BEACH VOLLEY

IOS OPEN: Τσοπούλου και Μαναβή το σήκωσαν στην Ίο

IOS OPEN: Τσοπούλου και Μαναβή το σήκωσαν στην Ίο

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Κωνσταντίνα Τσοπούλου και η Δήμητρα Μαναβή επικράτησαν με 2-0 σετ επί της Ρουμανίας και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά της Ίου.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά μπιτς βόλεϊ της Ίου για τα ελληνικά χρώματα. Η Κωνσταντίνα Τσοπούλου και η Δήμητρα Μαναβή επικράτησαν με 2-0 σετ επί των Βάιντα, Ορντεάν από την Ρουμανία και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Το ελληνικό δίδυμο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με μεγάλο πάθος κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Οι δύο αθλήτριες πίεσαν από την αρχή με το σερβίς τους, έβγαλαν μεγάλες άμυνες και τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σετ μπήκαν από την αρχή σε θέση οδηγού.

Το τέλος του αγώνα βρήκε το ελληνικό δίδυμο να πανηγυρίζει με τον κόσμο που είχε γεμίσει τον χώρο όπου διεξήχθη ο αγώνας, ενώ αμέσως μετά έτρεξαν στην αγκαλιά της Μαρίας Τσαρτσιάνη που τις προπονεί.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός σε τουρνουά της FIVB για τις Μαναβή, Τσοπούλου μετά το ασημένιο μετάλλιο στο μονάστερο τουρνουά στην Καμπότζη (Μπαταμπάνγκ).

"Το χρυσό μετάλλιο το αφιερώνουμε στην προπονήτριά μας, Μαρία Τσιαρτσιάνη και δεν μπορούσε να έρθει καλύτερη στιγμή, καθώς πάμε τώρα στο Continental με την ψυχολογία στα ύψη" δήλωσαν συγκινημένες Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε διεθνή διοργάνωση που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Το πρώτο ήταν τον Ιούλιο του 1999 στο Challenger της CEV, όταν οι Βάσω Καραντάσιου, Έφη Σφυρή είχαν φθάσει στη πρώτη θέση.

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγλία

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο μονάστερο τουρνουά κατέκτησαν οι Αγγλίδες Έβανς, Όστιν, μετά την επικράτησή τους στον μικρό τελικό των Όγκρεν, Νίλσον από την Σουηδία με 2-0 (21-17, 22-20) σετ.

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Στους άνδρες νικητές ήταν οι Γάλλοι, οι Φλοριάν Γκοσελέν και Ζερεμί Σιλβέστρ. Οι Γάλλοι αθλητές, στο πρώτο τους επίσημο τουρνουά ως συμπαίκτες έφθασαν στο χρυσό μετάλλιο, ξεκινώντας την πορεία τους από τον πρώτο γύρο των προκριματικών.

Στον τελικό της διοργάνωσης και στο κεντρικό γήπεδο στην παραλία Μυλοπότας, Γκοσελίν και Σιλβέστρ νίκησαν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, τους Ρώσους Μαξίμ Σίβολαπ, Αρτέμ Γιαρτζούτκιν, την νούμερο ένα ομάδα στο ταμπλό με 2-1 (21-16, 15-21, 15-12) σετ.

Τρίτη θέση για την Τσεχία

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών κατέκτησαν οι Τσέχοι Χαμπρ, Λέντς, μετά τη νίκη τους στον μικρό τελικό επί Αυστριακών Φριντλ, Τράμερ με 2-1 (19-21, 21-18, 15-11) σετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ