ΣΤΗΛΕΣ

Tα 10 πιο παράξενα ονόματα ποδοσφαιρικών ομάδων

Tα 10 πιο παράξενα ονόματα ποδοσφαιρικών ομάδων

Από την "επιτροπή κρεάτων" μέχρι τα "άτακτα αγόρια" και τον "Άγιο Βασίλη" το Sport24.gr παρουσιάζει 10 ομάδες ανά τον κόσμο με τα πιο παράξενα ονόματα.

Κάποιες δεν μπορείς καν να τις προφέρεις, κάποιες άλλες σου δημιουργούν λάθος εντύπωση και για μερικές αναρωτιέσαι "ποιος σκέφτηκε αυτό το όνομα;". Ψάξαμε, βρήκαμε και συγκεντρώσαμε 10 ομάδες με τα πιο παράξενα ονόματα. Από την "πάντα έτοιμη" μέχρι "τα μωρά του βασιλιά Faisal". Ιδού μερικά παραδείγματα που θα σας εκπλήξουν.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΕΣ

Για να προφέρεις τα ονόματα τους, θα χρειαστεί πρώτα να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες.

Llanfairpwll F.C.

Η Llanfairpwll εδρεύει στο Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, ένα χωριό στο νησί Άνγκλεσι στην Ουαλία. Για ευκολία (;) η εν συντομία ονομασία του χωριού είναι Llanfairpwllgwyngyll, ενώ ο αριθμός των κατοίκων του ανέρχεται σε 3,107 σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1899.

Tα 10 πιο παράξενα ονόματα ποδοσφαιρικών ομάδων

Jaworznickie Stowarzyszenie Piłkarskie Szczakowianka Jaworzno

Η Jaworznickie Stowarzyszenie Piłkarskie Szczakowianka Jaworzno, γνωστή και ως Garbarnia Szczakowianka Jaworzno είναι ομάδα με έδρα το Γιαβόρσνο στη Νότια Πολωνία και έτος ίδρυσης το 1923. Αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του πολωνικού πρωταθλήματος. Τη σεζόν 2002-2003 έπαιξε στην πολωνική Premier League, ωστόσο δύο μεγάλα σκάνδαλα για στημένα είχαν ως αποτέλεσμα τον άμεσο υποβιβασμό της.

ΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΕΣ

Club Deportivo Moron

Ίσως η πιο "παρεξηγημένη" ομάδα. Η Club Deportivo Moron είναι ομάδα της Αργεντινής με έδρα το Μπουένος Άιρες. Ιδρύθηκε το 1947 και αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας. Με μια πρώτη σκέψη το όνομα σε παραπέμπει στο αγγλικό "moron" δηλαδή "ανόητος". Ωστόσο, στην πραγματικότητα το όνομά της προέκυψε από την περιοχή "Μορόν" του Μπουένος Άιρες.

FL Fart

Ακόμη μία ομάδα που θα μπορούσε να συμπεριλφθεί σε αυτή την κατηγορία, αφού ακούγοντας το όνομά της, το μυαλό σου θα πάει σίγουρα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Κι όμως η λέξη "fart" δεν σημαίνει αυτό που όλοι καταλάβαμε. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια νορβηγική ομάδα που ιδρύθηκε το 1934. Όσο για το όνομά της, στα νορβηγικά σημαίνει απλώς "ταχύτητα".

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Botswana Meat Commission FC

Η Botswana Meat Commision F.C ή αλλιώς επιτροπή κρεάτων της Μποτσουάνα είναι ομάδα με έδρα την πόλη Λομπάτσε. Ιδρύθηκε το 1969 και τα χρώματά της είναι το πράσινο και το λευκό. Αναρωτιόμαστε αν το πραγματικό επάγγελμα των ποδοσφαιριστών της ομάδας είναι... χασάπηδες.

** To καλύτερο απ' όλα είναι το έμβλημα της ομάδας.

Tα 10 πιο παράξενα ονόματα ποδοσφαιρικών ομάδων

Club Always Ready

Η "Club Always Ready" είναι αυτό που λέει και το όνομά της. Ομάδα πάντα έτοιμη. Mετρά ήδη 85 χρόνια ιστορίας και το εναλλακτικό όνομά της είναι "Banda Roja" δηλαδή "κόκκινη ζώνη" εξαιτίας του σήματός της και του χρώματος στη φανέλα της. Όσο για το κανονικό της όνομα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευσή του.

Naughty boys

Aπ' ότι φαίνεται στην Μποτσουάνα το... έχουν πολύ με τις ονομασίες των ομάδων τους. Εκτός από την "επιτροπή κρεάτων" υπάρχουν και τα "άτακτα αγόρια" aka "Naughty boys". Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι ιδρυτές, ούτε είμαστε σε θέση να ξέρουμε τι έκαναν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας για να αποκαλούνται "άτακτοι", ωστόσο η συγκεκριμένη ομάδα έχει δικαίως μια θέση στη λίστα μας.

King Faisal Babes F.C.

Τα "μωρά του Βασιλιά Faisal" είναι ομάδα στην Γκάνα και στο παρελθόν αγωνίστηκε ακόμη και στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας, ενώ το γήπεδό τους έχει χωρητικότητα 40.000 ατόμων! To 2006 εκπροσωπήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ο (τότε) ποδοσφαιριστής της, Χαμπίμπ Μοχάμεντ, έπαιζε για την εθνική ομάδα της Γκάνας.

FC Santa Claus

Απλά δεν γινόταν να μην υπάρχει αυτή η ομάδα στην Φινλανδία. Η "Άγιος Βασίλης" ιδρύθηκε το 1993 έπειτα από συγχώνευση δύο συλλόγων, έχει έδρα το Ροβανιέμι, αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία στην Φινλανδία, ενώ ο αριθμός των φιλάθλων της υπολογίζεται στους 4,000. Όσο για το σήμα της και τα χρώματά της μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά.

Tα 10 πιο παράξενα ονόματα ποδοσφαιρικών ομάδων

Insurance Management Bears

Οι "Αρκούδες διαχείρισης ασφαλίσεων" ιδρύθηκαν μόλις 22 χρόνια πριν, το 1996 στις Μπαχάμες από τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Άντον Σίλει, αφού έλαβε επιχορήγηση από την εταιρεία για την οποία εργάστηκε. Παίζουν στην πρώτη κατηγορία και πλέον η ομάδα είναι γνωστή απλά ως "αρκούδες".

** Στη λίστα θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερες ομάδες και εκτός του ποδοσφαιρικού χώρου. Αν γνωρίζεις κάποιο άλλο "διαμαντάκι" γράψ' το μας στα σχόλια από κάτω.

Κεντρική photo: AP/Geert Vanden Wijngaert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ