ΣΤΗΛΕΣ

Η Λίβερπουλ προσέλαβε προπονητή για τα... πλάγια!

Η Λίβερπουλ προσέλαβε προπονητή για τα... πλάγια!

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η Λίβερπουλ, καθώς προσέλαβε τον Τόμας Γκρόνεμαρκ, ο οποίος ειδικεύεται στις εκτελέσεις πλαγίων άουτ! (VIDEOS)

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι το ποδόσφαιρο έχει γίνει... επιστήμη. Όλοι οι κορυφαίοι σύλλογοι αναζητούν τρόπους προκειμένου να βελτιωθούν τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού, προκειμένου να έρθουν τα ανάλογα αποτελέσματα.

Η Λίβερπουλ, λοιπόν, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα... παρακάτω, αφού προσέλαβε τον Δανό προπονητή, Τόμας Γκρόνεμαρκ, ο οποίος ειδικεύεται στις εκτελέσεις πλαγίων άουτ! Ο 42χρονος τεχνικός δεν είναι κάποιος τυχαίος, αφού είναι κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για την πιο μακρινή εκτέλεση πλαγίου άουτ, με 51.33 μέτρα!

"Όταν τον συνάντησα, ήμουν 100% βέβαιος πως ήθελα να τον προσλάβω στην ομάδα", αποκάλυψε ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως "δεν μπορείς να έχεις πολλούς ειδικούς γύρω σου. Έχουμε τους υπεύθυνους για τη φυσική κατάσταση, το ιατρικό επιτελείο, τους ειδικούς για τη διατροφή των ποδοσφαιριστών και πλέον έχουμε και κάποιον για τις εκτελέσεις των πλαγίων άουτ".

O Γκρόνεμαρκ, που άρχισε να συνεργάζεται με ομάδες από το 2004, έχει ενεργό ρόλο στις προπονήσεις της Λίβερπουλ, με τους Άγγλους δημοσιογράφους να θεωρούν πως υπάρχει ήδη βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα, παρά το γεγονός πως ο Δανός ανήκει στο τεχνικό τιμ των "κόκκινων" πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικής του ποδοσφαίρου "Opta", τις τελευταίες πέντε σεζόν έχουν σημειώσει 20 γκολ στην Premier League, ύστερα από εκτέλεση πλαγίου.

Δείτε το video με το ρεκόρ Γκίνες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ