ΣΤΗΛΕΣ

Καταδίκη εργαζομένου επειδή έπαιξε ποδόσφαιρο!

Καταδίκη εργαζομένου επειδή έπαιξε ποδόσφαιρο!

Δικαστήριο της Βρετάνης υποχρεώνει εργαζόμενο να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 12.300 ευρώ στο αφεντικό του συν 2 μήνες φυλάκισης με αναστολή, επειδή συμμετείχε σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεσούσης της αναρρωτικής του άδειας.

Το είδαμε κι αυτό. Το δικαστήριο του Σεν-Μπριέκ της Βρετάνης, στη Γαλλία, καταδίκασε έναν εργαζόμενο σε αποζημίωση ύψους 12.300 ευρώ προς τον εργοδότη του αλλά και φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή, επειδή έπαιξε... ποδόσφαιρο.

Η ιστορία δεν είναι τόσο απλή. Ο καταδικασθείς εργαζόμενος, τυγχάνει να είναι και ποδοσφαιριστής τοπικής ερασιτεχνικής ομάδας. Το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια.

Αυτός, όμως, δεν τον εμπόδισε να δώσει το "παρών" στην αναμέτρηση της ομάδας του. Η συνάντηση εργοδότη κι εργαζόμενου, τυχαία αλλά και μοιραία. Ο "ασθενής" μόλις είδε το αφεντικό του, στην εξέδρα, εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο.

Έφερε, μάλιστα, και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας του. Ωστόσο, ο εργοδότης δεν αρκέστηκε σε παρατηρήσεις και κατήγγειλε τον εργαζόμενο. Μάλιστα καθώς έψαξε την υπόθεση, διαπίστωσε ότι είχε αγωνιστεί σε έξι ματς κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής του άδειας.

Το δικαστήριο του Σεν-Μπριέκ απεφάνθη. Ο "αμαρτωλός ασθενής" καταδικάστηκε σε δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή αλλά και καταβολή αποζημίωσης, ύψους 12.300 ευρώ. Και μπορεί τη φυλακή να τη γλιτώσει, αλλά θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ