ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αποχωρεί ο Αλέξης Αλβανός

Αποχωρεί ο Αλέξης Αλβανός

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας χάντμπολ των ανδρών, Αλέξης Αλβανός ανακοίνωσε την απόσυρση του από τη "γαλανόλευκη". Υπηρέτησε την εθνική 16 χρόνια.

Ήταν ο τελευταίος των Μοϊκανών. Ο τελευταίος της σπουδαίας ομάδας που κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ το 2005.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας χάντμπολ των ανδρών, Αλέξης Αλβανός αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την τελευταία προσπάθεια να προκριθεί στο παγκόσμιο του 2015 στο Κατάρ, η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Παρών πάντοτε σε κάθε προσκλητήριο της εθνικής ομάδας ο Αλβανός αγωνίστηκε οκτώ χρόνια στη Μπουντεσλίγκα πρώτα για τη Βέτσλαρ, στη συνέχεια στην ιστορική Γκούμερσμπαχ με την οποία κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο (σ.σ. EHF Cup) το 2009, για να ακολουθήσει η μεταγραφή στο μεγαθήριο της Ευρώπης, τη Ράιν Νέκαρ Λόβεν. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί ανάμεσα σε τόσους ξένους και έκλεισε την καριέρα του στο εξωτερικό στη Λούμπεκε.

Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην ΑΕΚ, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στη ΧΑΝΘ και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο.

Η ανακοίνωση του 34χρονου αριστερού ίντερ:

" Μετά από 16 χρόνια ως μέλος της Εθνικής Ομάδος Ανδρών τελειώνει εδώ το ταξίδι μου. Ένα ταξίδι γεμάτο στιγμές χαράς, αλλά και λύπης, συγκίνησης, στεναχώριας, αγωνίας… που η καθεμια της ξεχωριστά θα μείνει χαραγμένη μέσα μου. Πάνω από όλα όμως η δημιουργία της δεύτερης οικογένειάς μου είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη σε αυτά τα 16 χρόνια», αναφέρει στη δήλωσή του ο Αλβανός και συνεχίζει: «Νιώθω υποχρεωμένος να ευχαριστήσω ολόψυχα τον κάθε συμπαίκτη μου προσωπικά, όλους τους προπονητές που είχα και τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Επίσης τον κάθε έναν άνθρωπο της ομοσπονδίας ξεχωριστά που συνετέλεσε όλα αυτά τα χρόνια στη ομαλή λειτουργία της ομάδος. Τέλος το μεγαλύτερο μου ευχαριστώ το χρωστάω στην οικογένειά μου, που στήριζε όλα αυτά τα χρόνια αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την σύζυγό μου που αγαπούσε και αγαπάει την Εθνική Ομάδα όσο κι εγώ. Ήταν τιμή μου κάθε φορά που φορούσα το Εθνόσημο, κάθε φορά που άκουγα τον Εθνικό Ύμνο, κάθε στιγμή που βρισκόμουν δίπλα σου… Σε ευχαριστώ για όλα ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ!".

Το κείμενο ανανεώνεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ