ΣΤΗΛΕΣ

"Μαύρη μαγεία" σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Ρουάντα

"Μαύρη μαγεία" σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Ρουάντα

Ένας ποδοσφαιριστής από τη Ρουάντα κατέφυγε σε... μαγεία ώστε να καταφέρει να σκοράρει, μετά από ένα δοκάρι που είχε. Τα κατάφερε και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ένας ποδοσφαιριστής στη Ρουάντα κατέφυγε στη... μαγεία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ώστε να σπάσει την... κατάρα και να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Το κόλπο του, μάλιστα, έπιασε, με συνέπεια να εξαγριωθούν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας και να απαγορεύσουν τέτοιες ενέργειες!

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρώτης κατηγορίας του εθνικού πρωταθλήματος, μεταξύ Μουκούρα Βίκτορι και Ράγιον Σπορτς. Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου κι ενώ το σκορ ήταν 1-0, ο Μουσά Καμαρά των φιλοξενουμένων είχε προσπάθεια στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη φάση, εμφανίζεται να... ορμάει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά όχι για να πιέσει τον τερματοφύλακα που είχε την μπάλα. Σκοπός του Καμαρά ήταν να φτάσει στην εστία και να αφήσει ένα μικρο αντικείμενο δίπλα στο δοκάρι.

Όταν το αντιλήφθηκε ο τερματοφύλακας και οι παίκτες της Μουκούρα Βίκτορι, πήραν στο κυνήγι των επιθετικό των φιλοξενουμένων, ο οποίος, μάλιστα, δέχθηκε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή. Κανένα πρόβλημα, αφού λίγα λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα από αριστερά, έπιασε μια κεφαλιά, η μπάλα "έξυσε" το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα!

"Στα καταστατικά της ομοσπονδίας δεν έχουμε κανένα νόμο που να τιμωρεί τη χρήση μαγείας, επειδή δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο όπου να έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να επηρεάσει την έκβαση του παιχνιδιού. Παρ' όλα αυτά, εξαιτίας της βίας μεταξύ παικτών επειδή υπάρχει η υποψία ότι μια ομάδα χρησιμοποιεί μαγεία, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κανονισμούς", σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Βεντασίτ Καγιρανγκά.

Ως εκ τούτου, ο παίκτης που καταφύγει σε τέτοιου είδους αθέμιτα μέσα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 100.000 φράγκων Ρουάντας (περίπου 117 ευρώ) και θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές, εάν επαναλάβει το ατόπημα θα πληρώσει 200.000 φράγκα (234 ευρώ) και τέσσερις αγωνιστικές, ενώ εάν υπάρχει και εμπλοκή του συλλόγου, η ομάδα θα πληρώσει πρόστιμο 2.900.000 φράγκων (3.400 ευρώ) και θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ