ΣΤΗΛΕΣ

Τα θρίλερ του Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού!

꼦-°¶º olympiakos-aek
꼦-°¶º olympiakos-aek Aª¼¦-°¶º OLYMPIAKOS-AEK

Το Sport24.gr παρουσιάζει παιχνίδια του Ολυμπιακού που ήταν πλούσια σε θέαμα και γκολ και εξελίχθηκαν σε θρίλερ, με την μπίλια να κάθεται στο... κόκκινο, με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο των Πειραιωτών. (VIDEOS)

Την 4η θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού βιώνει ο Τάκης Λεμονής, ένας άνθρωπος που όλη του σχεδόν η προπονητική διαδρομή είναι συνυφασμένη με την ομάδα της καρδιάς του. Άλλωστε, όποτε υπήρχε η προοπτική να καθίσει στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, ο ίδιος δήλωνε "παρών".

Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, έχουν υπάρξει παιχνίδια, τα οποία έμειναν χαραγμένα στη μνήμη και έχουν "σημαδέψει" την θητεία του στον Ολυμπιακό. Ματσάρες με πολλά γκολ, με εναλλαγές συναισθημάτων, ανατροπές και στο τέλος την μπίλια να κάθεται στο... κόκκινο.

Με αφορμή το χθεσινό θρίλερ στη Νέα Σμύρνη, που βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 4-3, έχοντας περάσει από χίλια κύματα μέχρι να φτάσουν στους τρεις βαθμούς, το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει αντίστοιχα παιχνίδια του παρελθόντος με τον Ολυμπιακό νικητή και τον Λεμονή θριαμβευτή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 5-4

Ένα μυθικό ματς, απ' αυτά που σίγουρα μπαίνουν στο Top-10 της τελευταίας 20ετίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αν το 1-0 του πρώτου αγώνα με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, του άφηνε λίγες ελπίδες για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, εντούτοις η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη θα έδινε τα πάντα για να πετάξει εκτός τελικού Κυπέλλου τους Πειραιώτες. Εκείνο το βράδυ, ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε για τα καλά απέναντι στον "γηραιό", αλλά το τελικό 5-4 τού έδωσε την πρόκριση, ενώ highlight ήταν η χειραψία αναγνώρισης του προπονητή του Ηρακλή στον "μάγο" Ζιοβάνι. Τα είχε όλα εκείνο το παιχνίδι!

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στα 44'' του ματς με τον Χατζί, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Τζόρτζεβιτς με πέναλτι στο 11' έκανε το 1-1, για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα ο Ηρακλής στο 37' με τον Κωνσταντίνου. Πλέον, είχε σκορ πρόκρισης. Στο 44', έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κυριαζή, με τον Ολυμπιακό να γυρίζει το ματς στο 52' και στο 56' με τους Ζε Ελίας και Ζιοβάνι (μαγικό μακρινό σουτ, κρεμώντας τον Ράινκε). Όποιος περίμενε ότι ο Ηρακλής θα παραδοθεί, έκανε λάθος. Με γκολ του συγχωρεμένου Γκοΐκοβιτς έγινε το 3-3 στο 61', ενώ ο Κωνσταντίνου έκανε το 3-4 στο 76' με φοβερή εκτέλεση φάουλ. Ο Ολυμπιακός ήταν στο... καναβάτσο. Η "χρυσή" αλλαγή του Λεμονή, ο Λάμπρος Χούτος (80'), λύτρωσε την ομάδα του (4-4), για να έρθει "το κερασάκι στην τούρτα" με ένα υπέροχο σόλο του "Ζιο" λίγο αργότερα (83'), το οποίο έφερε και την υπόκλιση του Άγγελου Αναστασιάδη.

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-4

Στις 4 Νοεμβρίου 2001, στο βούρκο του Κορυδαλλού για την 5η αγωνιστική της Α' Εθνικής, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το Αιγάλεω στο γήπεδο της Προοδευτικής, με την βροχή να πέφτει ασταμάτητα και να κάνει απίστευτα δύσκολα την προσπάθεια των 22 ποδοσφαιριστών. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν άθλιος, παρ' όλα αυτά μπήκαν επτά γκολ και οι Πειραιώτες επικράτησαν στα τελευταία λεπτά με 4-3, μένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο 12', ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ζίζι Ρόμπερτς, για να ισοφαρίσει ένα λεπτό μετά ο Νικολόπουλος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά. Ο Χλωρός στο 41΄έκανε το 2-1 για το Αιγάλεω, με τον Γεωργίου να φέρει ευθύνη στο γκολ, με τον Ολυμπιακό να φέρνει το ματς στα ίσια στο 47' και πάλι με τον Ρόμπερτς. Το 2-3 έγινε με τον Αλεξανδρή, ο Μακρής ισοφάρισε 3-3 (78'), ενώ δυο λεπτά μετά ο Γιαννακόπουλος έπεσε στην περιοχή του Αιγάλεω, έχοντας στο κατόπι του τον Ουάνγκα, το πέναλτι κακώς υποδείχθηκε, με τον ίδιο να το εκτελεί και να διαμορφώνει το τελικό 4-3. Στις καθυστερήσεις, ο Φωτάκης είχε δοκάρι για να χαρίσει τον πόντο στην ομάδα του.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3

Μια από τις πιο σπουδαίες εμφανίσεις που έχει κάνει ο Ολυμπιακός σε... όλες τις θητείες του Τάκη Λεμονή στον πάγκο της ομάδας. Η ΑΕΚ ήταν διεκδικήτρια του τίτλου, έχοντας τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της και υποδέχτηκε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος 2001-2002 την ομάδα του Πειραιά (20/1/2002) στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μάλιστα, το ξεκίνημα του ματς ήταν ονειρεμένο για τον "Δικέφαλο", που προηγήθηκε με τον Νικολαΐδη μόλις στο 6ο λεπτό με πλασέ από υπέροχη μακρινή μπαλιά του Τσάρτα, για να έρθει η ισοφάριση με καρφωτή κεφαλιά του Αλεξανδρή έπειτα από σέντρα του Γιαννακόπουλο. Η Ένωση προηγήθηκε εκ νέου με εκτέλεση φάουλ του Τσάρτα, με την μπάλα μάλιστα να κοντράρει στο τείχος και να αλλάζει πορεία, με το 2-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο β' 45λεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος από την ΑΕΚ και έφτασε δικαιωματικά στην ανατροπή. Οι Πειραιώτες σφυροκοπούσαν την Ένωση και πρώτα έφτασαν στην ισοφάριση με υπέροχο πλασέ του Ζιοβάνι. Συνέχισαν να πιέζουν, αναζητώντας και το τρίτο γκολ, με το παιχνίδι να φτάνει προς το τέλος του. Στο 90', ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ από τα δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Τζόρτζεβιτς, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Πέτκοφ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ατματζίδη για το τελικό 3-2, το οποίο άξιζε δικαιωματικά στην ομάδα του Τάκη Λεμονή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 4-3

Ίδια σεζόν, προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η οποία ήθελε δυο αποτελέσματα για να "κλειδώσει" τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες ήθελαν μόνο νίκη για να βρεθούν από πάνω και να πάρουν το έκτο στη σειρά πρωτάθλημα με νίκη επί του αδιάφορου Άρη στο άδειο Χαριλάου. Κόσμος και των δυο ομάδων στο Στάδιο, εκπληκτική ατμόσφαιρα και ένα ματς εκπληκτικό, ορόσημο για τα ελληνικά ντέρμπι.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Τσάρτας από τον Γιαννακόπουλο και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, για να έρθει το 1-1 λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου με απίστευτο βολ πλανέ του Αλεξανδρή, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χιώτη. Το 1-1 θα έστελνε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια και το δεύτερο μέρος προμηνυόταν συναρπαστικό. Ποιος να περίμενε ότι θα έμπαιναν άλλα πέντε γκολ και θα υπήρχε τέτοιο σασπένς.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 με κεφαλιά του Πατσατζόγλου, ενώ ο Αλεξανδρής είπε "ευχαριστώ" στην ασυνεννοησία Χιώτη - Φερούζεμ για το 3-1. Η ομάδα του Σάντος μείωσε με νέο πέναλτι του Τσάρτα, το οποίο είχε κερδίσει ο Νικολαΐδης, όμως ο Τζόλε έκανε το 4-2 λίγο πριν το φινάλε και ο Λεμονής έκανε... σπριντ από τον πάγκο του στο απέναντι κόρνερ για να πανηγυρίσει με τους παίκτες του. Ο Λάκης μείωσε σε 4-3 στις καθυστερήσεις (κρατήθηκαν επτά λεπτά από τον Βασσάρα) και η Ένωση έψαξε μέχρι τέλους το απόλυτο θαύμα, το οποίο δεν συνέβη ποτέ. Ο Ολυμπιακός πήρε το θρίλερ και στο τέλος κατέκτησε το πρωτάθλημα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-4

Χθες βράδυ στη Νέα Σμύρνη (14/10), για την 7η αγωνιστική της Super League Σουρωτή ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-3 του Πανιωνίου στο καλύτερο παιχνίδι του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, με απίστευτες διακυμάνσεις, συγκινήσεις και σασπένς. Υπήρξαν βεβαίως και παράπονα από την διαιτησία του Ευαγγέλου από τους γηπεδούχους, όμως αυτό ουδόλως μειώνει την ομορφιά της αναμέτρησης και το ότι στο τέλος οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να φύγουν με τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς.

Μόλις στο 3', ο Σπιριντόνοβιτς εκμεταλλεύτηκε το τραγικό γύρισμα του Φιγκέιρας στον Προτό και με πλασέ έκανε το 1-0, για να γίνει το 1-1 στο 19' με υπέροχη κεφαλιά του Σισέ. Μετά, πήρε τ' όπλο του ο Ανσαριφάρντ (37' και 45'), ο οποίος προς τιμήν του δεν πανηγύρισε τα γκολ λόγω του "κυανέρυθρου" παρελθόντος του (χειροκροτήθηκε στην αλλαγή του), με τον Πανιώνιο να φέρνει τα πάνω κάτω στο ματς με τους Μασούντ (πεν.) και Ντουρμισάι μέσα σε ένα δίλεπτο (83' και 84'). Στο 87', ο Φορτούνης με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που δεν δόθηκε σε μαρκάρισμα του Φιγκέιρας στον Χατζισαφί στις καθυστερήσεις (93').

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ