ΣΤΗΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός και οι έξι που έχουν το απόλυτο!

Ο Ολυμπιακός και οι έξι που έχουν το απόλυτο!
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τις ευρωπαϊκές ομάδες που δεν έχουν την παραμικρή απώλεια στα πρωταθλήματά τους ως τώρα. Ο Ολυμπιακός και άλλα έξι κλαμπ συνεχίζουν μόνο με νίκες.

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, εντούτοις δεν είναι πολλές οι ομάδες σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν το απόλυτο ως τώρα. Μόλις επτά έχουν καταφέρει ως τώρα να αποφύγουν τις κακοτοπιές και να συλλέγουν το ένα τρίποντο μετά το άλλο.

Το πιθανότερο είναι πως τις επόμενες εβδομάδες οι ομάδες που συνεχίζουν μόνο με νίκες θα λιγοστέψουν και κάποια στιγμή το κοντέρ θα μηδενιστεί. Είναι αφύσικο για μια ομάδα σε όποιο πρωτάθλημα και αν αγωνίζεται, να μην έχει ούτε μια βαθμολογική απώλεια.. Ποιες είναι αυτές οι επτά ομάδες; Το Sport24.gr έψαξε όλες τις λίγκες και τις παρουσιάζει.

Ναι, ο Ολυμπιακός είναι μια εξ αυτών, αν και έχει δώσει μόλις τέσσερις αγώνες ως τώρα. Εντούτοις, φλέρταρε νωρίς με τη γκέλα, αφού θυμίζουμε ότι χρειάστηκαν δυο κόντρες στο ματς με το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ για να επικρατήσει στο τέλος με 2-0 και να πάρει τη νίκη. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν στην πρεμιέρα του Πανιωνίου με 3-0 στο Φάληρο, την 3η αγωνιστική με 3-1 του Πλατανιά, ενώ πέρασαν από τα "Πηγάδια" με 3-1 επί της Ξάνθης.

Ο Ολυμπιακός και οι έξι που έχουν το απόλυτο!

Από 'κει και πέρα, στο Καμπιονάτο η Ίντερ έχει κάνει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, ισοφαρίζοντας την επίδοση της σεζόν 1966-67. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει ήδη αποσπαστεί δέκα βαθμούς από την περσινή πρωταθλήτρια Γιουβέντους και πορεύεται σε ασφαλή μονοπάτια. Μπορεί να μην φτάνει σε άνετες νίκες (μεταξύ άλλων νίκησε 1-0 τη Μίλαν), αλλά με "όπλο" την εκπληκτική της άμυνα (έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ), καταφέρνει να παίρνει τα παιχνίδια και να βρίσκεται στην κορυφή, στο +3 από την δεύτερη Φιορεντίνα, την οποία υποδέχεται για την 6η αγωνιστική στο "Τζουζέπε Μεάτσα".

Ο Ολυμπιακός και οι έξι που έχουν το απόλυτο!

Στην Μπουντεσλίγκα, η Μπάγερν Μονάχου μετράει έξι νίκες ως τώρα και με 18 βαθμούς είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, προερχόμενη και από το εκπληκτικό 5-1 επί της Βόλφσμπουργκ με το κρεσέντο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ σε εννέα λεπτά. Οι Βαυαροί κυριαρχούν, δείχνουν έτοιμοι να σκορπίσουν κάθε αντίπαλό τους και από νωρίς στέλνουν μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να σπαταλήσουν άσκοπα βαθμούς. Έχουν δυσκολευτεί σε ματς όπως τη Χόφενχαϊμ και την Άουγκσμπουργκ, επικρατώντας στο τέλος με 2-1, αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο νικούν. Μένει να δούμε και την συνέχεια βέβαια, διότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και δύσκολα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός και οι έξι που έχουν το απόλυτο!

Στην Σκωτία προελαύνει με "8 στα 8" η Αμπερντίν, που έχει ήδη πέντε βαθμούς διαφορά από την Σέλτικ. Λέτε να σπάσει φέτος το σερί των Καθολικών και η μονοτονία στην σκωτσέζικη Premier League; Τουλάχιστον ως τώρα, η άλλοτε ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, φαίνεται έτοιμη να μπει... σφήνα και να κόψει πρώτη το νήμα. Βέβαια, αν αρχίσει να γκελάρει, είναι δεδομένο πως οι Κέλτες θα το εκμεταλλευτούν και θα βρεθούν καβάλα στ' άλογο. Πάντως, ως τώρα η Αμπερντίν διαγράφει μια εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα και φτάνει μόνο σε νίκες, έχοντας επιβληθεί και της μεγάλης της αντιπάλου με 2-1 (12/9).

Ο Ολυμπιακός και οι έξι που έχουν το απόλυτο!

Στην γειτονική Αλβανία, η Σκεντερμπέου έχει κάνει ως τώρα το "4 στα 4" και είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, δυο πόντους μπροστά από την Παρτιζάν Τιράνων. Στο Ισραήλ, η Μακάμπι Πετάχ Τίκβα έχει επίσης τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι ήδη στο +5, ενώ στην Ουγγαρία εξαιρετική είναι ως τώρα η Φερεντσβάρος με "9 στα 9". Η ομάδα της Βουδαπέστης δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα και έχει αποσπαστεί 11 βαθμούς από την δεύτερη, Χάλαντας.

Ο Ολυμπιακός και οι έξι που έχουν το απόλυτο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ