ΣΤΗΛΕΣ

Ολυμπιακός: Η μάχη με την Ντινάμο στην Τούμπα, η Τσερνομόρετς και η κατάρα με τη Μέταλιστ

Ολυμπιακός: Η μάχη με την Ντινάμο στην Τούμπα, η Τσερνομόρετς και η κατάρα με τη Μέταλιστ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έχει παράδοση αναμετρήσεων με ουκρανικές ομάδες και θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει νικήσει ποτέ επί ελληνικού εδάφους. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει. (VIDEOS)

Η δυνατή Ντινάμο Κιέβου θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού για τη φάση των "32" του Europa League, με τις δυο μάχες να είναι προγραμματισμένες στις 14 και στις 21 Φεβρουαρίου. Ο στόχος των Πειραιωτών δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη νοκ άουτ φάση, ώστε να συνεχιστεί το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός έχει παράδοση αναμετρήσεων με ουκρανικές ομάδες και θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει νικήσει ποτέ επί ελληνικού εδάφους. Κάτι φυσικά που θα επιδιώξει αυτή την φορά, ώστε να πάει με καλές ελπίδες στη ρεβάνς του "Ολιμπίσκι". Η Ντινάμο είναι πολύ καλή ομάδα, με ακριβό ρόστερ και σε κάθε περίπτωση δεν είναι εύκολη η αποστολή των "ερυθρολεύκων".

Τι δείχνει όμως το παρελθόν σε 11 αναμετρήσεις;

Κατ' αρχάς, ο Ολυμπιακός έπαιξε πριν 43 χρόνια με τη Ντινάμο, μετρώντας μια ισοπαλία και μια νίκη, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τότε βέβαια ήταν Σοβιετική Ένωση, η διάσπαση ήρθε αρκετά χρόνια μετά.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΙΝΑΜΟ

Το 1975 οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο πλαίσιο του πρώτου γύρου, με τον Ολυμπιακό να έχει ως έδρα την Τούμπα. Στο πρώτο παιχνίδι, ο Κρητικόπουλος (35') και ο Αϊδινίου (74') είχαν ισοφαρίσει τα τέρματα που είχε πετύχει ο Κολότοφ (27', 30'), με το ματς να λήγει 2-2. Στη ρεβάνς, ο Ονισένκο είχε χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του Βαλερί Λομπανόφσκι με 1-0.

ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΜΕ ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΤΣ

Φτάσαμε στο 1992 και το Κύπελλο Κυπελλούχων, όπου αντίπαλος ήταν η Τσερνομόρετς. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο ματς, δέχτηκε ένα γκολ στο 4' και το 0-1 έμεινε ως το φινάλε. Η ρεβάνς ήταν στην Οδησσό και με τους Λιτόφτσενκο, Βαΐτση και Προτάσοφ, ο Ολυμπιακός του Όλεγκ Μπλαχίν είχε νικήσει με το εμφατικό 0-3, παίρνοντας την πρόκριση.

ΤΑ ΔΥΟ "Χ" ΜΕ ΤΗ ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

Το 2006 για τη φάση των ομίλων του Champions League, ο Ολυμπιακός του Τροντ Σόλιντ βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπου και τα δυο ματς έληξαν ισόπαλα.

Με Κωνσταντίνου και Καστίγιο να σκοράρουν στην Ουκρανία, οι Πειραιώτες ήρθαν 2-2 με τη Σαχτάρ, ενώ στον Πειραια το παιχνίδι έληξε 1-1. Σκόρερ ξανά ο Καστίγιο για τους "ερυθρόλευκους".

ΚΑΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ Η ΜΕΤΑΛΙΣΤ

Δυο χρόνια μετά, η Μέταλιστ βρέθηκε στον ίδιο όμιλο για το Κύπελλο UEFA, νικώντας 1-0 την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που πέρασε με τις νίκες κόντρα σε Μπενφίκα (5-1) και Χέρτα (4-0). Εν ολίγοις, δεν του κόστισε η ήττα στο Χάρκοβο.

Κόντρα στη Μέταλιστ έπαιξε και τον Μάρτιο του 2012 για τους 16 του Europa League, νικώντας 0-1 με τέρμα του Φουστέρ και μέχρι το 80' στο Φάληρο ήταν μπροστά με 1-0.

Ουσιαστικά, έπρεπε να δεχτεί δυο γκολ για να αποκλειστεί. Οι Ουκρανοί έχασαν πέναλτι που έπιασε ο Μέγιερι, αλλά σκόραραν δυο φορές ως το φινάλε, σοκάροντας τον Ολυμπιακό που έχασε τεράστια ευκαιρία να πάει στα προημιτελικά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΝΤΝΙΠΡΟ

Τέλοε, τον Φεβρουάριο του 2015 ο Ολυμπιακός στους "32" του Europa League έπαιξε με τη Ντνίπρο που έφτασε ως τον τελικό εκείνη την σεζόν. Στην Ουκρανία έχασε με 2-0, η ρεβάνς στο Φάληρο ήρθε 2-2 και κάπως έτσι η ομάδα του Πειραιά γνώρισε τον αποκλεισμό από την συνέχεια του θεσμού.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ