ΣΤΗΛΕΣ

Ποδοσφαιριστές που έβαλαν χέρι και δεν πιάστηκαν στα πράσα!

Ποδοσφαιριστές που έβαλαν χέρι και δεν πιάστηκαν στα πράσα!

Πέρασαν έξι χρόνια από το βράδυ που ο Τιερί Ανρί έβαλε χέρι στην πρόκριση στα μπαράζ της Γαλλίας με την Ιρλανδία και το Sport24.gr παρουσιάζει 10+1 διάσημες περιπτώσεις όπου ποδοσφαιριστές την είδαν βολεϊμπολίστες (videos)

Στις 18 Νοεμβρίου 2009 η Γαλλία απέκλεισε την Ιρλανδία στον επαναληπτικό του Σεντ Ντενί και πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Η φάση όμως που έκρινε την αναμέτρηση προήλθε από το χέρι του Τιερί Ανρί το οποίο δεν το είδαν οι διαιτητές, κάτι που φυσικά δεν συνέβη ούτε για πρώτη φορά, ούτε για τελευταία στο ποδόσφαιρο.

Πάμε να θυμηθούμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών που έπαιξαν με το χέρι, είτε για να σώσουν την ομάδα τους από βέβαιο γκολ είτε για να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Και όχι μόνο!

Μαραντόνα: Τα χέρια του θεού

Αφιέρωμα σε ποδοσφαιριστές που την είδαν βολεϊμπολίστες, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με άλλον παίκτη. Και δεν είναι μόνο το περίφημο "χέρι του θεού" στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 απέναντι στην Αγγλία, με το οποίο η Αργεντινή άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση στους "4" και την κατάκτηση του κυπέλλου:

Ο αθεόφοβος Ντιέγκο έβαλε χέρι και τέσσερα χρόνια αργότερα στα γήπεδα της Ιταλίας. Στο δεύτερο ματς των ομίλων κόντρα στη Σοβιετική Ένωση, η Αργεντινή ήθελε επειγόντως τη νίκη μετά τη γκέλα με το Καμερούν, και στο 0-0 ο Ντιέγκο έκανε τη σωτήρια επέμβασή του. Η μπάλα κατευθυνόταν στην εστία μετά από κόρνερ και κεφαλιά των Σοβιετικών, αλλά ο "Pibe d' Oro" άπλωσε το δεξιό του χέρι και έσωσε την εστία της "Αλμπισελέστε" από σίγουρη παραβίαση. Η συνέχεια γνωστή, η Αργεντινή νίκησε με 2-0 και έφτασε μέχρι τον τελικό.

Μέσι: Ο "γιος" του θεού, τον μιμήθηκε

Το 2007 ο Λιονέλ Μέσι περνάει τους πάντες και τα πάντα κόντρα στη Χετάφε και βάζει γκολ που θύμισε το δεύτερο εκπληκτικό τέρμα του Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία το 1986. Μέσα στην ίδια χρονιά όμως, θέλησε να μιμηθεί και το πρώτο γκολ του Ντιέγκο σε εκείνο τον προημιτελικό. Στο τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ, ο Μέσι άπλωσε το χέρι του προ του Καμενί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους ρέφερι.

Ποδοσφαιριστές που έβαλαν χέρι και δεν πιάστηκαν στα πράσα!

Αγουέρο: Ο γαμπρός του θεού, τον μιμήθηκε

"Σόι" πάει το βασίλειό Του! Σέρχιο Αγουέρο εναντίον της Ουέλβα το 2006 στο Βιθέντε Καλντερόν. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης έστειλε την μπάλα- πιο πεντακάθαρα με το χέρι πεθαίνεις- στα δίχτυα και τρία χρόνια αργότερα πήρε και την κόρη του Ντιέγκο ως επιβράβευση. Εντάξει, χιούμορ κάνουμε για το δεύτερο.

Ποδοσφαιριστές που έβαλαν χέρι και δεν πιάστηκαν στα πράσα!

Βάτα: Χέρι και φύγαμε για τελικό

Η Μπενφίκα υποδέχεται στο "κολασμένο" Ντα Λουζ τη Μαρσέιγ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1990. Στο πρώτο παιχνίδι η γαλλική ομάδα έχει επικρατήσει με 2-1, έτσι οι Πορτογάλοι αρκούνται σε μία νίκη με 1-0 για να περάσουν στον τελικό. Και το βρίσκουν το "χρυσό" γκολ στην αναμέτρηση χάρη στο χέρι του Βάτα, σε ένα τέρμα το οποίο έκρινε μία πρόκριση και δεν θα έπρεπε ποτέ να μετρήσει.

Τζόρνταν: Πριν τον Μάικλ ήταν ο Τζο

Πίσω στο 1977 και τον αγώνα ανάμεσα στην Ουαλία και τη Σκωτία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Αργεντινής. Με το παιχνίδι στο 0-0, ο Τζό Τζόρνταν ακουμπά την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Ουαλίας. Ο διαιτητής μπερδεύεται και δεν βλέπει ότι το χέρι ήταν σκωτσέζικο, έτσι καταλόγισε πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ και μαζί και το δρόμο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978.

Φριγνκς: Το ξεχασμένο χέρι

Δεν το έκανε παίκτης επιπέδου Μαραντόνα αλλά ήταν και αυτό καθαριστικό σε προημιτελικό Μουντιάλ και ας έχει ξεχαστεί από πολλούς. Η Γερμανία προηγείται με 1-0 των ΗΠΑ και γλιτώνει την ισοφάριση χάρη στην επέμβαση του Φρινγκς πάνω στη γραμμή. Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος και οι Γερμανοί πήγαν μέχρι τον τελικό.

Ποδοσφαιριστές που έβαλαν χέρι και δεν πιάστηκαν στα πράσα!

Ρομπέρτο Κάρλος: Κασίγιας, κοίτα να μαθαίνεις

Ο 18χρονος Ίκερ Κασίγιας βλέπει από τον πάγκο τον αγώνα της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό για τη φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 1999-2000. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πίσω στο σκορ όταν σε μία από τις επιθέσεις τους, ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μπισάρι, αλλά ήταν εκεί το χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος για να σώσει το 1-1 από το σουτ του Γκόγκιτς. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα έσωσε την ομάδα του με εντυπωσιακή απόκρουση και αντί να αποβληθεί, σκόραρε αργότερα και το τελικό 3-0.

Μανιάτης: Σε ρόλο Ρομπέρτο Κάρλος

Είδαμε πιο πάνω τον Ολυμπιακό σε ρόλο "θύματος" στο Μπερναμπέου με τον Ρομπέρτο Κάρλος να σταματά τον Γκόγκιτς πριν σκοράρει. Πριν δύο χρόνια οι ερυθρόλευκοι άλλαξαν ρόλο με τον Γιάννη Μανιάτη να αποσοβεί ένα γκολ χρησιμοποιώντας το χέρι σε κεφαλιά του Σανκαρέ. Το σκορ στον τελικό κυπέλλου σε εκείνο το σημείο ήταν 1-1, με τον Ολυμπιακό να λυγίζει τελικά στην παράταση τον Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 3-1.

Ραούλ: "Καρφί" σε πρώτο χρόνο

Πάλι Μπερναμπέου, πάλι φάση ομίλων του Champions League, αυτή τη φορά το 2001. Κόρνερ για τη Ρεάλ και ο Ραούλ καρφώνει σε πρώτο χρόνο την Λιντς! Ο διαιτητής δε βλέπει την παράβαση, η "βασίλισσα" επικρατεί με 3-2 αλλά τουλάχιστον η αγγλική ομάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση (μαζί με τη Ρεάλ φυσικά). Όσο για τον Ραούλ; Τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και 8.000 λίρες από την UEFA για την επίδειξη βόλει.

Ανρί: Ακόμα φωνάζουν οι Ιρλανδοί

Μπαράζ για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και η σκληροτράχηλη Ιρλανδία κοντράρεται με την Γαλλία. Το πρώτο ματς στο Δουβλίνο έληξε 1-0 υπέρ των τρικολόρ, ωστόσο στη ρεβάνς οι φιλοξενούμενοι με γκολ του Ρόμπι Κιν στο 33', έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί στο 103' ο Γουϊλιάμ Γκαλάς ισοφάρισε και έστειλε τους "τρικολόρ" στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε μία φάση όπου ο Τιερί Ανρί δημιούργησε το γκολ χρησιμοποιώντας καθαρά το χέρι του. Μετά τον αγώνα παραδέχθηκε την παράβαση λέγοντας "το έκανα ενστικτωδώς, αλλά είμαι χαρούμενος που περάσαμε", γινόμενος έτσι persona non grata για τους Ιρλανδούς.

Ποδοσφαιριστές που έβαλαν χέρι και δεν πιάστηκαν στα πράσα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ