ΣΤΗΛΕΣ

Το "injury report" του Ολυμπιακού

Το "injury report" του Ολυμπιακού

To Sport24.gr ανοίγει τον ιατρικό φάκελο των “ερυθρολεύκων” και τα ουκ ολίγα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Ρέντη, από την αρχή της καλοκαιρινής προετοιμασίας μέχρι και τον... Ντα Κόστα.

Μανιάτης, Μποτία, Τσόρι, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Γούτας, Κολοβός, Τζανδάρης και εσχάτως Ντα Κόστα... Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Όλοι έχουν δει τα ονόματά τους στο ιατρικό δελτίο από τον Ιούλιο και μετά (από τον Μάρτιο ο Μανιάτης), από τότε δηλαδή που ξεκίνησε ο φετινός μαραθώνιος του Ολυμπιακού.

Προσθέστε σε αυτούς και κάποιους μικροτραυματισμούς των Φορτούνη, Μιλιβόγεβιτς, Μασουακού, Φινμπόγκασον. Μικροτραυματισμούς όμως με όλη τη σημασία της λέξεως που δεν τους έθεσαν νοκ άουτ για πολλές μέρες. Χθες (23/9) συμπληρώθηκε ουσιαστικά ένας μήνας αγωνιστικών υποχρεώσεων και οι γιατροί έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά...

Το Sport24.gr ανοίγει τον ιατρικό φάκελο του Ολυμπιακού και θα επιχειρήσει να κάνει ένα απλό... συμμάζεμα του τι ακριβώς έχει συμβεί από την καλοκαιρινή προετοιμασία μέχρι και την αναμέτρηση της Ξάνθης. Μία απλή καταγραφή και τίποτα περισσότερο.

Πάμε να δούμε έναν-έναν τους τραυματισμούς που έχουν προκύψει από την αρχή της σεζόν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Η 11η Μαρτίου δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό του αρχηγού! Ρήξη πρόσθιου χιαστού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ο Μανιάτης σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ και τον Ολυμπιακό ταξιδεύει στην Ιταλία για να κάνει την εγχείριση στην κλινική της Ρώμης “Villa Stuart”. Ήθελε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να πάει στον Dr Πάολο Μαριάνι που έχει χειρουργήσει όλο το Campionato. Του τον είχαν συστήσει οι φίλοι του στην Ρόμα, Βασίλης Τοροσίδης, Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας. Ξημεροβραδιάζεται με προγράμματα αποκατάστασης στην Ιταλία, ενώ στα τέλη Απριλίου ξεκινάει έντονο ασκησιολόγιο με μπάλα. Ενάμισι μήνα αργότερα δηλαδή. Στις 10 Ιουλίου που αρχίζει η προετοιμασία, ο αρχηγός μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας στο Ζέεφελντ. Τέσσερις μήνες πιο μετά! Δεν φορτσάρει, δεν “γκαζώνει”, όμως, δείχνει να πατάει καλά και να έχει γίνει καλή δουλειά στην αποκατάστασή του υπό τις οδηγίες των Ιταλών γιατρών. Η αρχική πληροφόρηση από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ότι ο Μανιάτης ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Champions League και πώς δεν πρόκειται να τον ζορίσουν να παίξει αυγουστιάτικα.

Ο Μανιάτης όμως έχει “σκυλιάσει”. Το πρωί, ανήμερα του φιλικού με την Μπεσίκτας στο Φάληρο στις 9 Αυγούστου, ζητάει από τον Σίλβα να αγωνιστεί έστω και για λίγα λεπτά. Ο Πορτογάλος δεν του χαλάει το χατίρι. Ο Μανιάτης ταξιδεύει και στην Ελβετία τρεις μέρες αργότερα για το φιλικό με το Κατάρ και παίζει περίπου ένα 20λεπτο σε εκείνο το γήπεδο – χωράφι σε ένα προάστιο έξω από την Ζυρίχη. Στις 17 Αυγούστου βγάζει έναν ερεθισμό πίσω από το εγχειρισμένο γόνατο σε μία προπόνηση στο Ρέντη. Πηγαίνει συντηρητικά και ο στόχος είναι να προλάβει την Μπάγερν. Στις 4 Σεπτεμβρίου παίζει στο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ρέντη. Κάνει τα πάντα για να είναι διαθέσιμος με την Μπάγερν και τα καταφέρνει αρχικά, μιας και ο Σίλβα αποφασίζει παραμονή του αγώνα να τον πάρει τελικά στην αποστολή. Στο πρωινό χαλάρωμα όμως και ανήμερα της ευρωπαϊκής πρεμιέρας πάει στον γιατρό και παραπονιέται για ενοχλήσεις. Τι να κάνει και ο Πορτογάλος τεχνικός; Τον αντικαθιστά με τον Βούρο στην 18άδα. Έχουν περάσει κάτι περισσότερο από έξι μήνες και ο Μανιάτης δεν έχει “γράψει” ακόμα συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι. Μπορεί να τον δούμε την Δευτέρα στο τσάρτερ για το Λονδίνο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι και έτοιμος να βοηθήσει με την Άρσεναλ. Στο μεταξύ, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 11 Μαρτίου 2015, στο ίδιο γήπεδο και στο ίδιο παιχνίδι είχε πάθει ρήξη πρόσθιου χιαστού και ο Μάνταλος. Ένας Μάνταλος πάντως που έχει “γράψει” ήδη δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα: Την περασμένη εβδομάδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και χθες (23/9) στην Τούμπα. Αντιθέτως ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν έχει μπει ακόμα σε αποστολή επίσημου αγώνα...

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

“ΤΣΟΡΙ” ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ: Στο φιλικό με την Φέγενοορντ στο Ρότερνταμ την 1η Αυγούστου τρώει μια γερή κλοτσιά στο γόνατο. Ο Σίλβα τον αντικαθιστά άρον-άρον. Την επόμενη μέρα στην προπόνηση κάνει ατομικό και η αρχική αίσθηση που δίνεται είναι ότι θα λείψει για καμιά βδομάδα. Τελικά, ο Αργεντινός γυρίζει στις... 29 Αυγούστου με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Κάνει φουλ προπονήσεις το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, παίζει για 65 λεπτά με τον Πλατανιά και στη συνέχεια παθαίνει την θλάση στον τετρακέφαλο με την Μπάγερν. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, πλέον θεωρείται απίθανο να βοηθήσει με την Άρσεναλ.

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ: Το πρώτο “θύμα” της σεζόν. Μία εβδομάδα προπονήσεων στο Ζέεφελντ και εκεί που ο Μποτία έχει πάρει τα “πάνω” του παθαίνει θλάση στην γάμπα! Είκοσι μέρες εκτός. Χάνει όλα τα φιλικά σε Αυστρία, Τουρκία και Ολλανδία. Επιστρέφει στις 9 Αυγούστου στο φιλικό με την Μπεσίκτας και παίζει για ένα 25λεπτο. Από τότε έκανε κανονικά προπονήσεις, κάποιες φορές πήγαινε πιο συντηρητικά, αλλά σε όλα τα επίσημα ματς ήταν στην 18άδα. Ουσιαστικά στα Πηγάδια έπαιξε μετά από 50 μέρες και ήταν φανερή η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Παραμονή του αγώνα με τον Λεβαδειακό “σκάει” η είδηση ότι ο Κρητικός χαφ τίθεται νοκ άουτ λόγω θλάσης στον τετρακέφαλο. Αρχικά διέρρεε ότι για επτά-οκτώ μέρες θα πάει συντηρητικά και θα έμπαινε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων την εβδομάδα που θα προετοιμαζόταν ο Ολυμπιακός για τον Πλατανιά. Τελικά, ούτε εκείνη την εβδομάδα καταφέρνει να προπονηθεί. Αντιθέτως, έκανε έντονο ατομικό πρόγραμμα με την ελπίδα να προλάβει την Μπάγερν. Ο Σίλβα τον περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Προπαραμονή του ματς με τους Βαυαρούς ακολουθεί μεγάλο μέρος του προγράμματος της ομάδας. Παραμονή όμως του αγώνα παραπονιέται εκ νέου για ενοχλήσεις... Υποτροπή! Σχεδόν απίθανο μοιάζει να προλάβει την Άρσεναλ και ενδεχομένως να μην προλάβει ούτε τον ΠΑΟΚ την άλλη Κυριακή (4/10).

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα τελειώματα της προετοιμασίας του στην Αυστρία και ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Γούτα στις 17 Ιουλίου. Μόνο που ο νεαρός στόπερ δεν παίρνει το αεροπλάνο για το Ζέεφελντ. Μένει στην Αθήνα για θεραπείες λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς – προσαγωγούς. Δεν πάει ούτε στο Αφιόν Καραχισάρ, ούτε στην Ολλανδία. Οι ενοχλήσεις δεν υποχωρούν με τις θεραπείες που ακολουθεί. Αναγκάζεται να υποβληθεί σε επέμβαση στην Γερμανία και η επιστροφή του σε φουλ ρυθμούς αναμένεται μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΝΤΑΒΙΝΤ ΦΟΥΣΤΕΡ: Ο Ισπανός συνήθως ήταν αυτός που κάθε χρόνο “εγκαινίαζε” τις θλάσεις στον Ολυμπιακό. Φέτος τον... πρόλαβε ο Μποτία. Γενικώς ο Νταβίντ δεν έβγαλε τραυματισμούς στην προετοιμασία. Παραμονή του αγώνα με την Ξάνθη ένιωσε ένα σφίξιμο στον δεξιό τετρακέφαλο και δεν ταξίδεψε στα Πηγάδια για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με το ιατρικό τιμ. Πιθανότατα δεν θα είναι 100% έτοιμος ούτε με τον ΠΑΣ. Μένει να δούμε πότε θα γυρίσει...

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ – ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ: Και οι δύο έπαθαν θλάση μετά από εκείνο το φιλικό που έπαιξαν με την Φενέρμπαχτσε στο Αφιόν Καραχισάρ στις 22 Ιουλίου. Επέστρεψαν πάντως μια χαρά. Μετά από δύο εβδομάδες θεραπειών μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας και έκτοτε δεν αντιμετώπισαν άλλο πρόβλημα.

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Ερεθισμός στον μηνίσκο και ελαφριάς μορφής θλάση στο γαστροκνήμιο έδειξε η μαγνητική για τον Μαροκινό που χτύπησε στην Ξάνθη. Χάνει δηλαδή τον ΠΑΣ, χάνει την Άρσεναλ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου χάνει και τον ΠΑΟΚ. Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Σίλβα θέλει να τον έχει στο 100% μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου. Να είναι εντάξει δηλαδή με την ΑΕΚ στις 17 Οκτωβρίου και φυσικά τρεις μέρες αργότερα στο Ζάγκρεμπ. Στον Ολυμπιακό τονίζουν ότι το βασικό πρόβλημα του παίκτη έχει να κάνει με την θλάση και όχι με τον μηνίσκο. Για να ξεπεραστεί λοιπόν μία ελαφριάς μορφή θλάση απαιτείται τουλάχιστον ένα δεκαήμερο. Οπότε, μοιάζει απίθανο να ανέβει στην Τούμπα.

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Στο φιλικό με την Μπεσίκτας ο Κουαρέσμα του πάτησε το πόδι, με αποτέλεσμα να του γυρίσει ο αστράγαλος! Εκφράστηκαν φόβοι για σοβαρή ζημιά. Ο “Φόρτου” όμως είναι... παλαβός. Μετά από πέντε μέρες ξεκίνησε κανονικά προπονήσεις και φυσικά έπαιξε κανονικότατα στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο δύο εβδομάδες αργότερα. Στις 7 Σεπτεμβρίου αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο της Νασιονάλ Αρένα του Βουκουρεστίου στο ματς της Εθνικής μας με την Ρουμανία. Είχε έντονους πόνους ψηλά στο πόδι, αλλά και πάλι ο Κώστας δεν... χαμπάριασε. Αγωνίστηκε ένα 25λεπτο με τον Πλατανιά, ενώ μπήκε και με την Μπάγερν στην επανάληψη. Τώρα ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Τσόρι στο Λονδίνο.

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ: Στα τελειώματα της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, απόρροια της κόπωσης. Φυσιολογικές οι ενοχλήσεις ύστερα από μία εβδομάδα επίπονων προπονήσεων. Ο Σέρβος επέστρεψε τελικά στα φιλικά της Ολλανδίας και από τότε δεν έχει ξαναπάθει το παραμικρό, εκτός από ένα μικρό χτύπημα στην ποδοκνημική που είχε δεχτεί στο φιλικό με την Φέγενορντ και τον άφησε έξω για μια-δυο μέρες από τις προπονήσεις. Τίποτα δηλαδή...

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ: Έχασε σχεδόν όλο το πρώτο στάδιο προετοιμασίας σε Αυστρία και Τουρκία. Έπαιξε μόνο στο πρώτο φιλικό του Ζέεφελντ με την Ντούκλα Πράγας στις 15 Ιουλίου και από τότε ξανάπαιξε με την Σίβασπορ στην Ολλανδία στις 4 Αυγούστου για ένα ημίχρονο. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού όλο αυτό το 20ήμερο, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Απλώς ήταν στο πλαίσιο συντήρησης που γινόταν στον παίκτη για να μην πάθει καμιά ζημιά μετέπειτα. Και απ' ό,τι έχουμε δει, δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής στον διεθνή στόπερ.

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΑΡΤΟΥΡ ΜΑζΟΥΑΚΟΥ: Ήταν στα... ντουζένια του στα τέλη Ιουλίου ο Μαζουακού. Όχι αγωνιστικά, αλλά... μεταγραφικά. Το όνομά του έπαιζε καθημερινά για την Ρόμα και κάποια στιγμή στο Έρμελο ο Γάλλος παραπονιέται για μυικές ενοχλήσεις. Δεν παίζει στο πρώτο φιλικό με την Τβέντε (29/7) και τη θέση του παίρνει ο Σαλίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Παίζει για... δύο λεπτά με την Φέγενορντ (1/8) και από τότε δεν ξαναπαραπονέθηκε.

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

ΑΛΦΡΕΝΤ ΦΙΝΜΠΟΓΚΑΣΟΝ: Μυικές ενοχλήσεις έβγαλε δύο-τρεις μέρες πριν από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Δεν είναι άξιες αναφοράς πάντως. Κι αυτό, γιατί ο Ισλανδός μετά το ματς του ΟΑΚΑ όπου δεν κάθισε ούτε στον πάγκο, πήρε το αεροπλάνο και πήγε στην πατρίδα του για να ενισχύσει την Εθνική του ομάδα. Ένα απλό τράβηγμα ήταν και τίποτα περισσότερο.

Το "injury report" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

* Στο ιατρικό δελτίο ήταν επίσης και οι Μπενίτες (θλάση στους προσαγωγούς) και Μαρτίνες (επίσης θλάση), οι οποίοι από την αρχή της προετοιμασίας έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Ο Παραγουανός πρόλαβε και έπαιξε για λίγο στο φιλικό με την Αντάλιασπορ στην Τουρκία στις 23 Ιουλίου, προτού πάρει το αεροπλάνο για... Μεξικό. Ο Μαρτίνες δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού.

** Υπάρχει ακόμα και η περίπτωση του Άλαν Πουλίδο, αλλά είναι ιδιαίτερη. Το παιδί είχε να κάνει προετοιμασία πάνω από έναν χρόνο. Το ότι έβγαλε κάποιες μυικές ενοχλήσεις το διάστημα που η ομάδα για παράδειγμα βρισκόταν στην Τουρκία ήταν απολύτως φυσιολογικές. Εδώ και σχεδόν δύο μήνες προπονείται κανονικά, άσχετα αν ο Σίλβα δεν τον έχει στην 18άδα (με εξαίρεση το ματς με τον Λεβαδειακό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ