ΣΤΗΛΕΣ

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Πόσο εύκολο είναι για έναν μεγάλο αθλητή να ασχοληθεί με την υποκριτική; Η σκηνή του γηπέδου τι σχέση έχει με το γυαλί της τηλεόρασης; Κάποιοι το έκαναν με επιτυχία, κάποιοι όχι. Με αφορμή την δικαστική υπόθεση του Ο Τζέι Σίμπσον, το Sport24.gr θυμίζει ξένους και Έλληνες αθλητές που θέλησαν να λέγονται... συνάδελφοι του Αλ Πατσίνο, έστω και για λίγο.

Υπήρξε Νο1 του ντραφτ του NFL, ρέκορντμαν με 2.000 γιάρδες σε μια σεζόν, μέλος του "Hall of Fame" με αμέτρητες ατομικές διακρίσεις και μια 10ετή καριέρα, ηθοποιός, πρωταγωνιστής στη πολυθρύλιτη δίκη του 1995 για το φόνο της γυναίκας του Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και του Ρόναλντ Γκόλντμαν.

Στις 3 Οκτωβρίου 1995, έπειτα από μια δικαστική διαδικασία 252 ημερών, ο θρυλικός Ο Τζέι Σίμπσον αφέθηκε ελεύθερος. Τελικά, κατέληξε να είναι τρόφιμος της φυλακής από το 2007, όταν συνελήφθη στο Λας Βέγκας για ένοπλη ληστεία και απαγωγή! Καταδικάστηκε για 33 χρόνια πίσω από τα κάγκελα και πέρυσι ζήτησε την αποφυλάκισή του. Η ζωή του έγινε ταινία, πρόλαβε να κάνει καριέρα και ως ηθοποιός, παίζοντας σε σειρές όπως το "Roots", διάφορες δραματικές ταινίες, αλλά και την κωμική τριλογία "Τρελές Σφαίρες".

Με αφορμή το φονικό που συντάραξε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την δικαστική απόφαση πριν 23 χρόνια, το Sport24.gr γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα και κάνει φλας μπακ για να... φρεσκάρει τη μνήμη πολλών σχετικά με το ποιοι αθλητές έχουν καταγράψει εργατοώρες ως ηθοποιοί είτε περιστασιακά είτε με μεγαλύτερη συνέπεια. Η λίστα είναι τεράστια, όμως μπορεί να γίνει μια καταγραφή στα σπουδαιότερα ονόματα.

ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Πρόκειται αναμφίβολα για τον καλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών και έναν από τους αθλητές με τη μεγαλύτερη επιρροή στο σπορ τους στην ιστορία. Έξι πρωταθλήματα ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς, μέλος της Dream Team του 1992, αγωνίστηκε και στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ενώ σήμερα είναι ο ισχυρός άνδρας των Σάρλοτ Χόρνετς.

Ό,τι και αν ειπωθεί για τον "Air Jordan" είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτά που έχει κάνει. Έπαιξε και εκείνος στον κινηματογράφο, με το "Space Jam" του 1996, όπου , όπου έκανε τον... Τζόρνταν και βοήθησε τα Λούνεϊ Τουνς να κερδίσουν έναν αγώνα μπάσκετ κόντρα σε μια ομάδα εξωγήινων τεράτων, να είναι πασίγνωστη.

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ

Ο κατά πολλούς κορυφαίος καλαθοσφαιριστής αυτή την εποχή, είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αφού κατέκτησε δυο πρωταθλήματα με τους Μαϊάμι Χιτ και αφού προηγουμένως είχε πάει στους τελικούς του ΝΒΑ τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, αποφάσισε να επιστρέψει στο πατρικό του στο Οχάιο και να οδηγήσει τους "Cavs" στην κορυφή. Όπερ και εγένετο το 2016. Έχει αποτελέσει μέλος και της εθνικής των Ηνωμένων Πολιτειών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012), αλλά και το Χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας (2006).

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Από 'κει και πέρα, ο νυν αστέρας των Λος Άντζελες Λέικερς δείχνει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την ηθοποιία, αφού έχει κάνει γκεστ συμμετοχή στην αμερικάνικη σειρά "Entourage", ενώ συμμετείχε στην ταινία "Trainwreck" που βγήκε στις αίθουσες στις 17 Ιουλίου του 2015. Τέλος, τον περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σίκουελ της ταινίας "Space Jam", που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα.

ΣΑΚΙΛ Ο' ΝΙΛ

Όσο ταλέντο είχε στο μπάσκετ, άλλο τόσο του έλειπε στην υποκριτική, αλλά την έκανε την προσπάθειά του, δεν το παράτησε με την πρώτη... στραβή. Δυο φορές πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ, 14 φορές στην καλύτερη ομάδα, 15 φορές στο All Star Game, ενώ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα. Φυσικά, ήταν μέλος και της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους σέντερ όλων των εποχών.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Σήμερα, θεωρείται από τους τοπ σχολιαστές στο ΝΒΑ, ενώ ως ηθοποιός παράλληλα με το μπάσκετ, το 1994 έπαιξε στο "Blue Chips" (πρώτη του ταινία) με τον Νικ Νόλτε (έπαιξε και ο Πένι Χάρνταγουέι), ενώ δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε στην ταινία "Kazaam". Έχει παίξει σε πάνω από 10 ταινίες, με τελευταία το "Blended" (2014). Αγαπημένος του ρόλος είναι ο... εαυτός του.

ΚΑΡΙΜ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΤΖΑΜΠΑΡ

Ένας από τους θρυλικότερους καλαθοσφαιριστές στην ιστορία του ΝΒΑ, με τη ραβέρσα του να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του και να τον κατατάσσει στους τοπ που έχουν υπάρξει στο μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1969 από τους Μιλγουόκι Μπακς, έπαιξε εκεί ως το 1975 και μετακόμισε στους Λος Άντζελες Λέικερς, τη φανέλα των οποίων τίμησε μέχρι το 1989. Έξι πρωταθλήματα και αναρίθμητες διακρίσεις κοσμούν την πλούσια συλλογή του, ενώ ασχολήθηκε και με την υποκριτική.

Έχει παίξει και σε πολλές ταινίες όπως το Airplane, το Zero Hour και το Flech, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά σίριαλ, ενώ ποιος ξεχνάει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο "Game of Death" στο πλάι του πολύ καλού του φίλου, Μπρους Λι, ο οποίος σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας. Η σκηνή της μεταξύ τους μονομαχίας, έχει γράψει ιστορία...

ΟΥΙΛΤ ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΪΝ

Πρόκειται για τον κορυφαίο σκόρερ του ΝΒΑ, τον παίκτη που έβαλε 100 πόντους σε ένα παιχνίδι, ο οποίος το 1984 έκανε τον συμπολεμιστή του Άρνολντ Σβατζενέγκερ στην ταινία "Κόναν, ο Βάρβαρος". Τον βοηθούσαν πολύ και τα 216 εκατοστά του κορμιού του, ώστε να παίξει σε μια τέτοια που ήθελε... μούσκουλα. Εντάξει, δεν προτάθηκε για όσκαρ β' ανδρικού ρόλου, αλλά την έκανε την τίμια προσπάθειά του.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Ο Τσάμπερλεϊν αγωνίστηκε στην πολυετή του καριέρα σε Γκλομπτρότερς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Φιλαδέλφεια 76ερς και Λος Άντζελες Λέικερς, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα το 1967 και το 1972, τέσσερα "MVP" και σκόραρε συνολικά 31.419 πόντους. Δεν συζητάμε ότι έγινε και μέλος του "Hall of Fame".

ΝΤΕΝΙΣ ΡΟΝΤΜΑΝ

Μπορεί να μην ξεχείλιζε από ταλέντο, αλλά η καριέρα του στο ΝΒΑ υπήρξε αξιοθαύμαστη. Ριμπάουντερ σαν τον Ντένις Ρόντμαν δεν έβρισκες στα χρόνια του, σκυλί του πολέμου και ούτε λίγο ούτε πολύ κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, ενώ οι Ντιτρόιτ Πίστονς απέσυραν τη φανέλα με το "10" που φόραγε για περίπου μια εξαετία. Μέλος και των θρυλικών Σικάγο Μπουλς, βρέθηκε στο πλάι του Τζόρνταν και του Πίπεν, έχοντας για προπονητή τον τεράστιο, Φιλ Τζάκσον.

Ως ηθοποιός, το έπαιξε δίπλα στον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και τον Μίκι Ρουρκ στην ταινία "Double Team", μια ταινία που πήρε αρνητικές κριτικές και ο ίδιος ψηφίστηκε ως ο χειρότερος νέος ηθοποιός και ο χειρότερος βοηθητικός ρόλος. Πάντως, συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και σόου της τηλεόρασης, δείχνοντας ότι δεν χαμπαριάζει με τίποτα.

ΡΕΪ ΑΛΕΝ

Για πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Η καριέρα του περιλαμβάνει σταθμούς όπως οι Μιλγουόκι Μπακς, οι Σιάτλ Σουπερσόνικς, οι Μπόστον Σέλτικς και οι Μαϊάμι Χιτ. Κατέκτησε δυο πρωταθλήματα, το 2008 και το 2013, ένα χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ το 2000 στο Σίδνεϊ, ενώ το παλμαρέ του περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Πάντως, έχει δοκιμάσει και τις υποκριτικές του ικανότητες, αφού το 1998 έπαιξε στην ταινία "He got Game" μαζί με τον Ντένζελ Ουάινγκτον, ενώ τρία χρόνια μετά εμφανίστηκε στην ταινία "Harvard Man".

ΒΙΝΙ ΤΖΟΟΥΝΣ

Δεν ήθελες να τον νευριάσεις στο γήπεδο. Αν το έκανες, την είχες βάψει. Πρέπει να γεννήθηκε με νεύρα, ήταν μονίμως έτοιμος για μανούρα και η σκληράδα του χαρακτήριζε και το παιχνίδι του, αποτελώντας φόβο και τρόπο για κάθε αντίπαλο στα αγγλικά γήπεδα. Ύφος που σε ανάγκαζε να μην τον κοιτάς ποτέ στα μάτια, διότι φοβόσουν ότι έτσι τον... προκαλούσες. Και δεν το ήθελες με τίποτα αυτό. Έπαιξε σε πολλές ομάδες στην καριέρα του, ενώ έκανε για λίγο και τον παίκτη-προπονητή στην ΚΠΡ.

Μέλος της Γουίμπλεντον που κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας απέναντι στη Λίβερπουλ. Τι πιο εύκολο να κάνει τον σκληρό και τον κακό στον κινηματογράφο. Απλά θα έπρεπε να είναι ο εαυτός του, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Επικό ντεμπούτο στις "Δύο Καπνισμένες Κάνες", έπαιξε στο "Snatch", στο "60 Δευτερόλεπτα", στο τρίτο "X-Men", πρωταγωνίστησε στο "Mean Machine", είχε μια επική σκηνή στο "Eurotrip" και η καριέρα του περιλαμβάνει πάνω από 50 ταινίες.

ΠΕΛΕ

Για πολλούς είναι ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Τα επιτεύγματά του στο γήπεδο υπήρξαν μοναδικά και το ταλέντο ήταν αδιαμφισβήτητο. Κάποια στιγμή, αποφάσισε να δοκιμάσει και την υποκριτική του ικανότητα, χρησιμοποιώντας όμως το βασικό του προσόν, την "ερωτική" του σχέση με την μπάλα. Ο λόγος για τον Πελέ, ο οποίος έπαιξε στο πλάι του Σιλβέστερ Σταλόνε στο ρόλο του Λουίς Φερνάντες στο "Η Μεγάλη Απόδραση των 11" του Τζον Χιούστον (1981), το οποίο έχει σχέση με το άθλημα που διέπρεψε.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό ματς μεταξύ κρατουμένων πολέμου και Γερμανών ναζί, βασισμένο στην ουκρανική ταινία "Két félιdő a pokolban". Πρόκειται για μια παραλλαγή της αληθινής ιστορίας 11 ποδοσφαιριστών της Ντιναμό Κιέβου, οι οποίοι εκτελέστηκαν τον Αύγουστο του1942, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα της ναζιστικής Βέρμαχτ, γιατί δεν κάθισαν να χάσουν. Στην ταινία παίζουν και οι επίσης ποδοσφαιριστές, Μπόμπι Μουρ και Οσβάλντο Αρντίλες.

ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ

Ο "βασιλιάς Ερίκ" έκανε "παπάδες" με την μπάλα στα πόδια, από τους βιρτουόζους του ποδοσφαίρου, με τεράστια καριέρα και με αρκετούς τίτλους. Ο Γάλλος, με το θρυλικό "7" στην πλάτη και τους σηκωμένους γιακάδες, ήξερε καντάρια μπάλα, γι' αυτό και η δημοφιλία του ξεπερνούσε τα στενά όρια της χώρας του ή της Αγγλίας που έπαιξε για πολλά χρόνια (Λιντς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Βέβαια, δεν ήθελε και πολύ για να του την... βιδώσει, να του γυρίσουν τα μυαλά και να κάνει καρατιές στις εξέδρες, για να βρεθεί κάποια στιγμή και στον κόσμο της υποκριτικής. Έπαιξε στο πλευρό της Κέιτ Μπλάνσετ στο "Elizabeth", κάνοντας τον Γάλλο πρέσβη, στο "French Film", στο "Looking for Eric", ενώ ασχολήθηκε και με την σκηνοθεσία.

ΝΤΟΛΦ ΛΟΥΝΤΓΚΡΕΝ

Πάγωνε το αίμα σου και μόνο που τον έβλεπες στην τηλεόραση. Προκαλούσε ίλιγγο και τρόμο η θέα του. Φόβιζε το παρουσιαστικό του και δεν θα ήθελες με τίποτα να βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του, ξέροντας ότι είσαι καμμένο χαρτί. Όταν, δε, ο Απόλλο Κριντ τού χτύπησε τα γάντια και τα χέρια του έμειναν ακούνητα σαν μπετόν αρμέ, καταλάβαινες ότι ξεκινούσε το ζόρι. Ο Σοβιετικός που μεγάλωσε για να δέρνει. Η απόλυτη μηχανή παραγωγής ξύλου. Αυτός ήταν ο Ιβάν Ντράγκο, μια φιγούρα που μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια πορεία μοναδική στο χρόνο και η εικόνα του έχει μείνει αναλλοίωτη.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Ο Ντολφ Λούντγκρεν δεν είναι από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αλλά από την Σουηδία. Η μητέρα του, Μπριτζίτα, ήταν δασκάλα ξένων γλωσσών και ο πατέρας του Καρλ μηχανικός. Δεν ήταν παρά ένα αδύνατο, ασθματικό παιδί που έτρωγε ξύλο καθημερινά από τον πατέρα του. Και αυτή ήταν η βασική αιτία που στράφηκε στο καράτε (κάτοχος 2 Dan), κερδίζοντας 3 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα την δεκαετία του '80.

Παράλληλα, παραμένει μέλος της Mensa, έκανε μεταπτυχιακό ως χημικός μηχανικός, ενώ πήρε υποτροφία για το MIT. Με IQ 160 και συμβολή στην κατασκευή του συστήματος ύδρευσης στα διαστημικά λεωφορεία της NASA, είναι με διαφορά ο πρύτανης του σινεμά. Τα παράτησε όμως όλα για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Η εξήγηση που δίνει για την στροφή του σε cult ταινίες στα τέλη του '90 είναι απλή. Αντί να επιστρέψει πίσω στην ακαδημαϊκή καριέρα που τον περίμενε, προτίμησε να βγάζει εύκολα πολλά λεφτά.

ΚΑΡΛ ΓΟΥΕΔΕΡΣ

Κατά κύριο λόγο διακρίθηκε ως ηθοποιός και λιγότερο ως αθλητής. Ξεκίνησε με φούτμπολ στα κολέγια του Λονγκ Μπιτς και του Σαν Ντιέγκο Στέιτ, για να παίξει στους Όκλαντ Ρέιντερς στο NFL και στον Καναδά με τους BC Lions. Έπειτα από 12 χρόνια, το 1974, αποφάσισε να σταματήσει και μετέπειτα ασχολήθηκε με την υποκριτική.

Έπαιξε στον "Κυνηγό", στο "Happy Gilmore" ή στα "Κανόνια του Ναβαρόνε", αλλά κακά τα ψέματα άπαντες τον θυμούνται στο ρόλο του Απόλλο Κριντ στο "Rocky". Η τελευταία μάχη στο "Ρόκι 4" θεωρείται κατά πολλούς ως το αποκορύφωμα των ταινιών αυτών.

ΑΡΝΟΛΝΤ ΣΒΑΡΤΣΕΝΕΓΚΕΡ

Αφού, λοιπόν, αναφέραμε τον Τσάμπερλεϊν και την συμμετοχή του στο πλάι του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για τον ίδιο τον Αυστριακό, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους bodybuilder όλων των εποχών και ο αθλητής με την καλύτερη σωματική διάπλαση. Κατέκτησε όλα τα ευρωπαϊκά βραβεία και στη συνέχεια μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το όνομά του έγινε γνωστό παντού.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Οι περισσότεροι βέβαια τον γνωρίζουν ως ηθοποιό, ενώ υπήρξε για μια οκταετία Κυβερνήτης στη Καλιφόρνια, όντας μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η πρώτη ταινία του ήταν το "Hercules in New York", όπου δεν λες ότι είχε και... λογοδιάρροια, ενώ έπαιξε και σε πολλές άλλες όπως το "Κόναν ο βάρβαρος", "Ο Εξολοθρευτής", "Οι δίδυμοι", "Ο μπάτσος του θηριοτροφείου", "Απόλυτη Διαγραφή", "Οι Αναλώσιμοι 1-2-3" και πολλές άλλες.

ΜΑΪΚ ΤΑΪΣΟΝ

Αναμφίβολα, με τα γάντια στα χέρια μπορούσε να εξολοθρεύσει τους πάντες πάνω στο ρινγκ. Άμα λάχει, δάγκωνε και κανένα αυτί, όπως του δύσμοιρου Χόλιφιλντ το 1996. Ένας από τους κορυφαίος πυγμάχους όλων των εποχών, αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο κάθε αντιπάλου και τα κροσέ του ήταν... λεπίδια. Τα νοκ άουτ βρίσκονταν στην ημερίσια διάταξη και το 2006 αποσύρθηκε οριστικά. Πάντως, στο ενδιάμεσο είχε δείξει τις υποκριτικές του ανησυχίες και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1993, υποδυόμενος τον εαυτό του.

Ακολούθησαν δύο βιογραφικές ταινίες του το 1995 και το 2008, ενώ μια χρονιά μετά έπαιξε στο "Hangover", συμμετέχοντας και στο δεύτερο μέρος. Τον είδαμε σε γκεστ εμφάνιση στο "Scary Movie 5" και στην πασίγνωστη αμερικάνικη σειρά "Νόμος και Τάξη". Μια πολυσχιδής προσωπικότητα ο Μάικ Τάισον, ο οποίος δεν μένει ποτέ σε ένα πράγμα, αφού τον συγκινούν οι προκλήσεις.

ΤΖΕΪΣΟΝ ΣΤΕΪΘΑΜ

Μπορεί όλοι να τον γνωρίζουν μέσα από τις ταινίες του, όπου πράγματι δίνει πολύ ξύλο, εντούτοις ασχολήθηκε προηγουμένως με τον αθλητισμό και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Αφού ξεκίνησε με ποδόσφαιρο, βρήκε την υγειά του στις καταδύσεις και μάλιστα γταν μέλος της εθνικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας για μια 12ετία, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 12η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1992.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Ως ηθοποιός, έγινε γνωστός στο "Δύο καπνισμένες κάννες", έπαιξε στο "Snatch", στην τριλογία "Transporter", στο Crank, στο Death Race, στους "Αναλώσιμους" και όχι μόνο. Έχει δείρει κόσμο και κοσμάκη και δεν δείχνει καμία διάθεση να το σταματήσει.

ΦΡΕΝΤ ΟΥΛΙΑΜΣΟΝ

Ξεκίνησε την καριέρα του στο φούτμπολ, έχοντας το προσωνύμιο "σφυρί". Νο2 στα ντραφτ, επελέγη από το Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια έπαιξε στο Όκλαντ και στο Κάνσας Σίτι, κερδίζοντας το πρωτάθλημα το 1966. Ως ηθοποιός, έπαιξε σε πολλές ταινίες όπως το "Three the Hard Way", "Take a Hard Ride", "One Down, Two to Go", "Original Ganstas" και το "On the Edge".

Στην μικρή οθόνη, τον είδαμε στο "Star Trek" στο ρόλο του Άνκα, αλλά πάνω απ' όλα ξεχώρισε στο "Inglorious Bastards" του Ταραντίνο. Παράλληλα, υπήρξαν και 20 σκηνοθετικές απόπειρες και αρκετές παραγωγές.

ΤΖΙΜ ΜΠΡΑΟΥΝ

Μια θρυλική μορφή του φούτμπολ υπήρξε ο Τζιμ Μπράουν. Το "Sporting News", τον ονόμασε τον καλύτερο επαγγελματία παίκτη όλων των εποχών πριν 13 χρόνια, ενώ το NFL.com το 2009 τον ψήφισε ως τον 2ο καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Μέλος του "Hall οf Fame", έχει και 3 βραβεία MVP, επομένως έχετε... πειστεί για τις αθλητικές του ικανότητες.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Όσο για τις υποκριτικές, ξεκίνησε με την εμφάνιση του στο φιλμ "Rio Conchos" το 1964, ενώ από το 1967 εξελίχθηκε στον πρώτο "μαύρο ήρωα ταινιών δράσης" σύμφωνα με τον βιογράφο του Μάικ Φρίμαν. Έπαιξε σε αμέτρητες ταινίες, μεταξύ άλλων και το "Any Given Sunday" και το "Running Man". Η ταινία "Κι οι 12 ήταν καθάρματα", όπου και έπαιξε, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ταινίες της δεκαετίας του '60.

ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΟΥ

Αδελφός της Ελίζαμπεθ Σου, γνωστής από την ταινία "Κοκτέιλ", όπου στο τέλος έκανε δίδυμα στον Τομ Κρουζ, αν και προηγουμένως την κεράτωσε, ενώ ήταν και η κοπέλα του Ντάνιελ Λαρούσο στο πρώτο "Καράτε Κιντ". Βέβαια, τον θυμόμαστε όλοι από το εξαετές πέρασμά του από την θρυλική αμερικάνικη σειρά "Μέλροουζ", ενώ ως αθλητής έπαιξε ποδοσφαιρο μέχρι και στη... Ζιμπάμπουε.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Υπήρξε επαγγελματίας παίκτης του... soccer στις ΗΠΑ, την περίοδο που δεν ενδιέφερε κανέναν και στη Ζιμπάμπουε έπαιξε στους Μπουλαγουάγιο Χαϊλάντερς, όντας μάλιστα ο μοναδικός λευκός του πρωταθλήματος. Το σήκωσε βέβαια το νταμπλ. Μετά, επέστρεψε στην χώρα του, πήγε στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, αλλά κάπου εκεί μπλέχτηκε στα πόδια του το ηθοποιηλίκι και αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

ΤΖΟΝΙ ΒΑΪΣΜΙΛΕΡ

Μιλώντας με ορολογία του σήμερα, μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ο Μάικλ Φελπς ή ο Ίαν Θορπ της εποχής του. Ένα "δελφίνι" των πισίνων, που έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κατακτούσε κάθε μετάλλιο που ήταν διαθέσιμο και μετά το τέλος της καριέρας του στην Κολύμβηση, έγινε ο θρυλικότερος Ταρζάν όλων των εποχών.

Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ στις 17 Φεβρουαρίου 1924 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μια διοργάνωση, στην οποία σάρωσε για τα καλά, κατακτώντας συνολικά τρία χρυσά στην Κολύμβηση και ένα χάλκινο στο... πόλο.

Ένας πολύ μεγάλος αθλητής, ο οποίος κατάφερε και φόρεσε στο λαιμό του πέντε Ολυμπιακά χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο, κατέκτησε 52 αμερικανικά εθνικά πρωταθλήματα και κατέρριψε 67 παγκόσμια ρεκόρ. Αντιλαμβάνεται ο καθένας για τι μέγεθος μιλάμε για την δεκαετία του '20 και μετέπειτα αποφάσισε να γράψει ιστορία στο ρόλο του Ταρζάν. Η κραυγή του έχει μείνει αναλλοίωτη στον χρόνο...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ...

Έχουμε δει τον Λανς Άρμστρονγκ στο "Dodgeball", τον Ρέτζι Τζάκσον στις "Τρελές Σφαίρες", τον Τζον ΜακΕνρό στο "Mr. Deeds", τον Μπρετ Φαβρ στο "Κάτι τρέχει με τη Μαίρη", τον Ρικ Φοξ στο "Blue Chips" και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, τον Χαλκ Χόγκαν στο "Ρόκι 3", στο "Mr Nanny" και όχι μόνο, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στην τριλογία "Goal", τον Τομ Μπρέιντι στο "Entourage", τον Μάικλ Φελπς στο "Suits", τον Νταν Μαρίνο στο "Ace Ventura", τον Κέβιν ΜακΧέιλ στο "Cheers", τον Μέρλιν Όλσεν στο "Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι" και πάρα πολλούς ακόμη. Είπαμε, μόνο λίγοι δεν είναι αυτοί που το έχουν δοκιμάσει, δίχως απαραίτητα να είναι και για... όσκαρ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Βέβαια, το ότι ασχοληθήκαμε κυρίως με το εξωτερικό, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και Έλληνες αθλητές που θέλησαν να ακολουθήσουν το μονοπάτι της υποκριτικής και να προσφωνούν τον Σον Πεν και τον Αλ Πατσίνο ως... συνάδελφο. Ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, πρώην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και νυ πρίοεδρος της Ομοσπονδίας του αθλήματός του, Πύρρος Δήμας, έπαιξε στον "Νικητή", ο Τζόνι Βεκρής στην ταινία "Άλπεις" του Γιώργου Λάνθιμου, ο κολυμβητής, Σωτήρης Πάστρας, έπαιξε στην "Άπνοια", ο Μάξιμος Μουμούρης (μπασκετμπολίστας του Αμύντα) μεταξύ άλλων στη "Μικρά Αγγλία" και θεωρείται από τους πολύ καλούς ηθοποιούς, ο Δημήτρης Κοκολάκης (άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας) είχε ένα επικό πέρασμα από το "Της Ελλάδας τα Παιδιά", ο συγχωρεμένος, Απόστολος Σουγκλάκος, έπαιξε σε πολλές ταινίες, όχι βέβαια ως πρωταγωνιστής, ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Ιωάννης Μελισσανίδης, ερμήνευσε "Άμλετ" στο Youtube.

Σπουδαίοι αθλητές που έγιναν "συνάδελφοι" του Αλ Πατσίνο

Ο Κώστας Φραγκολιάς, παράλληλα με το μόντελινγκ, ήταν και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πριν τον κερδίσει ο χώρος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Είχε στεφθεί πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ στην Δ’ Εθνική με την ομάδα του Πανελευσινιακού, ενώ το 2004 είχε πάρει μεταγραφή στον Ατρόμητο Αθηνών που αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, μέλος της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το EURO 2004 και έκανε σημαντική καριέρα, είχε αποδεχτεί την πρόταση του Αλέξανδρου Ρήγα να συμμετάσχει στη σειρά του, "Τρίχες".

Τέλος, το επάγγελμα του ηθοποιού είναι το τρίτο στη ζωή του Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος υπήρξε προπονητής θαλάσσιου σκι και ποδοσφαιριστής. Συγκεκριμένα, ο ύψους 1.83, Ντάνος, αγωνίστηκε ως αμυντικός με τη φανέλα των Ολυμπιακού Βόλου, Ρόδου και Εθνικού Αστέρα στη Β' και τη Γ' Εθνική, αλλά κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί έβαλαν εμπόδια στην καριέρα του. Και μπορεί τότε να μην ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό παρά μόνο σε όσους παρακολουθούσαν τις μικρότερες κατηγορίες, όμως ξεχώριζε και στους αγωνιστικούς χώρους. Έγινε φυσικά ευρέως γνωστός μέσα από το Survivor, το οποίο και κατέκτησε, ενώ πλέον συμμετέχει στο τηλεοπτικό σίριαλ "Τατουάζ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ