ΣΤΗΛΕΣ

Ρωσική πρόταση να γίνουν... άθλημα οι μάχες χούλιγκαν

Ρωσική πρόταση να γίνουν... άθλημα οι μάχες χούλιγκαν

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ χούλιγκαν σε μία αρένα απολύτως νόμιμα πρότεινε ένας Ρώσος βουλευτής, με στόχο να μειωθεί το φαινόμενο της γηπεδικής βίας στη χώρα.

Ένας Ρώσος βουλευτής πρότεινε να γίνει πραγματικότητα το σενάριο της ταινίας "Green Street 3: Never Back Down" και οι χούλιγκαν της χώρας να δίνουν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ τους, νόμιμα και με τη μορφή... αθλήματος!

Αυτή η πρόταση αποσκοπεί στην αποσυμπίεση της ρωσικής κοινωνίας από το φαινόμενο του χουλιγκανισμού, ενόψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Οργανωμένοι Ρώσοι χούλιγκαν, αρκετοί με εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, πρωταγωνίστησαν σε οδομαχίες αλλά και σε μάχες εντός γηπέδου με Άγγλους φιλάθλους στο πρόσφατο Euro 2016 στη Γαλλία και έδωσαν... ραντεβού για το 2018, μέσω ντοκιμαντέρ του "BBC".

Ο βουλευτής Ίγκορ Λεμπέντεβ εμπνεύστηκε κανόνες για το "draka", η ρωσική λέξη για τη "μάχη", όπου είκοσι μαχητές από κάθε πλευρά, άοπλοι, θα τεθούν αντιμέτωποι σε μια αρένα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας, ένα κόμμα με ισχυρή ακροδεξιά ρητορική, ο αναπληρωτής εκπρόσωπός Τύπου του υποστηρίζει ότι αυτός ο τρόπος "μπορεί να οδηγήσει την οργή των φιλάθλων σε μία ειρηνική κατεύθυνση". Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα λειτουργήσει ως "παράδειγμα" για τους Άγγλους φιλάθλους, που τους αποκάλεσε "απείθαρχους αλήτες" και "κακούς μαχητές".

"Η Ρωσία θα είναι η πρωτοπόρος σε ένα νέο άθλημα", πρόσθεσε και υποστήριξε ότι οι αυτές οι μάχες θα μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμου. "Έρχονται οι Άγγλοι για παράδειγμα και αρχίζουν τις συμπλοκές. Και παίρνουν την απάντησή τους. Δεκτή η πρόκληση. Μία συνάντηση σε ένα στάδιο σε μία καθορισμένη ώρα".

Η ιδέα του Λεμπέντεβ δεν είναι πρωτότυπη, αφού ήδη ορισμένοι οργανωμένοι Ρώσοι φίλαθλοι διοργανώνουν τέτοιες μάχες, με τη μορφή προγραμματισμένων ραντεβού, συνήθως στην εξοχή, μακριά από την αστυνομία.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Λεμπέντεβ προκαλεί αντιδράσεις με τοποθετήσεις του σχετικά με τον χουλιγκανισμό. Στα γεγονότα της Μασσαλίας στο Euro το καλοκαίρι του 2016 έλεγε στους φιλάθλους "μπράβο παιδιά, συνεχίστε".

Εκτός από τη ρωσική βουλή, ο Λεμπέντεβ αποτελεί μέλος και του εκτελεστικού συμβουλίου της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Αποτελεί συνεργάτη εδώ και χρόνια του Αλεξάντερ Σπρίγκιν, που απελάθηκε από τη Γαλλία πέρυσι μετά από τα επεισόδια των Ρώσων χούλιγκαν. Δύο μέλη της οργάνωσης στην οποία ο Σπρίγκιν είναι επικεφαλής καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ