ΣΤΗΛΕΣ

Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια έγινε ΑΥΤΟ

Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια έγινε ΑΥΤΟ

Πριν από 31 ακριβώς χρόνια (σαν σήμερα) ο Μπόμπι Νάιτ έγινε ο... Μπόμπι Νάιτ, κάνοντας την κίνηση που σημάδεψε την μετέπειτα καριέρα του και τον έφερε στην πρώτη θέση των πιο σκληρών προπονητών στην ιστορία του μπάσκετ. Δείτε τι έκανε.

Ο Μπόμπι Νάιτ έχει γράψει μεγάλη ιστορία στο κολεγιακό μπάσκετ, ως ένας από τους πολυνίκεις, αλλά και τους πιο ιδιαίτερους. Έγινε διάσημος για τα ξεσπάσματα του, τις ακραίες αντιδράσεις του, την βωμολοχία, το χιούμορ, αλλά και το δέσιμο που είχε με τους παίκτες του. Αυτούς που άντεχαν.

Μισούσε θανάσιμα δύο είδη ανθρώπων: τους δημοσιογράφους και τους διαιτητές. Κλασσικό παράδειγμα η 23 Φεβρουαρίου του 1985, όταν διαμαρτυρόμενος για ένα σφύριγμα πήρε την καρέκλα του και την πέταξε προς τον διαιτητή.

Εκείνη την ημέρα η Ιντιάνα ηττήθηκε από το Περντιού (εντός έδρας) με 72-63. Ήταν μια από τις 14 ήττες που γνώρισαν οι "Χιούζερς" εκείνη την χρονιά, που δεν ήταν μια από τις καλύτερες της εποχής Νάιτ. Για την ακρίβεια ήταν μια πολύ κακή χρονιά, το ναδίρ μετά το ζενίθ της περασμένης σεζόν. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την ομάδα, αλλά και τον ίδιο τον 44χρονο (τότε) προπονητή που πήρε διαζύγιο από τον πρώτο του γάμο. Τραγική ειρωνεία; Ήταν η εποχή που γινόντουσαν τα γυρίσματα των Hoosiers, της ταινίας για το μικρό γυμνάσιο της Ιντιάνα που κατακτούσε τον τίτλο, με τον Τζιν Χάκμαν να υποδύεται ένα ρόλο που θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο τον "στρατηγό", τον Μπόμπι Νάιτ.

Όταν πέταξε τελικά την καρέκλα, ο ιδιόρρυθμος προπονητής πέρασε λίγα μέτρα από τη γραμμή των βολών και αποχώρησε εν μέσω της ιαχής "Bo-bby, Bo--bby".

Ο Μπόμπι Νάιτ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2008, έχοντας κατακτήσει με άνεση τον τίτλο του " πρωταθλητή στην καρδιά μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ