Τα ερειπωμένα γήπεδα του κόσμου

Γήπεδα φαντάσματα παραμένουν για να θυμίζουν τις ένδοξες μέρες τους και περιμένουν να μάθουν τη μοίρα τους. (pics)

Πολλές φορές το πλήρωμα του χρόνου έρχεται και για τα γήπεδα τα οποία αντικαθίστανται από νεότερα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις γηπέδων τα οποία παραμένουν στη θέση τους μέχρι να βρεθεί το τι θα γίνουν.

Με αφορμή το στάδιο Pontiac Metropolitan Silverdome βρίσκαμε και ορισμένες άλλες περιπτώσεις γηπέδων τα οποία είτε θα γκρεμιστούν είτε περιμένουν να μάθουν τη μοίρα τους. Παλιά στάδια ομάδων και Ολυμπιακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στη σχετική λίστα.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μόνο ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις:

Dynamo Stadium (Ποδόσφαιρο)

Ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα της Ρωσίας καθώς αποτέλεσε έδρα της Ντινάμο Μόσχας για ογδόντα χρόνια. Από το 2008 έχει εγκαταλειφθεί αλλά σύντομα θα δοθεί λύση. Το αρχικό πλάνο ήταν να γκρεμιστεί το 2011 αλλά τελικά αυτό θα γίνει σε λίγους μήνες για να κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο το οποίο και θα φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Boothferry Park (Ποδόσφαιρο)

Πλέον η Χαλ βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου και το KC Stadium καλύπτει απόλυτα της ανάγκες της. Η παλιά της έδρα όμως παραμένει ακόμα εκεί παρά το γεγονός ότι μέρος του έχει γκρεμιστεί.

Feethmas (Ποδόσφαιρο)

Αποτέλεσε την έδρα της Ντάρλιγκτον για περισσότερα από εκατό χρόνια. Από το 2006 όμως είναι απλά ένα γήπεδο το οποίο μαραζώνει και η βλάστηση συνεχίζει να μεγαλώνει.

Εθνικό στάδιο Βίλνιους (Ποδόσφαιρο)

Αρκετές φορές έχει χρειαστεί να ανακατασκευαστεί το Εθνικό στάδιο στο Βίλνιους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα τα παλιά κτήρια έχουν γκρεμιστεί. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία που ακολουθεί έχει απομείνει ο σκελετός του κτηρίου.

Βush stadium (Μπέιζμπολ)

Αποτέλεσε έδρα για πολλές ομάδες μπέιζμπολ της Ιντιανάπολις. Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν το 1996 και έκτοτε έγιναν αρκετές προσπάθειες για την εκμετάλλευση του ακόμα και ως πάρκινγκ. Τελικά τίποτα από αυτά δεν προχώρησε και τώρα είναι ένας μεγάλος βοσκότοπος.

Ολυμπιακοί αγώνες

Σαράγιεβο (1984)

Πολλά είναι τα παραδείγματα εγκαταστάσεων που φτιάχτηκαν για τους Ολυμπιακούς αγώνες και πλέον σαπίζουν. Ένα παράδειγμα αποτελούν αυτές του Σαραγιεβο.

 

Κάλγκαρι (1988)

Στον Καναδά μπορεί τα χειμερινά σπορ να ανθίζουν ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται αφού ορισμένες από αυτές παραμένουν εγκαταλελειμμένες.

Αθήνα (2004)Για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνα έχουμε γράψει πολλές φορές. Απλά για το συγκεκριμένο θέμα επιλέξαμε δύο φωτογραφίες από το γήπεδο του Μπιτς Βόλεϊ και από τις εγκαταστάσεις του κανόε καγιάκ.

Πεκίνο (2008)

Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισαν και οι επόμενες χώρες που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς αγώνες. Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εγκατάλειψη της "Φωλιάς του πουλιού" που φιλοξένησε τους αγώνες του Πεκίνο.

 

 

 

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.