ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αντίστροφη μέτρηση για το "ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018"

Αντίστροφη μέτρηση για το "ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018"
INTIME SPORTS

Ελλάδα, Κροατία, Ισλανδία, Ρωσία, Ρουμανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Ισραήλ και Κίνα θα συμμετέχουν στο διεθνές τουρνουά του ΟΑΚΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018» πραγματοποίησε στο ΟΑΚΑ την πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου ενόψει της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Μαρτίου-3 Απριλίου 2018 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στην ηλικιακή κατηγορία των Παίδων (Κ16) και όπως ανακοινώθηκε σήμερα εκτός από την Εθνική μας ομάδα θα συμμετέχουν μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος όπως οι Κροατία, Ισλανδία, Ρωσία, Ρουμανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Ισραήλ και Κίνα.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Σταματιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ Άρης Κουρής, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Σάββας Καραγιάννης, η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Μαριάννα Μόσχου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» Δημήτρης Κοτσιώνης.

Την συνέντευξη Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κροατίας Αλεξάντερ Σούνκο, οι εκπρόσωποι της Πρεσβείας τη Ρωσίας Ρογκάλιοβ Γκεννάτι, της Πρεσβείας του Ισραήλ Σούζαν Χάσον, το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Αλικάκος, ο Εθνικός συντονιστής του Βe Active Διονύσης Καρακάσης, ο Πρόεδρος του ΕΣΝ Βριλησσίων Άκης Βαλαβάνης, η πρώην αθλήτρια του βόλεϊ Μαρία Τικταπανίδου καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Το διεθνές τουρνουά διοργανώνεται από τον αθλητικό φορέα ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ Α.Μ.Κ.Χ.Ε., την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (Ι.H.F.), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (Ε.H.F.) και την συμπαράσταση του Δήμου Αμαρουσίου.

Ιατρικός υποστηρικτής είναι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος στο πλαίσιο του κοινωνικού πυλώνα του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», θα στηρίξει την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.)

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Ιούλιος Συναδινός (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού): "Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ, τον Πρέσβη της Κροατίας και τους εκπροσώπους των πρεσβειών της Ρωσίας και του Ισραήλ. Είμαστε εδώ για την παρουσίαση του διεθνούς τουρνουά ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει θέσει υπό την αιγίδα της την διοργάνωση, η οποία εδώ και έξι χρόνια αναπτύσσεται και δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να πραγματοποιούνται αγώνες χάντμπολ, αλλά και την ευκαιρία να αναπτυχθούν και οι διεθνείς σχέσεις της χώρας, αλλά και του χάντμπολ μέσα από την συμμετοχή πολλών χωρών. Το τουρνουά αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προετοιμαστεί για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σχετικά με την διοργάνωση του Παγκοσμίου Εφήβων το 2021. Η Ομοσπονδία έχει κάνει έναν τετραετή σχεδιασμό για την ανάπτυξη του αθλήματος και η ΓΓΑ στέκεται ήδη αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα με το τουρνουά θα υπάρξουν και παράλληλες δράσεις με πολλά παιδιά, οι οποίες θα αναγάγουν το event σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και να απολαύσουμε την διοργάνωση".

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος): "Σας καλωσορίζω από την πλευρά μου σε μία πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση, γιατί επί της ουσίας εμείς παίρνουμε κάτι που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Σε συνεργασία με τον Δημήτρη (Κοτσιώνη) και την Κατερίνα (Ψωμιάδου) που είναι οι βασικοί διοργανωτές, είπαμε να αλλάξουμε λίγο τον χαρακτήρα του τουρνουά και να το μεγαλώσουμε. Σε αυτό βοήθησε η ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων από την ΟΧΕ. Αποφασίσαμε να συμμετέχουν Εθνικές ομάδες στην ηλικία των παιδιών που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη γιορτή της Αθήνας σε τέσσερα χρόνια. Από τώρα και έως το 2021 αυτό το τουρνουά θα διοργανώνεται με αυτή την μορφή και κάθε χρόνο θα μεγαλώνει. Ο στόχος είναι ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ να είναι το test event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αναφορικά με τις δράσεις που ανέφερε ο κος Συναδινός, ήθελα να προσθέσω ότι η Ομοσπονδία σε όλες τις εκδηλώσεις της περιλαμβάνει πάντα κοινωνικό χαρακτήρα. Στην διάρκεια του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο πλαίσιο του BE ACTIVE, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί η ΓΓΑ με την ΟΧΕ να είναι μπροστάρης. Αναφορικά με την Οργανωτική Επιτροπή του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, επειδή είναι μια εργοδυναμική διαδικασία, θα βρίσκεται σε διαρκώς ανοιχτή σύνθεση και θα ανακοινωθεί στην επόμενη συνέντευξη Τύπου. Επίσης από φέτος θα υπάρχουν πρέσβεις και πρέσβειρες του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ που θα προβάλουν το τουρνουά σε όλο τον κόσμο"

Σε ερώτηση για τα γήπεδα του Παγκοσμίου και το αν είναι στόχος η διοργάνωση να λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ απάντησε: "Ξέρετε το χάντμπολ δεν είναι μια απλή υπόθεση. Και επειδή τυγχάνει να είναι εδώ και ένας εκ των πρώτων προέδρων της ΟΧΕ ο κος Αλικάκος, το άθλημα επί της ουσίας έχει υποστεί τα προηγούμενα 40 χρόνια αθλητικό… ρατσισμό. Δεν έχει χώρους. Με… κόπο, πόνο, δάκρυ, αίμα, βάσανα, μεράκι, με την εξαιρετική συνεργασία ΟΑΚΑ, ΓΓΑ και την οικονομική ενίσχυση κατά κύριο λόγο από τον κ. Παπασταμάτη και κατά δεύτερο λόγο του κ. Ξυνή, μπορέσαμε για πρώτη φορά στην Αττική να φτιαχτεί ένα γήπεδο που να παίζεται μόνο χάντμπολ. Η αίθουσα Κασσιμάτης όμως δεν πληροί όλες τις προδιαγραφές (πχ. αντικριστές κερκίδες) για αγώνες μεγάλου βεληνεκούς. Άρα λοιπόν εμείς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο με την βοήθεια και της πολιτείας να είμαστε αξιοπρεπείς στο Παγκόσμιο. Επιθυμία μας είναι να βρούμε χώρους στο ΟΑΚΑ. Είμαστε σε συνεργασία με την πολιτεία και με την Διοίκηση του ΟΑΚΑ προς σ’ αυτή την κατεύθυνση και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις".

Σπύρος Πάντζας (Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού): "Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής, θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν για την άρτια διεξαγωγή της. Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ έχει σημαντική ιστορική διαδρομή, στηρίζοντας τις αναπτυξιακές ηλικίες. Μεγάλο κίνητρο για εμάς αποτέλεσε η συμμετοχή Εθνικών ομάδων και φυσικά της Ελλάδας. Η Περιφέρεια Αττικής θέτει υπό την αιγίδα της την διοργάνωση και έρχεται να συμπαραταχθεί στο πλευρό της ΟΧΕ και των άλλων φορέων που υποστηρίζουν αυτό το διεθνές τουρνουά. Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει οικονομικά αυτή την εκδήλωση μέσω του Περιφερειακού Ταμείου. Μάλιστα σύντομα θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την Ομοσπονδία για την περεταίρω ανάπτυξη του αθλήματος μέσω δράσεων, υποδομών και προγραμμάτων. Εύχομαι ολόψυχα ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ να στεφτεί από επιτυχία".

Άρης Κουρής (Πρόεδρος ΟΑΚΑ): "Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας καλωσορίζω στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών. Το ΟΑΚΑ είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών, των Ομοσπονδιών και στο πλευρό οποιουδήποτε προάγει το πνεύμα του Ολυμπισμού. Είναι τιμή για μένα η συμμετοχή στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, διότι τυγχάνει οι άνθρωποι που το διοργανώνουν να είναι φίλοι και πρόσωπα που εκτιμώ. Πιστεύω θα έχει επιτυχία και θα συμβάλουμε όλοι σε αυτό. Είναι η αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας, η οποία θα βοηθήσει το αγαπητό άθλημα του χάντμπολ να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να ανέβει πιο ψηλά».

Σάββας Καραγιάννης (Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών): "Είναι τιμή για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται εμπράκτως συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια, μια και τα τελευταία 33 χρόνια έχει ως αναπόσπαστο πλάνο στρατηγικής του την κοινωνική εταιρική ευθύνη. Εύχομαι καλή επιτυχία στην διοργάνωση".

Μαριάννα Μόσχου (Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ): "Είναι μεγάλη χαρά για μένα και την ΕΛΕΠΑΠ που βρισκόμαστε εδώ. Όλα ξεκίνησαν από τον ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Είναι σπουδαίο σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση να υπάρχει κοινωνικός σκοπός και είμαστε τυχεροί που αυτή την φορά είμαστε εμείς. Στις 2 Μαρτίου θα γιορτάσουμε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΛΕΠΑΠ με συνεχή λειτουργία και 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Αγρίνιο και Χανιά. Καθημερινά 1.000 παιδιά περνούν την πόρτα της, 100.000 παιδιά έως σήμερα είναι απόφοιτοι της. Έχουμε παρελθόν, παρόν και μέλλον, συνεχίζουμε στη νέα εποχή με καινοτόμα προγράμματα. Καλή επιτυχία, ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτό το υπέροχο έργο που γίνεται για το χάντμπολ".

Δημήτρης Κοτσιώνης (Διευθύνων Σύμβουλος «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»): "Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε πριν έξι χρόνια. Είχα στο πλευρό μου την σύζυγο μου Κατερίνα Ψωμιάδου και τον κουμπάρο μου Άκη Βαλαβάνη. Σε συνεργασία με την ΟΧΕ αποφασίσαμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία του με αφορμή την ανάληψη του Παγκοσμίου Εφήβων από την Ελλάδα και να στοχεύσουμε περισσότερο στους αγώνες Εθνικών ομάδων, προσφέροντας στα παιδιά της δικιάς μας ομάδας παραστάσεις από διεθνή παιχνίδια με αντίπαλες ομάδες υψηλού επιπέδου που θα συναντήσουν το 2021. Σίγουρα στην πορεία αυτή θα συναντήσουμε δυσκολίες, αλλά δεν θα ρίξουμε καθόλου τον πήχη. Είναι χαρά μας που για 4η χρονιά ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι ιατρικός υποστηρικτής και μεγάλη τιμή που συνεργαζόμαστε με την ΕΛΕΠΑΠ στο πλαίσιο του κοινωνικού πυλώνα. Κάθε χρόνο ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ εκτός από το αγωνιστικό προφίλ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού πυλώνα, προσφέρει σε όλες τις ομάδες εικόνες από την πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας μας. Φέτος έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Ακρόπολη και το Μουσείο της. Κάποιες χώρες -που έχουμε συνεργαστεί ξανά- περίμεναν με προσμονή την αναγγελία του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ και σε κάποιες άλλες λειτούργησε ως δέλεαρ ο τόπος διεξαγωγής που είναι η Αθήνα και το ΟΑΚΑ. Πιστεύω πολύ σε αυτή την συνεργασία όλων των φορέων γιατί είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να δώσουμε στα δικά μας παιδιά την δυνατότητα να διεκδικήσουν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα το 2021. Οι Εθνικές ομάδες που θα συμμετέχουν στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018 είναι οι Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Ισλανδία, Ρωσία και Κίνα.

Με αυτές τις ομάδες ξεκινάμε το ταξίδι έως το 2021, όπου ελπίζουμε να έχουμε την συμμετοχή 24 ομάδων ως test event πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 4 ομάδων. Κάθε χώρα θα παίξει 5 αγώνες, ενώ θα διεξαχθούν συνολικά 20 παιχνίδια. Σύντομα θα ανακοινωθεί η σύνθεση των ομίλων και το πρόγραμμα".

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι από τις Πρεσβείες της Κροατίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ.

Αλεξάντερ Σούνκο (Πρέσβης της Κροατίας): "Καλημέρα σε όλους. Θα είμαι ειλικρινής δεν είχα ακούσει μέχρι σήμερα για το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Όλα αυτά που άκουσα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Είναι κάτι το καταπληκτικό. Ήξερα ότι το χάντμπολ στην Κροατία είναι πολύ δραστήριο, αλλά τώρα μαθαίνω ότι στο πλαίσιο αυτού τουρνουά υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με την Ελλάδα. Εκ μέρους της πρεσβείας θα υπάρξει όποια βοήθεια χρειαστεί και τα παιδιά θα έχουν στους αγώνες την υποστήριξη μας".

Σούζαν Χάσον (Σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ): "Ως πρεσβεία του Ισραήλ είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι σημαντική χρονιά για εμάς διότι συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του κράτους και ταυτόχρονα της εγκατάστασης της Πρεσβείας μας στην Ελλάδα το 1948. Η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας σε αυτό τουρνουά θα συμπεριληφθεί στους εορτασμούς . Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ευχόμαστε καλή επιτυχία".

Ρογκάλιοβ Γκεννάτι (εκπρόσωπος της Πρεσβείας τη Ρωσίας): "Καλή επιτυχία. Ευχόμαστε να γίνει διεθνής σταθμός το τουρνουά και να είναι εφαλτήριο για μια άρτια διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2021".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ