ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Απορρίφθηκε η ένσταση του ΠΑΟΚ, ένταση στη συνέντευξη Τύπου

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η αγωνόδικος επιτροπή της ΟΧΕ απέρριψε την ένσταση του ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Ένταση επικράτησε στη συνέντευξη Τύπου με τους προπονητές των δύο ομάδων.

Οριστικά στον τελικό του Κυπέλλου θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός ο οποίος επιβλήθηκε με 22-21 επί του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο χάντμπολ ανδρών. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης οι άνθρωποι του δικεφάλου του Βορρά κατέθεσαν ένσταση.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη κίνηση στάθηκε η τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Μετά το τέρμα του Μισαηλίδη ο Κοτανίδης πέταξε την μπάλα για να γίνει η σέντρα, κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν την πήρε και ο Σανίκης όντας εμφανώς αρκετά πίσω από τη σέντρα την έπιασε και την πέταξε. Οι άνθρωποι του δικεφάλου του Βορρά θεώρησαν ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού παρεμπόδισε τη σέντρα και διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας κόκκινη και πέναλτι. Οι διαιτητές από την πλευρά τους θεώρησαν ότι ο 38χρονος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν αρκετά πίσω από τη σέντρα και δεν παρεμπόδισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης, έγραψαν ακριβώς κάτω από την ένσταση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στο φύλλο αγώνα τη δική τους άποψη την οποία και σας είχαμε αποτυπώσει από την αρχή. Η απάντηση των διαιτητών: "Ως προς την ένσταση της ομάδος του ΠΑΟΚ έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

Μετά την επίτευξη τέρματος της ομάδος του Ολυμπιακού στο 59:55 ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πέταξε τη μπάλα προς το κέντρο του γηπέδου προκειμένου να εκτελεστεί η εναρκτήρια ρίψη χωρίς όμως να βρίσκεται κανείς από τους συμπαίκτες του κοντά στη γραμμή εκτέλεσης με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει στο μέσο του γηπέδου της περιοχής που αμυνόταν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (περίπου 10 μέτρα από τη σέντρα) με αποτέλεσμα ο παίκτης του Ολυμπιακού να πάρει τη μπάλα και να την επιστρέψει στη μεριά των παικτών του ΠΑΟΚ. Συνεπώς, δεν εμπίπτει στον κανονισμό 10:8 παράγραφος γ".

Αμέσως μετά το τέλος της σύνταξης του φύλλου αγώνα συνεδρίασε η αγωνόδικος επιτροπή της ΟΧΕ η οποία και αποφάσισε να απορρίψει την ένσταση του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, στην απόφασή της αναφέρει: "Η επιτροπή αφού έλαβε γνώση του φύλλου αγώνα και συγκεκριμένα την ένσταση του ΑΣ ΠΑΟΚ στην οποία αιτείται την επανάληψη του αγώνα λόγω αλλοίωσης αποτελέσματος στην τελευταία φάση (59:55), καθώς και την απάντηση των δύο διαιτητών του αγώνα αποφάσισε ομόφωνα ότι:

Α’: Η εν λόγω ένσταση δεν εμπίπτει στο άρθρο 8.10&γ του κανονισμού παιδειάς.

Β’: Σύμφωνα με το άρθρο 33&1 του κανονισμού αγώνων της ΟΧΕ «οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βασίζονται στις συστάσεις του delegate, αποτελούν πραγματικές αποφάσεις και είναι τελεσίδικες».

Ως εκ τούτου η ένσταση του σωματείου ΑΣ ΠΑΟΚ απορρίπτεται. Τα μέλη: Σταματιάδης Κωνσταντίνος, Μίγκας Σωτήριος, Καρανάσος Ιωάννης.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το τρίτο ημίχρονο είχε και αυτό ένταση. Πρωταγωνιστές ήταν οι προπονητές των δύο ομάδων και αφορμή στάθηκαν τα σχόλια για τη διαιτησία. Ο πρώτος που μίλησε ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Σεϊρεκίδης ο οποίος τόνισε: "Σήμερα ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, άξιο της δυναμικής και των δύο ομάδων. Ένας είναι ο νικητής, ένας θα πάρει το κύπελλο. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, έβγαλαν ποιότητα και ρυθμό μέσα στο παιχνίδι! Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο, πρώτη φορά θα μιλήσω για τη διαιτησία, τα σφυρίγματα δεν ήταν 50-50. Η απόφαση της διαιτησίας στο τέλος έκρινε την έκβαση του αγώνα".

Αυτό το σχόλιο του προκάλεσε την αντίδραση του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Ζαραβίνα. Οι δύο άνδρες είχαν έναν μικρό έντονο διάλογο σε κόσμια επίπεδα. Εμφανώς εκνευρισμένος ο Στέλιος Σεϊρεκίδης έκατσε και πάλι στην καρέκλα του και ανακάλεσε. " Το παίρνω πίσω. Η διαιτησία ήταν 60-40 υπέρ. Αδίκησε τον Ολυμπιακό. Παρακαλώ να κρατηθεί η δεύτερη δήλωση μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ