ΣΤΗΛΕΣ

Ο Πασχαλάκης γράφει ιστορία στην εστία του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ στους 10 πρώτους αγώνες του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και με 900 λεπτά απαραβίαστης εστίας έχει πλέον το ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Το Sport24.gr αναλύει το θέμα.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, "έσπασε" το μεγαλύτερο σερί νικών της ιστορίας του (από το 10Χ10 του 1972-73) φτάνοντας τις 11 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και δεν έχει δεχτεί γκολ στους 7 τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, απειλώντας το ρεκόρ της σεζόν 2009-10, επί Σάντος, που μέτρησε 8 διαδοχικά παιχνίδια δίχως να δεχτεί τέρμα στην Super League.

Από το Νοέμβριο και έπειτα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μοιάζει ασταμάτητη και έχει κάνει τρομερή πορεία. Όπως προαναφέραμε, έχει 11 σερί νίκες που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του συλλόγου και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μεγάλο όπλο σε αυτή την πορεία πρωταθλητισμού του "Δικεφάλου του Βορρά" είναι ο τερματοφύλακάς του. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που πήγε τον καλοκαίρι στην Τούμπα ως δεύτερη λύση πίσω από τον Ροντρίγκο Ρέι για τον οποίο δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα, έχει κερδίσει με το σπαθί του τη θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια και ήδη έχει γράψει ιστορία με τα "ασπρόμαυρα" γάντια.

ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο 28χρονος Έλληνας τερματοφύλακας, έχει υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ σε 10 αναμετρήσεις για πρωτάθλημα και Κύπελλο μέχρι στιγμής και δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ. Μετράει δηλαδή συνολικά 900 λεπτά απαραβίαστης εστίας (δίχως να συμπεριλαμβάνουμε τις καθυστερήσεις των αγώνων).

Με τη συγκεκριμένη επίδοση έχει ξεπεράσει τον Κώστα Χαλκιά, που με 859 χωρίς να δεχτεί γκολ τη σεζόν 2009-10, είχε πετύχει το μεγαλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Πλέον, την κορυφαία επίδοση τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που έχει σερί απαραβίαστης εστίας την έχει ο Πασχαλάκης με 900 συνολικά λεπτά (δίχως τις καθυστερήσεις).

Ο Χαλκιάς, όπως προείπαμε, είχε 859 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μάλιστα, μόλις άλλοι τρεις τερματοφύλακες στην ιστορία του ΠΑΟΚ έχουν κρατήσει αλώβητη την εστία τους για πάνω από 500 λεπτά, ο Σαββουλίδης (650), ο Ντεκ (591) και ο Χατζηιωάννου (520).

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Εάν συμπεριλάβουμε και τα λεπτά των καθυστερήσεων στους αγώνες, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μετράει συνολικά 937 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ. Στο πρωτάθλημα έχει 661 λεπτά απαραβίαστης εστίας σε επτά παιχνίδια και στο κύπελλο 276 λεπτά σε τρία ματς. Στο πρωτάθλημα έχει κάνει 13 αποκρούσεις και άλλες τόσες έχει και στο Κύπελλο (παρότι είναι λιγότεροι οι αγώνες).

Τα ματς που δεν έχει νικηθεί ο Πασχαλάκης:

Aπόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ 0-1

Αιγινιακός-ΠΑΟΚ 0-5

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-3.

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 3-0

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πλέον, εκτός από το ρεκόρ των σερί αγώνων χωρίς να δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα που κυνηγάει (έχει επτά και το ρεκόρ είναι οκτώ από το 2009-10 επί Σάντος), απειλεί και την καλύτερη αμυντική επίδοση της ιστορίας του.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει γκολ υπέρ-κατά 20-0 στα τελευταία επτά ματς και συνολικά στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής έχει δεχτεί 7 τέρματα σε 19 αγωνιστικές. Η κορυφαία επίδοση της ιστορίας του είναι τα 16 γκολ παθητικό που είχε τη σεζόν 2009-10 με τον Σάντος στον τιμόνι.

Μάλιστα, εάν συνεχίσει έτσι, ο "Δικέφαλος" απειλεί και το ιστορικό ρεκόρ του Ολυμπιακού από την περίοδο 1972-73, που είχε δεχτεί μόλις 13 γκολ στο πρωτάθλημα, σε 34 αγώνες τότε, καθώς υπήρχαν 18 ομάδες.

Παράλληλα, ένα ακόμη ρεκόρ που κυνηγάει ο ΠΑΟΚ είναι αυτό των οκτώ διαδοχικών νικών στο πρωτάθλημα (έχει φτάσει στις επτά). Δύο φορές μέχρι σήμερα, τη σεζόν 1972-73 με τον Λες Σάνον στον πάγκο του και τη σεζόν 1997-98 με τον Αγγελο Αναστασιάδη προπονητή, ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει οκτώ σερί νίκες στο πρωτάθλημα, που αποτελούν μέχρι σήμερα το απόλυτο ρεκόρ του, ανεξάρτητα αν δέχθηκε γκολ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ