ΣΤΗΛΕΣ

Τατουάζ αθλητών που... κάτι πήγε στραβά

Τατουάζ αθλητών που... κάτι πήγε στραβά

Τα λάθη στα τατουάζ είναι απ' αυτά που δεν διορθώνονται εύκολα. Αρκετοί αθλητές έχουν πέσει θύματα, μεταξύ αυτών και ο Φάνης Γκέκας. Το Sport24.gr θυμίζει χαρακτηριστικές περιπτώσεις (φωτογραφίες).

Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Επειδή, δε, είναι άνθρωποι και οι τατουατζήδες, προκύπτουν παραλείψεις και σφάλματα, που στην δική τους περίπτωση δύσκολα διορθώνονται. Ένα δέρμα έχουμε, αυτό δεν αλλάζει και ό,τι γράφεται πάνω σε αυτό, δύσκολα ξεγράφεται.

Επομένως, απαιτείται μεγάλη προσοχή όταν κάποιος αποφασίσει να "χτυπήσει" ένα tattoo, διότι πρέπει να γνωρίζει απολύτως αυτό που θέλει να αποτυπώσει στο σώμα του, όπως και αυτόν που θα βάλει τη μαεστρία του και θα αφεθεί στα χέρια του χωρίς στο τέλος να υπάρξει ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Οι αθλητές αποτελούν μια κατηγορία ανθρώπων που συχνά-πυκνά αποκτούν τατουάζ. Έχουν στην πλειοψηφία τους και καλά σώματα, επομένως "γράφει" καλύτερα πάνω τους. Ένα λάθος όμως, ειδικά αν ο αθλητής ή η αθλήτρια είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, εντοπίζεται πολύ εύκολα και αποκτά μεγάλες διαστάσεις. Το Sport24.gr θυμίζει πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου "χτύπησε" ο... δαίμων του τυπογραφείου. Η μια εξ αυτών αφορά... τα του οίκου μας.

Τα λάθος... ιαπωνικά του Γκέκα

Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Φάνης Γκέκας, καθώς οι Ιάπωνες που παρακολουθούσαν το Ελλάδα - Ιαπωνία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το περασμένο καλοκαίρι, παρατήρησαν ένα γραμματικό λάθος στο τατουάζ του 35χρονου φορ. Μάλιστα, αρκετοί Ιάπωνες φίλαθλοι έσπευσαν μέσω twitter να το σχολιάσουν και να μην το αφήσουν να περάσει στο ντούκου.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως υπάρχει λανθασμένη χρήση του τελευταίου γράμματος στο tattoo του Γκέκα στα ιαπωνικά. Σύμφωνα με τους ίδιους, η λέξη που αναγράφεται στο εσωτερικό του χεριού του (寒冷殺人拳) μπορεί καλύτερα να μεταφραστεί ως "η γροθιά του κρύου δολοφόνου", με τη λέξη "κρύος" να έχει κυριολεκτική σημασία.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά, συνειδητοποίησαν πως το τελευταίο γράμμα της λέξης (魔) είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιούν οι ίδιοι, χωρίς όμως να αλλάζει πλήρως το νόημα της φράσης. Η ακριβής σημασία του τατουάζ του είναι "δολοφόνος κατά συρροή" και όχι "ψυχρός εκτελεστής" που πιθανότατα ήθελε να γράψει ο Γκέκας.

Τατουάζ αθλητών που... κάτι πήγε στραβά

Ο αναγραμματισμός του Ντουράντ

Δεύτερος στη λίστα είναι ο αστέρας των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος γέμισε την πλάτη του με ένα μεγάλο tattoo και με ένα ακόμη μεγαλύτερο ορθογραφικό λάθος. Η λέξη "mature" που σημαίνει "ώριμος", απ' το συγκεκριμένο απόσπασμα της Αγίας Γραφής, χτυπήθηκε στην πλάτη του με αναγραμματισμό ("mautre"), όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στην παρακάτω φωτογραφία.

Τατουάζ αθλητών που... κάτι πήγε στραβά

Την... έκαψε η Ολυμπιακή Φλόγα

Η Αμερικανίδα, Τζέρι Πίτερσον, έλαβε μέρος στη Λαμπαδηδρομία στο Ντέρμπι και προκειμένου να θυμάται για πάντα αυτήν την τιμή, επέλεξε να "χτυπήσει" στο μπράτσο της τη δάδα, τους Ολυμπιακούς κύκλους, τη λέξη Λονδίνο και τη φράση "Λαμπαδηδρόμος της Ολυμπιακής Φλόγας". Όμως, αντί για τη λέξη "Ολυμπιακής", στο χέρι της υπάρχει πλέον η λέξη "Ουλμπιακής". Εντούτοις, η ίδια δήλωσε στο BBC πως "αποφάσισα ότι θέλω να το κρατήσω. Είναι εντάξει. Είναι τόσο μοναδικό όσο κι εγώ". Σ' όλα τα πράγματα, υπάρχει η θετική πλευρά..

Τατουάζ αθλητών που... κάτι πήγε στραβά

Το -άνευ νοήματος- τατουάζ του Φρινγκς

Τατουάζ αθλητών που... κάτι πήγε στραβά

τα φίδια του Γι Γιονγκ Γιανγκ". Μάλλον κάτι άλλο ήθελε να γράψει ο 39χρονος, ο οποίος θυμίζουμε πως έκανε σημαντική καριέρα στην Γερμανία και ήταν και 79 φορές διεθνής με τα "πάντσερ".

Τι θέλει να πει το tattoo του Μάρκους Κάμπι;

Τέλος, στην ίδια κατηγορία με του Φρινγκς ανήκει και το τατουάζ του άλλοτε σέντερ του ΝΒΑ, Μάρκους Κάμπι, το οποίο αναφέρει το εξής: "Μίαν οικογένεια". Αυτό δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα, καθώς η πρώτη λέξη είναι πιθανότατα όνομα. Ίσως να ήθελε να το σπάσει σε δύο λέξεις, αλλά άπαντες θα μείνουν με την απορία. Τον ίδιο σίγουρα δεν τον συμφέρει να το διευκρινίσει και θα δίνει την... ερμηνεία που τον βολεύει.

Τατουάζ αθλητών που... κάτι πήγε στραβά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ