ΣΤΗΛΕΣ

Τριπλέτες που "πυροβολούν" αδιακρίτως

Τριπλέτες που "πυροβολούν" αδιακρίτως

Οι Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ οργίασαν στο 6-1 της Μπαρτσελόνα με τη Ρόμα. Είναι η καλύτερη τριπλέτα όλων των εποχών; Έχουν υπάρξει και άλλες, το θέμα είναι ποια θεωρείται η φονικότερη. Ψηφίστε στο Poll του Sport24.gr.

Μπορούν να "σκοτώσουν" κάθε αντίπαλο που θα βρεθεί στο διάβα τους. Είναι ικανοί για οτιδήποτε βάλει ο (ποδοσφαιρικός) νους. Ξέρουν καντάρια μπάλα ο καθένας τους ξεχωριστά και μαζί συνθέτουν μια "άγια τριάδα" που σκορπάει πανικό. Δημιουργούν, σκοράρουν, κάνουν τα πάντα στο χορτάρι και για πολλούς είναι η κορυφαία επιθετική τριπλέτα που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία του αθλήματος. Το 101greatgoals.com ανοίγει το θέμα και κάνει συγκρίσεις.

Ευλογία και για τον ίδιο τον Λουίς Ενρίκε που έχει τους... MSN υπό τις οδηγίες του. Εδώ που τα λέμε βέβαια, τι οδηγίες μπορεί να χρειάζονται οι Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ για να κάνουν τα δικά τους στο χορτάρι. Οι άνθρωποι είναι σκέτη απόλαυση στο χορτάρι. Τους αφήνεις και τους χαζεύεις. Εφιάλτης βέβαια για την οποιαδήποτε άμυνα, που ξέρει από πριν ότι θα περάσει ένα δύσκολο 90λεπτο.

Κόντρα στη Ρόμα έδωσαν μια ακόμη παράσταση στο 6-1 της Μπαρτσελόνα. Αν βρεθούν σε καλή βραδιά, το ματς είναι τελειωμένο. Ξέρεις ότι δεν γλιτώνεις, είναι νομοτελειακό ότι αν όχι και οι τρεις, έστω ο ένας θα την κάνει την δουλειά. Είτε θα σκοράρει, είτε θα δημιουργήσει, όπως και να 'χει, αποκλείεται να μείνουν... ήσυχοι αυτοί οι τρεις "δαίμονες".

Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Μέσα στο 2015, ο Μέσι έχει σκοράρει 42 φορές και οι Νεϊμάρ και Σουάρες από 39 έκαστος. Μετρούν μαζί 120 γκολ, περισσότερα απ' όσα όλη η Ρεάλ Μαδρίτης (έχει 106). Πέρυσι, κατέκτησαν πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League. Απολύτως λογικό με τη σεζόν που έκαναν. Είναι όμως η καλύτερη τριπλέτα όλων των εποχών; Υπάρχουν και άλλες που βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα.

Μπεστ, Λο, Τσάρλτον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μια τριάδα που οργίαζε στο χορτάρι, ήταν αυτή που οδήγησε εκ του ασφαλούς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Ευρώπης το 1968. Ο πολύς Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος πριν δέκα χρόνια έφυγε από τη ζωή, ο Ντένις Λο και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Και οι τρεις τους μάλιστα έχουν κατακτήσει την χρυσή μπάλα, δείγμα του ότι ο καθένας τους ήξερε πολλή μπάλα. Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ήταν ένας απ' αυτούς που έζησε από την τραγωδία του Μονάχου και πρωταγωνίστησε στη δημιουργία των "μπέμπηδων". Ο Τζορτζ Μπεστ θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες όλων των εποχών, ενώ ο Λο έλειπε λόγω τραυματισμού από τον τελικό του Πρωταθλητριών το 1968, αλλά παραμένει μια από τις εμβληματικές μορφές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ριβάλντο, Ρονάλντο, Ροναλντίνιο (Εθνική Βραζιλίας)

Τα τρία "Ρ" της εθνικής Βραζιλίας που έφεραν την "σελεσάο" στην κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Τι να πρωτογραφτεί για τον καθέναν ξεχωριστά, αφού έχει ολόκληρη καριέρα πίσω του. Σε εκείνο το Μουντιάλ, έκαναν όργια και αναμφίβολα πρόκειται για μια τριάδα όνειρο στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Φανταστείτε και τους τρεις μαζί να συνυπάρχουν σε σύλλογο και να προπονούνται σε καθημερινή βάση μαζί. Σκεφτείτε τους αυτοματισμούς τους στο χορτάρι. Σκέτη μαγεία...

Τριπλέτες που "πυροβολούν" αδιακρίτως

Πελέ, Τοστάο, Ζαϊρζίνιο (Εθνική Βραζιλίας)

Μεταφερόμαστε αρκετές δεκαετίες πίσω και πάμε σε μια ακόμη τριάδα των "καριόκας". Ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 στο Μεξικόμ, όπου η Βραζιλία κατέκτησε την κορυφή του κόσμου. Για πολλούς ήταν μια από τις πληρέστερες ομάδες στην ιστορία της "σελεσάο", ίσως και η πληρέστερη. Όσο για τους τρεις μπροστά, ήταν από άλλο πλανήτη. Ο λόγος για τους Πελέ, Τοστάο και ο Ζαϊρζίνιο. Τι να πεις και τι να πρωτογράψεις γι' αυτούς τους παικταράδες. Ειδικά για τον Πελέ, τα λόγια περιττεύουν. Ο Τοστάο παραμένει μέχρι και σήμερα ο πρώτος σκόρερ της Κρουζέιρο με 249 γκολ, ενώ ο Ζαϊρζίνιο είχε σκοράρει σε όλα τα ματς εκείνου του Μουντιάλ.

Related content

Μπέιλ - Μπενζεμά - Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Αν... απλωθούν τα εκατομμύρια που κοστίζουν, τότε θα προκληθούν μαζικά εγκεφαλικά. Πάντως, για την κλάση τους ουδείς μπορεί να πει το παραμικρό, ενώ και οι τρεις πρωταγωνίστησαν στο να επιστρέψει η Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης πριν δυο σεζόν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλωνίζει από δεξιά, σκοράροντας με όποιον τρόπο θέλει. ο Γκάρεθ Μπέιλ από τα αριστερά μπορεί να κονιορτοποιήσει κάθε άμυνα και στην κορυφή ο Καρίμ Μπενζεμά "πιστολίζει" με τρόπο αξιοζήλευτο. Φέτος βέβαια προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους και ο Ράφα Μπενίτεθ έχει προβλήματα.

Τριπλέτες που "πυροβολούν" αδιακρίτως

Ντι Στέφανο - Πούσκας - Χέντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Εκείνη η Ρεάλ έφτιαξε τον μύθο της και αποτέλεσε την "Βασίλισσα" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο ήταν απίστευτος γκολτζής, ενώ μπορούσε να παίξει και πιο πίσω, ενώ ο Φρανθίσκο Χέντο αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους αριστερούς εξτρέμ, αποτελώντας τον μόνο που ήταν μέλος και στα έξι σερί τρόπαια Πρωταθλητριών των Μαδριλένων. Αρχικά ήταν οι δυο τους στην ομάδα, προστέθηκε και ο Φέρεντς Πούσκας και... έδεσε το γλυκό.

Τριπλέτες που "πυροβολούν" αδιακρίτως

Κάιζερ - Κρόιφ - Ρεπ (Άγιαξ)

Ο Άγιαξ είναι μόλις μια από τις τρεις ομάδες με τρία σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών (1971, 1972, 1973). Εκείνη η ομάδα έπαιξε "total football", αποτελώντας ό,τι καλύτερο είχε υπάρξει μέχρι εκείνη την εποχή και πολλά οφείλει στους Κρόιφ, Κάιζερ και Ρεπ. Μια από τις ομάδες που το βίωσε για τα καλά, ήταν ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971. Ο Γιόχαν Κρόιφ στη μέση και οι Τζόνι Ρεπ και Πιτ Κάιζερ στα δεξιά και στα αριστερά αντίστοιχα.

Τριπλέτες που "πυροβολούν" αδιακρίτως

Ρομάριο, Μ. Λάουντρουπ, Στόιτσκοφ (Μπαρτσελόνα)

Μια ακόμη τριπλέτα που αποτελούσε σκέτη απόλαυση και αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γενικότερα. Ο Γιόχαν Κρόιφ είχε την τύχη να τους κοουτσάρει μαζί, γνωρίζοντας το τι μπορούν να κάνουν στο χορτάρι. Οι Κούμαν, Κάρλος και Γκουαρδιόλα "καθάριζαν" πίσω και μπροστά οι τρεις τους... οργίαζαν. Ο Βραζιλιάνος και ο Βούλγαρος αναλάμβαναν το σκοράρισμα και ο Δανός αποτελούσε το τέλειο "κούμπωμα". Βρίσκονταν με κλειστά μάτια στο χορτάρι και ήταν σκέτη απόλαυση να τους παρακολουθείς.

Τριπλέτες που "πυροβολούν" αδιακρίτως

Φαν Μπάστεν - Γκούλιτ - Ράικαρντ (Μίλαν)

Οι τρεις Ολλανδοί που αποτέλεσαν αναπόσπαστα κομμάτια της μεγάλης Μίλαν που το 1989 και το 1990 κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Ο πρώτος σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε, όντας έναν εκ των κορυφαίων στράικερ όλων των εποχών, ο Ράικαρντ έπαιζε αμυντικός και μεσοαμυντικός, ενώ και ο Γκούλιτ στη μεσοεπιθετική γραμμή. Τρεις παίκτες όνειρο στα χέρια του Αρίγκο Σάκι. Κατέκτησαν επίσης τρία σκουντέτο από το 1991 ως το 1994 και πρωταγωνίστησαν μάλιστα σε ένα ανεπανάληπτο σερί 58 αήττητων αγώνων της Μίλαν.

Μπόνους: Ρονάλντο - Ρούνεϊ - Τέβες

Φοβερή τριάδα, άκρως παραγωγική και "πονοκέφαλος" για κάθε αντίπαλη άμυνα. Ο Πορτογάλος, ο Άγγλος και ο Αργεντινός έφτιαξαν ένα υπέροχο... τιμ και η Γιουνάιτεντ σκόραρε κατά ριπάς, κατακτώντας και το Champions League στον τελικό της Μόσχας με την Τσέλσι. Πλέον, έχει μείνει μόνο ο Ρούνεϊ, αλλά αναμφίβολα είναι από τις καλύτερες τριάδες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στο "Θέατρο των Ονείρων".

Τριπλέτες που "πυροβολούν" αδιακρίτως

Kαι βέβαια τα footshirts σκοράρουν πάντα μαζί με τους πρωταγωνιστές των γηπέδων, με ιδιαίτερα για σχέδια τους θρύλους της μπάλας αλλά και τον Μέσι... τους Ρονάλντο και τον Σούαρεζ

Ψηφίστε την καλύτερη τριπλέτα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ