ΣΤΗΛΕΣ

Έρευνα σε Ιταλό διαιτητή με φωτογραφία Τότι στο facebook

Referee Piero Giacomelli, left, gives Lazios Luis Pedro Cavanda a yellow card during a Serie A soccer match between Lazio and Torino, at Rome's Olympic Stadium, Sunday, Oct. 26, 2014. (AP Photo/Andrew Medichini)
Referee Piero Giacomelli, left, gives Lazios Luis Pedro Cavanda a yellow card during a Serie A soccer match between Lazio and Torino, at Rome's Olympic Stadium, Sunday, Oct. 26, 2014. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ο διαιτητής Πιέρο Τζιακομέλι, για τον οποίο διαμαρτύρεται η Λάτσιο μετά από την ήττα κόντρα στην Τορίνο, κατηγορείται ότι άνοιξε ψεύτικο προφίλ στο facebook με φωτογραφία του Φραντσέσκο Τότι.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC) ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για τον διαιτητή Πιέρο Τζιακομέλι, μετά από ισχυρισμούς ότι στη σελίδα του στο facebook υπάρχει μία φωτογραφία του Φραντσέσκο Τότι.

Τα δημοσιεύματα σε διάφορα ΜΜΕ από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, μετά από τη διαιτησία του που εξαγρίωσε τον Σιμόνε Ιντζάγκι στον αγώνα της Λάτσιο με την Τορίνο (νίκη 3-1 της "γκρανάτα"), θέλουν ένα προφίλ με το όνομα "Jack O' Melly", που έχει ως cover photo την εικόνα του εμβληματικού capitano της Ρόμα να εκτελεί πέναλτι, να είναι δικό του.

Έρευνα σε Ιταλό διαιτητή με φωτογραφία Τότι στο facebook

Οι διαιτητές απαγορεύονται βάσει κανονισμών της FIGC να διατηρούν προφίλ με ψευδώνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με βάση τον κανονισμό, απαγορεύεται η "συμμετοχή σε ομάδες συζήτησης, σε email, σε forum, σε blog η social network και παρόμοιες πλατφόρμες με ανώνυμο τρόπο, μέσω τη χρήσης περίεργων ονομάτων ή ψευδωνύμων, για την αποφυγή της άμεσης ταυτοποίησης του γράφοντα".

Οι φίλοι της Λάτσιο αναζήτησαν το κανονικό προφίλ του Τζιακομέλι το βράδυ, μετά από την αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της Serie A, ωστόσο είχε κατέβει από το πρωί, πριν από τον αγώνα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, θα χρειαστεί να περιμένει την απόφαση για να δει εάν θα ξανασφυρίξει προσεχώς.

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ