ΣΤΗΛΕΣ

Οι MEGA-λες αθλητικές στιγμές που δεν θα ξεχάσεις

Οι MEGA-λες αθλητικές στιγμές που δεν θα ξεχάσεις

Το μαύρο στο MEGΑ έπεσε, αλλά οι μνήμες δεν σβήνουν ποτέ, ούτε ξεχνιέται το παρελθόν. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει κορυφαίες αθλητικές στιγμές του μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, το οποίο εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1989. (VIDEOS)

Η κλεψύδρα άδειασε, το μαύρο στο MEGA έπεσε, αλλά οι μνήμες μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό όλων όσων για περίπου τρεις δεκαετίες είχαν το μεγάλο ιδιωτικό κανάλι στην κορυφή της τηλεθέασης. Άλλοι το λάτρεψαν για τις σειρές του, άλλοι το σεβάστηκαν και μετέπειτα το μίσησαν για το κομμάτι της ενημέρωσης, θεωρώντας ότι λειτουργούσε υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών και προσώπων, το θέμα είναι όμως ότι ουδέποτε πέρασε απαρατήρητο!

Όσον αφορά στο αθλητικό κομμάτι, το MEGA υπήρξε πρωτοπόρο, πρωταγωνίστησε σε πολλά μεγάλα αθλητικά γεγονότα, είναι συνυφασμένο με κορυφαίες στιγμές των ελληνικών ομάδων. Το Sport24.gr έκανε το σχετικό... ξεσκαρτάρισμα και παρουσιάζει ορισμένες από αυτές.

Άλλες αφορούν το ποδόσφαιρο, άλλες το μπάσκετ, όλες μαζί όμως συνθέτουν το παζλ μιας πορείας γεμάτη μοναδικά γεγονότα με πρωταγωνιστή το MEGA-λο κανάλι, το οποίο έδινε βαρύτητα στα αθλητικά από το 1989 που βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα.

TO "ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ"

Μια εκπομπή - σταθμός. Μια εκπομπή μπροστά για την εποχή της που έβαζε τον τηλεθεατή... μέσα στα γήπεδα. Ήταν ουσιαστικά η μεταφορά της ραδιοφωνικής εκπομπής "Μικρόφωνο στα γήπεδα" στην τηλεόραση.

Με τον Νίκο Κατσαρό και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο κάθε Κυριακή μεσημέρι στις αρχές των 90ς, σε πήγαινε από την έδρα του Πιερικού στην Κατερίνη, στην Πάτρα για το Παναχαϊκή - Ιωνικός και μετά στην Κόρινθο και το Στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Τρομερή εκπομπή, μοναδική στο είδος της, την οποία συνέχισε μετά το SuperSport με την "Ώρα των Πρωταθλητών".

MEGA KAI ΕΚΠΟΜΠΕΣ CHAMPIONS LEAGUE

Το MEGA ήταν το κανάλι που είχε για πάρα πολλά χρόνια τα δικαιώματα του Champions League και μέσα από τη συχνότητά του παρακολουθούσαμε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Επειδή όμως δεν ήταν μονάχα οι μεταδόσεις που έχουν μείνει στην ιστορία, ήταν και οι εκπομπές του που το έκαναν να ξεχωρίζει.

Ποιος ξεχνάει τα pre-game πριν το εκάστοτε παιχνίδι ελληνικής ομάδας την Τρίτη ή την Τετάρτη, το οποίο ξεκινούσε μετά το δελτίο ειδήσεων με πρώτη σύνδεση με το γήπεδο. Ποιος ξεχνάει τις απογευματινές εκπομπές με τον Άγγελο Μενδρινό που σε έβαζε στο κλίμα των αγώνων, με ρεπορτάζ και ανάλυση για όλα τα παιχνίδια του προγράμματος. Ποιος ξεχνάει βέβαια τις θρυλικές εκπομπές με Πανούτσο και Καρπετόπουλο στο Κολέγιο Αθηνών ή τις αντίστοιχες με τον Γιώργο Θαναηλάκη στο στούντιο του καναλιού. Επίσης, στην εποχή που το ίντερνετ ήταν ακόμα στο πρώιμό του στάδιο και η live ενημέρωση για την εξέλιξη των αγώνων γινόταν ακόμα και μέσω... Teletext, οι δημοσιογράφοι δεν έλεγαν την διακύμανση του σκορ στα ματς, ώστε να υπάρχει η σχετική αγωνία για τη μεταμεσονύκτια εκπομπή με όλα τα γκολ!

ΕΚΠΟΜΠΗ 'NBA ACTION" ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΗ

Με την ιδιωτική τηλεόραση να κάνει την εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του '80, γνωριστήκαμε πολύ καλύτερα με την άλλη άκρη του Ατλαντικού και το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Οι MEGA-λες αθλητικές στιγμές που δεν θα ξεχάσεις

Το MEGA έδειχνε παιχνίδια και φυσικά είχε και τη δική του εκπομπή για το ΝΒΑ, το θρυλικό "ΝΒΑ Action" με τον Κώστα Μπατή. Το κανάλι είχε επενδύσει πολύ στο μπάσκετ, είχε τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν μπορούσε να λείπει το ΝΒΑ, όταν μεσουρανούσε ο κορυφαίος όλων των εποχών, ο Μάικλ Τζόρνταν.

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΑΪΜΠΡΟΞ

Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στους ομίλους του Champions League, και έτυχε να πέσει με τους μετέπειτα φιναλίστ, Άγιαξ και Μίλαν, καθώς και με την Καζίνο Σάλτσμπουργκ. Πάντως, για να φτάσει εκεί, έπρεπε να περάσει από τα προκριματικά και αντίπαλος ήταν ή σπουδαία τότε, Ρέιντζερς. Δύσκολο εμπόδιο για την Ένωση, αλλά το ξεπέρασε.

Το MEGA είχε τα δικαιώματα όχι μόνο για τους αγώνες στους ομίλους, αλλά και στα προκριματικά. Έτσι, μετέδωσε το 2-0 της Νέας Φιλαδέλφειας με πρωταγωνιστή τον Σαραβάκο, όπως και τη ρεβάνς στο Άιμπροξ της Γλασκώβης, όπου νίκησε με 0-1 χάρη σε γκολ στο τέλος του ημιχρόνου με τον Σαβέφσκι από πάσα του Τσάρτα και περιγραφή Χρήστου Σωτηρακόπουλου, ο οποίος έβαλε σε κάθε ελληνικό σπίτι την επιτυχία της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

"Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ..."

Το 1996 ο Παναθηναϊκός είχε γράψει ήδη ιστορία με την παρουσία του στα ημιτελικά του Champions League. Αυτό που έκανε όμως στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων, δεν το χωρούσε ο ανθρώπινος νους. Αν και στη ρεβάνς οι πράσινοι υπέκυψαν στην ανωτερότητα του "Αίαντα", στο πρώτο παιχνίδι πέτυχε το απόλυτο θαύμα, νικώντας 0-1 την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ στο τελευταίο ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο!

Το ματς είχε φτάσει στο 87ο λεπτό, ο Γιόζεφ Βάντσικ έπιανε πίσω τα πάντα, η άμυνα κρατούσε σθεναρά και σε μια αντεπίθεση ο Γιώργος Δώνης πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, ξεχύθηκε με ορμή, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος με εξαιρετικό δεξί πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Φαν ντερ Σάαρ και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό του παραθυράκι. "Ο Παναθηναϊκός παγώνει το Άμστερνταμ...", όπως είπε στη μετάδοση ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος για λογαριασμό του MEGA!

"ΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ... ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ!"

Πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού στην ιστορία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και πάνω από 60.000 άνθρωποι στις εξέδρες για την ερυθρόλευκη πρεμιέρα με αντίπαλο τη σπουδαία Πόρτο. Πρώτογνωρα πράγματα για τους Πειραιώτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είχαν αποκλείσει τη λευκορώσικη Μοζίρ στα προκριματικά και έμπαιναν με άγνοια κινδύνου και περίσσιο πάθος στη διοργάνωση.

Μόλις στο έκτο λεπτό, ο Ίβιτς βγήκε από τα αριστερά, άλλαξε παιχνίδι και έδωσε στον Στελιο Γιαννακόπουλου, ο οποίος κατέβαινε από το κέντρο, κοντρόλαρε τη μπάλα, έκανε το μακρινό σουτ, βλέποντας και τον αντίπαλο γκολκίπερ εκτός εστίας, για το 1-0. "Το σουτ του Γιαννακόπουλου από μακριά... Γκολ, γκολ", φώναξε δυνατά για να... σκεπάσει όσο γινόταν τον κόσμο του Ολυμπιακού που παραληρούσε. Εκείνο το ματς είχε ιστορική σημασία για τον Ολυμπιακό, διότι ήταν το παρθενικό του στον θεσμό!

Ο ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΑΪΜΠΟΥΡΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΡΥΖΑ

Την σεζόν 1997-98, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην Ευρώπη και αφού πρώτα απέκλεισε με δυο νίκες την σλοβάκικη Σπάρτακ Τρνάβα, έπεσε πάνω στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και όλοι πίστεψαν ότι το ταξίδι θα ελάμβανε τέλος. Ακόμα και η νίκη με 1-0 στην Τούμπα χαρη στο γκολ του Κώστα Φρατζέσκου, διατηρούσε φαβορί για τη ρεβάνς του Χάιμπουρι τους Λονδρέζους,

Ο Ζήσης Βρύζας όμως είχε άλλη άποψη. Με το σκορ στο 1-0 για την Άρσεναλ και την παράταση να μοιάζει πιθανό σενάριο, η μπάλα έφτασε στα πόδια του στο 87ο λεπτό. Κινήθηκε μαεστρικά προς την περιοχή και με το αριστερό του νίκησε τον Σίμαν για το 1-1, το οποίο έστελνε τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση, όπου περίμενε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη μετάδοση ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος μετέφερε με μοναδικό τρόπο τις ιστορικές στιγμές για τον "Δικέφαλο".

"ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΖΙΟΒΑΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΪΝΤ..."

Από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι δια στόματος Αλέξη Σπυρόπουλου στις 18 Σεπτεμβρίου 2001. Μπορεί να επρόκειτο για ένα απλό ματς φάσης ομίλων Champions League, όπου ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το διπλό στο Ριαθόρ επί της Λα Κορούνια και έπρεπε να φτάσουμε στο 94' και την τελευταία φάση για να ισοφαριστεί από τον Βαλερόν σε 2-2, αλλά το γκολ της ανατροπής με τον Οφορίκουε δεν ξεχνιέται, μα πάνω απ' όλα ο τρόπος που το μετέδωσε ο Αλέξης Σπυρόπουλος.

Κάθετη του Καρεμπέ στο 83ο λεπτό "και φεύγει ο Ζιοβάνι και δεν είναι οφσάιντ, δεν μπορεί να χαθεί αυτή η ευκαιρία, γυρίζει ο Ζιοβάνι, ο Οφορίκουε, ναι! 1-2... Ο δημιουργός του πρώτου γκολ κάνει το 1-2. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι φάτσες βλέπω γύρω μου στο Ριαθόρ. Ανθρώπους που έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα".

ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗ ΣΑΛΚΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μια από τις πιο περίεργες βραδιές ήταν αναμφίβολα η 11η Σεπτεμβρίου 2001. Οι Δίδυμοι Πύργοι είχαν καταρρεύσει μετά την τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε συγκλονισμένος την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και άπαντες ήξεραν ότι ήταν "το σημείο μηδέν" για ό,τι ξέραμε ως τότε. Ο κόσμος θα άλλαζε από εκείνη την στιγμή και οι πάντες ήταν σε κατάσταση σοκ. Μια επίθεση στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκείνη την βραδιά είχε Champions League και κανείς δεν ήξερε τι θα γινόταν. Και όμως, τα ματς εκείνης της ημέρας έγιναν κανονικά και μάλιστα ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την Σάλκε στην Γερμανία. Στη μετάδοση για το MEGA σε εκείνο το ιστορικό ματς ο Αλέξης Σπυρόπουλος. Ο Βλάοβιτς με φάουλ στο 75' και ο Μπασινάς στο 80' χάρισαν τη νίκη στο "τριφύλλι" με 0-2, σε ένα παιχνίδι που είχε ιστορική σημασία για ό,τι είχε συμβεί στον πλανήτη εκείνη την βραδιά.

"ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, 2-2, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ..."

Ο ύμνος της ΑΕΚ αναφέρει "και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε τ' όνομά σου...". Εκείνο το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου 2002 δεν θα ξεχαστεί από κανέναν φίλο της Ένωσης και όχι μόνο, αφού καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο Μπερναμπέου από τη μεγάλη Ρεάλ. Μάλιστα, σε εκείνο το ματς η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω με 2-0, αλλά πρώτα με τον Κατσουράνη και μετέπειτα με τον Σεντένο ισοφάρισε το ματς 2-2!

Στη μετάδοση ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος είπε "η ευκαιρία για την ΑΕΚ... Εκπληκτικό, 2-2, εκπληκτικό...", όταν ο Σεντένο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε καταφέρει κάτι μοναδικό εκείνη τη βραδιά, η οποία είναι από τις πιο πλέον ιστορικές για το MEGA-λο κανάλι, το οποίο είχε τα δικαιώματα της κορυφαίας διαασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Στις 3 Απριλίου 2002, ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τη Μπαρτσελόνα στη Λεωφόρο για τα προημιτελικά του Champions League και πανηγύρισε μια μεγαλειώδη νίκη με 1-0 χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Άγγελου Μπασινά στο 78ο λεπτό. Οι "πράσινοι" κατάφεραν να επικρατήσουν των "μπλαουγκράνα" μέσα στο Απόστολος Νικολαΐδης, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Στη ρεβάνς ηττήθηκαν με 3-1, σε ένα ματς που προηγήθηκαν με τον Κωνσταντίνου, αλλά το γύρισαν οι γηπεδούχοι, με τον Παναθηναϊκό να χάνει ευκαιρίες για το 3-2 που θα τον έστελνε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Πάντως, η νίκη στη Λεωφόρο έγραψε ιστορία για το "τριφύλλι", διότι ήταν και σε νοκ άουτ φάση.

"ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΑΤΕ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ"

Στον δρόμο για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010, η Εθνική μας ομάδα έπρεπε να περάσει από τη διαδικασία των μπαράζ και αντίπαλος ήταν η Ουκρανία, μια ομάδα πολύ έμπειρη, ποιοτική και με αστέρια που έπαιζαν σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Πρώτο ματς 0-0 και η ρεβάνς στο Κίεβο, με την γαλανόλευκη να θέλει τουλάχιστον να μην χάσει.

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, όχι απλά δεν ηττήθηκε, αλλά νίκησε 0-1 με πλασέ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. "Νααααιιι, είναι το γκολ της πρόκρισης. Ο Σαλπιγγίδης στο 31', ο Σαλπιγγίδης", έλεγε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος ανέφερε μετά "Και τώρα ελάτε Ουκρανοί να μας πάρετε την πρόκριση".

"ΝΑΙ, ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!"

Με τον Φερνάντο Σάντος αυτή την φορά στον πάγκο, η Εθνική κυνηγούσε μια ακόμη παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στα μπαράζ του 2013, έπρεπε να αναμετρηθεί με την πολύ δυνατή και επικίνδυνη Ρουμανία. Πρώτο ματς στο Φάληρο και νίκη με 3-1 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ένα επεισοδιακό ματς, το οποίο έκανε... μπαρούτι τη ρεβάνς στο Βουκουρέστι.

Στο δεύτερο ματς, η Εθνική απέσπασε παλικαρίσιο 1-1, με τον Μήτρογλου να ανοίγει το σκορ με υπέροχο αριστερό πλασέ και τους Ρουμάνους να ισοφαρίζουν με ένα τυχερό γκολ. Το MEGA μετέδωσε τον ιστορικό αγώνα και μετέφερε τις πανηγυρικές εικόνες μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και την έκρηξη συναισθημάτων παικτών, προπονητικού τιμ και κόσμου!

ΤΟ 73-38 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τη σεζόν 1995-96, ο Παναθηναϊκός πήρε το Κύπελλο Ελλάδας στο Final-4 της Πάτρας και μετέπειτα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Παρίσι σε εκείνο το αλησμόνητο 67-66 με τη Μπαρτσελόνα. Ακολούθησαν οι τελικοί της Α1, με τον Ολυμπιακό να μην έχει πάει καν στην 4άδα του Κυπέλλου, ενώ είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά από τη Ρεάλ στο Πρωταθλητριών.

Με τη σειρά στο 2-2, ο πέμπτος αγώνας ήταν στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε χωρίς τον Ντομινίκ Ουίλκινς. Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη βρέθηκε σε ανεπανάληπτη βραδιά, στην άμυνα έτρωγε καλάθι με... αίτηση, μπροστά σκόραρε με συνέπεια και ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε... 73-38, ένα σκορ σημείο αναφοράς μέχρι σήμερα στις μάχες των αιωνίων. Το MEGA είχε τα δικαιώματα της Α1 μπάσκετ εκείνα τα χρόνια, με τους Φίλιππο Συρίγο και Νίκο Παπαδογιάννη στη μετάδοση.

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ... ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Ήταν η σεζόν 1990-91 και το μπάσκετ εκείνα τα χρόνια ήταν υπόθεση της Θεσσαλονίκης, με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να μονομαχούν για την πρωτοκαθεδρία. Με τη σειρά στο 2-2 και τον πρωταθλητή να κρίνεται στις τέσσερις νίκες, είχαν να δώσουν και άλλες μάχες. Ποιος να περίμενε τέτοια παιχνίδια, τα οποία μετέδιδε ο Κώστας Μπατής για το MEGA!

Στον πέμπτο αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 85-81 και ο Γιαννάκης είχε τη μπάλα, έκανε το μπάσιμο και μείωσε σε 85-83. Λάθος επαναφορά για τον Δικέφαλο, η μπάλα καταλήγει στον Γιαννάκη, τρίποντο στην εκπνοή και 86-85 για τον Άρη, που πήρε τη μεγάλη νίκη. Στον έκτο αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 80-78, αλλά ο Σέλερς με καλάθι και φάουλ έκανε το 81-80 για τον Άρη, οι ασπρόμαυροι αστόχησαν στην τελευταία επίθεση και ο τίτλος κατέληξε εκ νέου στους "κίτρινους". Στο τέλος, έπεσαν και... ψιλές ανάμεσα σε Γκάλη και Πρέλεβιτς.

ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ...

Στη λίστα μπορούν να μπουν και άλλοι αγώνες, όπως και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μας. Ποδοσφαιρικά, είναι ο τρομερός τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-3 στο ΟΑΚΑ το 1994 που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ του τριφυλλιού, οι προβολείς που έσβησαν στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 τη σεζόν 1993-94 που επαναλήφθηκε, είναι το ανεπανάληπτο 3-1 του Παναθηναϊκού με τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ το 2000, το μοναδικό 1-0 του Ολυμπιακού με τη Λίβερπουλ στο νεότευκτο "Γ. Καραϊσκάκης" το 2004.

Στο μπάσκετ, μεταξύ άλλων το ιστορικό buzzer beater τρίποντο του Πρέλεβιτς για το 96-99 του ΠΑΟΚ επί του Άρη στο Αλεξάνδρειο τη σεζόν 1991-92, το ελεύθερο άστοχο τρίποντο του Νίκου Οικονόμου στον πέμπτο τελικό της σεζόν 1994-95 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (45-44 το σκορ για τον Ολυμπιακό), το ασύλληπτο κάρφωμα του Λέβινγκστον με την Ορτέζ και τον Μπατή να παραληρεί ή αυτό μέσα στα μούτρα του Μουρεσάν στο Πο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ