ΣΤΗΛΕΣ

Η Τότεναμ "διώχνει" τον Σον για να γλιτώσει τη στρατιωτική θητεία

Η Τότεναμ "διώχνει" τον Σον για να γλιτώσει τη στρατιωτική θητεία
AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η διοίκηση της Τότεναμ βρίσκεται σε συζητήσεις με τους αθλητικούς αξιωματούχους της Νότιας Κορέας, ώστε να συμμετάσχει ο Χέουνγκ-Μιν Σον στους Ασιατικούς Αγώνες για να αποφύγει τη στράτευση!

Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός της Τότεναμ, Χέουνγκ-Μιν Σον, διανύει μια καταπληκτική σεζόν στα "σπιρούνια" έχοντας σημειώσει μέχρι στιγμής 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και κάνοντας μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Ωστόσο, η αγγλική ομάδα θα πρέπει να στερηθεί τις υπηρεσίες του 25χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εκτίσει τη στρατιωτική θητεία του στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τους νόμους της ασιατικής χώρας, κάθε άντρας πολίτης θα πρέπει να υπηρετήσει πριν γίνει 28 ετών, με τη θητεία να έχει διάρκεια 21 μήνες. Ο Σον είναι 25 ετών, οπότε, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα πρέπει να αφήσει το Λονδίνο και να επιστρέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να την υπηρετήσει.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιο τρόποι για τους Νοτιοκορεάτες αθλητές, ώστε να απαλλαγούν από τη στρατιωτική θητεία. Για τους ποδοσφαιριστές, αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν φτάσουν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή αν πάρουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όσον αφορά στην περίπτωση του Σον, ένα χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες της Ινδονησίας θα μπορούσε να τον απαλλάξει (μαζί με όλους τους συμπαίκτες του) από τη στρατιωτική θητεία.

Εάν τελικά συμμετάσχει, θα είναι ένας από τους τρεις "ηλικιωμένους" Νοτιοκορεάτες που επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην αποστολή της χώρας στη διοργάνωση, καθώς οι υπόλοιποι θα είναι ποδοσφαιριστές της κ-23. Το 2014 η εθνική Νότιας Κορέας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση και όλη η ομάδα απαλλάχθηκε από τη θητεία. Ο Σον, όμως, δεν είχε δώσει το παρών καθώς η τότε ομάδα του, Λεβερκούζεν, δεν του είχε επιτρέψει να συμμετάσχει.

Με την πιθανή συμμετοχή του στους Ασιατικούς Αγώνες, ο Σον, θα επιβαρυνθεί αρκετά, καθώς θα συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αφού αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες της ομάδας του.

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ