ΣΤΗΛΕΣ

Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου έχει μόνο νίκες σε πρωτάθλημα αντρών

Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου έχει μόνο νίκες σε πρωτάθλημα αντρών

Μία γυναικεία ομάδα της Βαλένθια όχι απλά αγωνίζεται σε αντρικό πρωτάθλημα, αλλά έχει 10/10 νίκες και έχει ισοπεδώσει όλες τις αντιπάλους της. Πώς το εξηγούν οι προπονητές της.

Ο οργανισμός της Βαλένθια διαλύει τα στεγανά και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι γυναικεία ομάδα από τα τμήματα υποδομής της βρίσκεται στην κορυφή ενός αντρικού πρωταθλήματος κ-12 στην Ισπανία!

Η Valencia CF Féminas Alevín A αποτελεί μία από τις τρεις γυναικείες ομάδες της Βαλένθια που έχουν ενταχθεί σε αντρικές λίγκες, αλλά η μοναδική που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με δέκα νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, 62 γκολ υπέρ και μόλις 3 κατά.

"Πέρυσι, η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα στις γυναίκες και αποφασίσαμε να παίξουν στους άντρες", δήλωσε στο " Levante-EMV.com" ο Σέρχιο Φερνάντεθ, συντονιστής των δέκα γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου στις ακαδημίες της Βαλένθια.

"Αποτελεί έναν τρόπο να αξιοποιούμε τις δυνατότητές τους, να εκμεταλλευόμαστε πλήρως τις ικανότητές τους, από τη στιγμή που πρέπει να ανταγωνιστούν στο μέγιστο για να κερδίσουν κάθε αγώνα. Παίζοντας κόντρα σε αντρικές ομάδες μας κάνει καλύτερους και μας προσφέρει ανταγωνιστική απόδοση", εξήγησε ο προπονητής της ομάδας, Μιγκέλ Άνχελ Ορτίθ.

Το μυστικό που κάνει αυτήν τη γυναικεία ομάδα να βάζει από κάτω 14 αντρικές ομάδες έχει να κάνει με την επιστήμη και κυρίως τις ομοιότητες στη φυσική κατάσταση μεταξύ κοριτσιών και αγοριών στην προεφηβική ηλικία: "Οι γυναίκες αναπτύσσονται νωρίτερα από τους άντρες, τόσο σε φυσική κατάσταση όσο και πνευματικά. Οπότε, από άποψη δύναμης, στην ηλικία των 12, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές. Αυτές έρχονται αργότερα. Και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα κορίτσια φτάνουν σε πνευματική ωριμότητα νωρίτερα, κάτι που τους κάνει να αφομοιώνουν καλύτερα τις ιδέες του ποδοσφαίρου".

Η Valencia CF Féminas Alevín A ακολουθεί τα βήματα της AEM Lleida, της γυναικείας ομάδας που κατέκτησε τη Liga de Segunda infantil, ένα αντρικό πρωτάθλημα, το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ