ΣΤΗΛΕΣ

Κράτησαν την μπάλα σε ολόκληρη την παράταση και νίκησαν με buzzer beater!

Κράτησαν την μπάλα σε ολόκληρη την παράταση και νίκησαν με buzzer beater!

Σχολικός αγώνας στις ΗΠΑ κρίθηκε με buzzer beater, με τη νικήτρια ομάδα να κρατά την μπάλα στην παράταση μέχρι το τελευταίο σουτ (video)

Την απουσία shot clock (χρονόμετρου εκδήλωσης επίθεσης) εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο σχολείο στις ΗΠΑ μετά από απόφαση του προπονητή του. Το Valley High School νίκησε με 50-48 το Pleasant Valley επιλέγοντας αρχικά να κρατήσει την μπάλα σε ολόκληρη τη διάρκεια της δεύτερης παράτασης, σουτάροντας με τη λήξη. Το καλάθι μπήκε και τέλος!

Ο B.J.Windhorst, εξήγησε μετά το παιχνίδι το τι έγινε. "Πήρα τάιμ-άουτ και είπα στα παιδιά να κυκλοφορήσουν την μπάλα μέχρι το τέλος όπου και θα εκδηλώναμε επίθεση. Γιατί να μην σιγουρευτούμε ότι δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να μας νικήσουν στην δεύτερη παράταση;".

Τα δύο σχολεία αγωνίζονται σε μία από τις πολιτείες στις οποίες δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκδήλωσης επίθεσης. Ένας περίεργος κανονισμός που επιτρέπει να συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες στα social σχολιάζουν- κυρίως- αρνητικά αυτή την τακτική. "Ακριβώς γι' αυτό πρέπει να μπει ρολόι επίθεσης. Γιατί τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτα για το επόμενο επίπεδο όπου θα βρεθούν αντιμέτωπα με το χρόνο" ή "Αυτός είναι δειλός τρόπος να νικήσεις. Μπράβο στον προπονητή που μαθαίνει στα παιδιά να νικούν έτσι'.

Δείτε την κατάληξη της αναμέτρησης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ