BEACH VOLLEY

Κοτσόλης: "Ίσως να περάσω τον Διαμαντίδη στο... Beach Volley"

Κοτσόλης: "Ίσως να περάσω τον Διαμαντίδη στο... Beach Volley"

Ο Στέφανος Κοτσόλης μίλησε για την αγάπη του στο beach volley, τα προβλήματα που είχε τις πρώτες φορές που πάτησε στην άμμο και αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Από τα γκολπόστ στην άμμο. Ο διεθνής τερματοφύλακας Στέφανος Κοτσόλης σταμάτησε να... απογειώνεται στο γρασίδι και άρχισε να το κάνει στην άμμο, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να του βάζει δύσκολα.

Οι δυο τους παίζουν ως αντίπαλοι με τον πρώην πορτιέρο του Παναθηναϊκού να θέλει να τον ξεπεράσει στο beach volley.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΟΠΕ

Για το πως προέκυψε ο "έρωτας" με το beach volley: "Πέρα από το ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια τα αθλήματα που με συγκινούν είναι το μπάσκετ και το beach volley. Έχουμε βρει και καλή παρέα οπότε παίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε".

Για το εάν μπορεί να συντηρηθεί ένας αθλητής παίζοντας beach volley: "Είναι ένα απαιτητικό και ανταγωνιστικό άθλημα. Πέρα από την εκγύμναση του σώματος και τα φυσικά προσόντα που απαιτεί, θεωρώ ότι εξασκείς και το μυαλό σου. Πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις και να αντιδράς ταχύτατα. Οπότε σίγουρα βοηθά στην καλή προπόνηση ακόμα κι ενός τερματοφύλακα".

Για το ποιος τον προέτρεψε να παίξει beach: "Η παρέα μου. Έχω πολλούς φίλους από το βόλεϊ. Αρχικά ξεκίνησε σαν πλάκα αλλά στη συνέχεια ασχολήθηκα περισσότερο".

Για το εάν υπερτερεί από τους άλλους ερασιτέχνες αθλητές λόγω του ότι έπαιζε τερματοφύλακας: "Συνδυάζει διάφορα στοιχεία και χαρακτηριστικά η θέση του τερματοφύλακα με το beach volley. Στοιχεία όπως είναι οι πτώσεις, οι γρήγορες αντιδράσεις. Η μόνη δυσκολία που είχα στην αρχή ήταν ότι δεν μπορούσα να αφήσω την μπάλα να περάσει άουτ. Δεν μπορώ να βλέπω τις μπάλες να περνούν από δίπλα μου και να μην αντιδρώ. Με τον καιρό το αντιμετωπίσαμε και αυτό".

Για τη συνύπαρξη του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη: "Μέχρι στιγμής παίζουμε αντίπαλοι. Είναι δύσκολος αντίπαλος. Πέρα από τα φυσικά του προσόντα ο Δημήτρης διακρίνεται για το πως διαβάζει το παιχνίδι και τις σωστές αποφάσεις που παίρνει. Όπως και στο μπάσκετ έτσι και στο beach είναι δύσκολος αντίπαλος".

Για το ποιος έχει πάρει αυτόγραφο από ποιον: "Ο Δημήτρης είναι μεγάλος αθλητής. Είναι αναγνωρισμένος αθλητής. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει κατακτήσει τα πάντα. Εγώ δεν είμαι σε αυτό το επίπεδο. Ίσως τον περάσω στο beach volley".

Photo credits: Μαίρη Σαμιώτου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ