ΣΤΗΛΕΣ

Αυτά δεν γίνονται: Η AUDI έδιωξε οδηγό που έκλεψε σε virtual αγώνα

Audi Sport ABT Schaeffler driver Daniel Abt celebrates his victory in the Formula E Mexico City ePrix auto race, in Mexico City, Saturday, March 3, 2018. (AP Photo/Marco Ugarte)
Audi Sport ABT Schaeffler driver Daniel Abt celebrates his victory in the Formula E Mexico City ePrix auto race, in Mexico City, Saturday, March 3, 2018. (AP Photo/Marco Ugarte) AP

Ο Ντάνιελ Αμπτ έβαλε επαγγελματία simracer να τρέξει αντί για εκείνον σε virtual αγώνα, αποκλείστηκε, πλήρωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ και σήμερα έμαθε ότι η AUDI τον έδιωξε οριστικά από την ομάδα.

Είναι στιγμές που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αυτό που διαβάζεις. Και όμως, γρήγορα καταλαβαίνεις ότι πάντα θα προκύπτει κάτι νέο που θα σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα. Αυτό, βέβαια, που συνέβη με τον Ντάνιελ Αμπτ και την AUDI είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, καθώς ο 28χρονος οδηγός ξεπέρασε κάθε όριο δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό.

Ο Αμπτ, ένας Γερμανός οδηγός της Formula E (έτρεξε στους τέσσερις πρώτους αγώνες της σεζόν πριν ο κορονοϊός διακόψει το πρωτάθλημα) κλήθηκε να τρέξει σε virtual αγώνα, τερμάτισε τρίτος, αργότερα όμως έγινε γνωστό ότι ο επαγγελματίας simracer Λόρεντζ Χέρζινγκ διαγωνίστηκε για εκείνον με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η επίδοσή του και να του επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ που στη συνέχεια δόθηκε σε φιλανθρωπία. Ο Αμπτ παραδέχθηκε ότι έδωσε τη θέση του στον Χέρζινγκ όταν άλλοι οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν για την συνολική του εμφάνιση, λέγοντας ότι ξεπερνούσε τα όρια του φυσιολογικού, ενώ έκανε και σχετική δήλωση για το ατόπημά του: " Δεν ήμουν όσο σοβαρός έπρεπε, λυπάμαι γιατί ξέρω πόση δουλειά έγινε γι' αυτό το project από την Formula E. Αποδέχομαι τον αποκλεισμό μου και θα προσφέρω 10.000 ευρώ σε φιλανθρωπία".

Την Τρίτη (26/5) η AUDI προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, καθώς έδιωξε τον Αμπτ από την ομάδα της και δεν θα του επιτρέψει να τρέξει ούτε σε virtual, ούτε και σε κανονικούς αγώνες του πρωταθλήματος της Formula E. Σταθερό μέρος της από το 2014, ο Γερμανός αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ενώ η ομάδα ψάχνει επίσημα πια τον αντικαταστάτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ