ΣΤΗΛΕΣ

Τερματοφύλακας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη επειδή βγήκε στο πέναλτι

Τερματοφύλακας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη επειδή βγήκε στο πέναλτι

Η Ιρλανδία U17 αποκλείστηκε απ' την αντίστοιχη της Ολλανδίας στη διαδικασία των πέναλτι, με τον τερματοφύλακα της πρώτης να αποκρούει το τελευταίο πέναλτι, αλλά να αποβάλλεται επειδή δεν βρισκόταν στη γραμμή του τέρματος την στιγμή της εκτέλεσης! (VIDEO)

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με απίθανη εξέλιξη, η Ολλανδία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro U17, επικρατώντας 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι της Ιρλανδίας (1-1 κανονική διάρκεια). Ωστόσο, υπήρξε μία απόφαση του διαιτητή που προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις και έγινε τεράστιο θέμα συζήτησης.

Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας της Ιρλανδίας, Τζίμι Κόρκοραν απέκρουσε το πέναλτι του Ντέισον Ρένταν, το οποίο κρατούσε ζωντανή την ομάδα του στη διεκδίκηση της πρόκρισης, καθώς παρέμενε το 4-4 και η διαδικασία θα συνεχιζόταν με έξτρα πέναλτι. Όμως, ο Τσέχος διαιτητής, Ζμπίνεκ Πρόσκε ζήτησε να επαναληφθεί το πέναλτι, καθώς ο νεαρός γκολκίπερ δεν βρισκόταν πάνω στη γραμμή του τέρματος την στιγμή της εκτέλεσης.

Παράλληλα, του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ απ' τη σεζόν 2016/17, η συγκεκριμένη παράβαση τιμωρείται και με κίτρινη κάρτα, πέρα απ' την επανάληψη της εκτέλεσης του πέναλτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αμυντικός της Ιρλανδίας, Όισιν Μάκιντι να φορέσει τη φανέλα του τερματοφύλακα, δίχως, όμως, να καταφέρει να αποσοβήσει το γκολ.

Ο κανονισμός για τα πέναλτι:

Τερματοφύλακας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη επειδή βγήκε στο πέναλτι

Δείτε σε video την πολυσυζητημένη φάση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ