ΣΤΗΛΕΣ

Εβρά: "Συνεχίζω να παίζω γιατί έχω 24 αδέρφια να ταΐσω"

France's Patrice Evra eyes the ball during the Euro 2016 round of 16 soccer match between France and Ireland, at the Grand Stade in Decines-­Charpieu, near Lyon, France, Sunday, June 26, 2016. (AP Photo/Laurent Cipriani)
France's Patrice Evra eyes the ball during the Euro 2016 round of 16 soccer match between France and Ireland, at the Grand Stade in Decines-­Charpieu, near Lyon, France, Sunday, June 26, 2016. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

Ο Πατρίς Εβρά ρωτήθηκε γιατί δεν σταματάει το ποδόσφαιρο αφού έφτασε 36 χρονών και απάντησε ότι έχει 24 αδέρφια να θρέψει!

Ο Πατρίς Εβρά συμμετείχε στο φιλανθρωπικό παιχνίδι που διοργάνωσε ο Μάικλ Κάρικ μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2008 με μία μικτή κόσμου για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματός του Άγγλου μέσου, ένας αγώνας στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πρώην και νυν παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γάλλος αριστερός μπακ αγωνίστηκε στη Μαρσέιγ τη φετινή σεζόν και παρά τα 36 χρόνια του, αναμένεται να συνεχίσει ως ποδοσφαιριστής και του χρόνου. Όταν ρωτήθηκε γιατί παίζει ακόμα, η απάντησή του ήταν... αποστομωτική: "Γιατί έχω 24 αδέρφια για να ταΐσω".

Ο Εβρά είναι γιος ενός διπλωμάτη με καταγωγή από τη Γουιάνα και μιας γυναίκας από το Πράσινο Ακρωτήρι. Γεννήθηκε στο Ντακάρ της Σενεγάλης, αλλά μέσα σε έναν χρόνο η οικογένειά του μετακόμισε στις Βρυξέλλες, όπου ο πατέρας του εργάστηκε στην πρεσβεία της Σενεγάλης. Σεηλικία τριών ετών, η οικογένεια του Εβρά εγκαταστάθηκε στη Γαλλία.

Ο πατέρας του χώρισε τρεις φορές και ο Εβρά αρκετές φορές έχει αστειευτεί δημοσίως με αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας παλαιότερα σε συνέντευξη: "Είκοσι τέσσερις αδερφοί και αδερφές. Θα έλεγα ότι ο πατέρας μου δεν έβλεπε τηλεόραση, είχε άλλη πιο σημαντική απασχόληση".

Μάλιστα, η οικογενειακή κατάστασή του γίνεται και αντικείμενο πλάκας από τους συμπαίκτες του. Στην οκταετία που αγωνίστηκε στη Γιουνάιτεντ (2006-2014), ο Εβρά είχε δηλώσει για το θέμα: "Όταν είμαι στο τηλέφωνο, οι παίκτες κάνουν πλάκες. Ο Κριστιάνο λέει 'έι, Πατ, αυτός είναι ο νούμερο 20; Αυτός είναι ο νούμερο 4;"

Υπάρχει, πάντως, και η τραγική πλευρά των πραγμάτων, αφού ο Εβρά έχει χάσει δύο από τα αδέρφια του. Το 2011, μάλιστα, την ώρα που μαινόταν η κόντρα του με τον Λουίς Σουάρες, έχασε έναν αδερφό του ηλικίας 42 ετών από καρδιακό επεισόδιο, λίγο πριν από ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Photo credits: AP Photo/Laurent Cipriani

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ