ΣΤΗΛΕΣ

Tα γρηγορότερα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ

Tα γρηγορότερα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ρόι Μακάι έχει πετύχει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Δείτε την δεκάδα με τα πιο γρήγορα γκολ στην διοργάνωση.

Στις 7 Μαρτίου 2007, ο Ρόι Μακάι σκόραρε εναντίον της Ρεάλ μετά από 10 δευτερόλεπτα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολλανδός, πιο γρήγορος από ποτέ, έχει περάσει στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ της διοργάνωσης.

Φαντάζει δύσκολο για κάποιον ποδοσφαιριστή στο μέλλον να ξεπεράσει το ρεκόρ του Μακάι και να πετύχει γκολ γρηγορότερα από τον Ολλανδό δεδομένου ότι σημειώθηκε μόλις 10 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα.

Με αφορμή το γκολ του Μακάι την σημερινή ημέρα (7/3) το Sport24.gr σας θυμίζει τα 10 πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην λίστα βρίσκεται και του Αλέξη Αλεξούδη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Άαλμποργκ.

Μπάγερν - Μάντσεστερ Γ. 2-1 (Γουέιν Ρούνεϊ 64 δευτερόλεπτα)

Ο Γουέιν Ρούνεϊ μπήκε στην δεκάδα με τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Την σεζόν 2009-10 η Μάντσεστερ Γ. αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπάγερν. Ο Ρούνεϊ σκόραρε 64 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του προημιτελικού.

Παρά το γκολ και την ανωτερότητα της Μάντσεστερ, οι Βαυαροί βρήκαν το σθένος να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και κέρδισαν 2-1. Στον επαναληπτικό στο "Ολντ Τράφορντ" παρότι έχασαν 3-2 προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

Άντερλεχτ - Ντιναμό Κιέβου 4-2 (Κάχα Καλάντζε 44 δευτερόλεπτα)

Σε ηλικία 20 ετών ο Κάχα Καλάντζε αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην Ντιναμό Κιέβου. Υπό τις οδηγίες του Βαλερί Λομπανόφσκι η ομάδα της Ουκρανίας αποτέλεσε το σκαλοπάτι για την μετέπειτα καριέρα του στην Μίλαν.

Η Ντιναμό συμμετείχε την σεζόν 2000-01 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κάχα Καλάντζε πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ την διοργάνωση εκείνη την σεζόν απέναντι στην Άντερλεχτ, 44 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα. Η Ντιναμό ηττήθηκε 4-2.

Παναθηναϊκός - Άαλμποργκ 2-0 (Αλέξης Αλεξούδης 28 δευτερόλεπτα)

Η πορεία του Παναθηναϊκού προς τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 1995-96 είχε τη σφραγίδα του Αλέξη Αλεξούδη. Με το γκολ του επιθετικού των "πρασίνων" ο Παναθηναϊκός νίκησε στους ομίλους 2-0 την Άαλμποργκ. Το γκολ σημειώθηκε στο 28ο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Βίλεμ - Σπάρτα Πράγας 3-4 (Μπομπάρδα 28 δευτερόλεπτα)

Η Βίλεμ συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 1999-00. Η Ολλανδική ομάδα δεν κατάφερε σπουδαία πράγματα στον όμιλο της καθώς συγκέντρωσε μόλις δύο βαθμούς με αντιπάλους της Μπορντό, Σπάρτα Πράγας και Σπάρτακ Μόσχας.

Ο Αργεντίνος επιθετικός της Βίλεμ Μαριάνο Μπομπάρδα σημείωσε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Σπάρτα Πράγας παρά την ήττα τελικά της ομάδας του. (Το γκολ του Μπομπάρδα φαίνεται στο 4 λεπτό του βίντεο).

Ίντερ - Σάλκε 2-5 (Ντέγιαν Στάνκοβιτς 25 δευτερόλεπτα)

Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς πέτυχε ένα από τα γρηγορότερα και τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί η Ίντερ να ηττήθηκε με το βαρύ 5-2 στο Μιλάνο και να αποκλείστηκε στον επαναληπτικό από την Σάλκε, αλλά το γκολ του Σέρβου ήταν χάρμα ιδέσθαι από το κέντρο του γηπέδου μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο.

Μπριζ - Ραπίντ Βιέννης 3-2 (Μάρεκ Κινκλ 25 δευτερόλεπτα)

Ο Μάρεκ Κινκλ μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός στον κόσμο του ποδοσφαίρου ωστόσο, βρίσκεται στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό συνέβη τον Νοέμβριο του 2005 όταν ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης έδωσε το προβάδισμα στην αυστριακή ομάδα 25 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα με την Μπριζ.

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2 (Πάτο 24 δευτερόλεπτα)

Ο αγώνας Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2 τον Σεπτέμβρη του 2011 είχε ξεκινήσει με γκολ από τα αποδυτήρια για τους "ροσονέρι". Ο Πάτο κάνοντας εξαιρετική προσπάθεια σημείωσε γκολ στο 24ο δευτερόλεπτο.

Σε εκείνο το ματς η Μίλαν χτύπησε στην αρχή και στο τέλος καθώς προηγήθηκε με τον Πάτο και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά ο Τιάγκο Σίλβα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους 3-2 (Aλεσάντρο Ντελ Πιέρο 20δευτερόλεπτα)

Οι αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους έχουν πάντα ενδιαφέρον. Στην μεταξύ τους συνάντηση για το Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 1997-98 ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο σημείωσε γκολ μετά από 20,12 δευτερόλεπτα.

Αϊντχόφεν - Άρσεναλ 0-4 (Ζιλμπέρτο Σίλβα 20 δευτερόλεπτα)

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε ανοίξει το σκορ και τον δρόμο για την "τεσσάρα" της Άρσεναλ επί της Αϊντχόφεν στο Τσάμπιονς Λιγκ τον Σεπτέμβριο του 2005. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε μόλις στο πρώτο λεπτό (20,07). Οι "κανονιέρηδες" με επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου διέσυραν τους Ολλανδούς.

Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 (Ρόι Μακάϊ 10 δευτερόλεπτα)

Ο Ρόι Μακάι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα γρηγορότερα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γκολ του Ολλανδού μόλις στο 10ο δευτερόλεπτο έδωσε την πρόκριση στην Μπάγερν απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στην διαφορά των γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ