ΣΤΗΛΕΣ

Ο Μάικλ Όουεν κάνει ντεμπούτο σε ιπποδρομία

Ο Μάικλ Όουεν κάνει ντεμπούτο σε ιπποδρομία
OFFSIDE SPORTS PHOTOGRAPHY

Μέχρι και πριν από πέντε μήνες δεν είχε ιππεύσει άλογο. Τώρα, ο Μάικλ Όουεν ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του σε ιπποδρομία. Γιατί δήλωσε "είμαι ηλίθιος".

Η Παρασκευή είναι μια ιδιαίτερη ημέρα με για τον 37χρονο Άγγλο πρώην επιθετικό, Μάικλ Όουεν. Ετοιμάζεται να ανέβει στο άλογό του, Calder Prince, και να συμμετάσχει για πρώτη φορά στη ζωή του σε ιπποδρομία, για την οποία δηλώνει ότι "πρέπει να είχα πιει μερικά ποτά" όταν έλαβε την απόφαση.

Μπορεί να μην ίππευσε άλογο ποτέ στη ζωή του μέχρι και πριν από πέντε μήνες (κυρίως για να μη ρισκάρει ενδεχόμενο τραυματισμού κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας), αλλά το τελευταίο διάστημα όλα έχουν αλλάξει. Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός των Λίβερπουλ, Ρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάικλ Όουεν, είναι ιδιοκτήτης αλόγου (Calder Prince), το οποίο εκτρέφει ο ίδιος.

Την Παρασκευή (24/11) αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο στον ιππόδρομο, (συν)αγωνιζόμενος με άλλους δέκα στο "Prince's Countryside Fund Charity Race".

"Ο Calder Prince μου δίνει την καλύτερη πιθανότητα νίκης. Αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι και να τερματίσω θα είναι επίτευγμα. Μερικές φορές μοιάζει εύκολο, αλλά έχοντας προσπαθήσει καταλαβαίνω ότι οι αναβάτες το κάνουν να φαίνεται εύκολο. Με την εμπειρία που είχα (παρακολούθησε δύο μήνες μαθήματα στο Newmarket's British Racing School), μεγάλωσε ο θαυμασμός μου για τους αναβάτες. Η μετάβαση ήταν ομαλή, αν υπολογίσουμε το γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχα ανέβει ξανά σε άλογο", υποστήριξε ο Όουεν.

Η οικογενειακή εμπειρία του 37χρονου σήμερα Άγγλου από άλογα δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Η σύζυγός του, Λουίζ, έπεσε από άλογο κατά τη διάρκεια ιππασίας το 2004 και γλίτωσε με ένα κάταγμα. "Μάλλον θα είχα πιει μερικά ποτά, όταν συμφώνησα. Είμαι ηλίθιος. Η μητέρα μου και η γυναίκα μου, μου λένε να μην το κάνω", υποστήριξε στην "Express".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ