ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΕΚ χάντμπολ: Στο προπονητικό τιμ οι Αλβανός και Καφφάτος

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΕΚ - ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΕΚ - ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο προπονητικό τιμ της ΑΕΚ θα βρίσκονται τη νέα σεζόν οι Αλέξης Αλβανός και Δημήτρης Καφφάτος οι οποίοι αναλαμβάνουν χρέη βοηθού προπονητή και προπονητή τερματοφυλάκων.

Οι κινήσεις στο τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ συνεχίζονται και δεν αφορούν μόνο το ρόστερ της ομάδας. Την Παρασκευή οι κιτρινόμαυροι ανακοίνωσαν τους ανθρώπους που θα βρίσκονται στο προπονητικό τιμ του Δημήτρη Δημητρούλια

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτοί θα είναι οι Αλέξης Αλβανός και Δημήτρης Καφφάτος οι οποίοι αναλαμβάνουν χρέη βοηθού προπονητή και προπονητή τερματοφυλάκων αντίστοιχα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Ο Αλέξης Αλβανός, νυν προπονητής της ομάδας Παίδων, θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Δημητρούλια στο τεχνικό τιμ της ομάδας χάντμπολ, ενώ ο Δημήτρης Καφφάτος παραμένει στην θέση του προπονητή τερματοφυλάκων.

ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ (Βοηθός προπονητή)

Ο Αλέξης Αλβανός γεννήθηκε στο Βόλο, στις 9 Απριλίου 1980. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΧΑΝΘ, ενώ αγωνίστηκε στον Πανελλήνιο πριν πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό και την Γερμανία. Στην Γερμανία αγωνίστηκε από το 2004 έως το 2012 σε Βέτσλαρ, Γκούμερσμπαχ, Ράιν Νέκαρ Λόβεν, Λούμπεκε και Μπάλινγκεν. Με την Γκούμερσμπαχ κατέκτησε το ΕΗF Cup το 2009, αποτελώντας έως και σήμερα τον μοναδικό Έλληνα αθλητή που κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο με ομάδα του εξωτερικού καθώς και τον μοναδικό Έλληνα αθλητή που κατέκτησε το EHF Cup.

Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2012, ενώ από το 2014 και μετά αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ, ΙΕΚ Ξυνή Δικέα, ΟΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή, για να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ τον περασμένο Μάιο. Εκτός του ευρωπαϊκού τίτλου, στέφθηκε 6 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος και 7 φορές Κυπελούχος Ελλάδος.

Με την Εθνική Ελλάδος κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005, αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων αθλητών που φόρεσε το εθνόσημο.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο διετέλεσε προπονητής της ομάδας Παίδων της ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος, το Πρωτάθλημα Αττικής και το Κύπελλο ΕΣΧΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΦΑΤΟΣ (Προπονητής τερματοφυλάκων)

Ο Δημήτρης Καφφάτος γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής, στις 20 Μαρτίου 1976. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΟΦΝΙ και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ιωνικό και Γκραχοσπόρς. Το 2006 φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ την επόμενη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ισπανικής Τέκα Κατάνμπρια Σανταντέρ. Το 2009 επέστρεψε στην ΑΕΚ για να μείνει μέχρι το τέλος της καριέρας του το 2014.

Υπηρέτησε την “γαλανόλευκη” από το 1993 έως το 2013 ως αθλητής, κατακτώντας την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005.

Στην προπονητική του καριέρα βρέθηκε στον πάγκο των ΟΦΝΙ (άνδρες και γυναίκες) και ΕΣΝ Βριλησσίων. Το 2017 ανέλαβε προπονητής τερματοφυλάκων όλων των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών.

Στέφθηκε, ως αθλητής, 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος (1999, 2011, 2013) και 2 φορές Κυπελλούχος Ελλάδος (2013, 2014), ενώ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ το 1999. Ως προπονητής κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλήματος στις Γυναίκες το 2016.

Από τον Φεβρουάριο του 2018 ανέλαβε προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ.

Αλέξη και Δημήτρη, καλή επιτυχία!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ