ΣΤΗΛΕΣ

Ο Μαυροπάνος σώζει τη Νυρεμβέργη και βλέπει Εθνική

Ο Μαυροπάνος σώζει τη Νυρεμβέργη και βλέπει Εθνική
FC NURNBERG

Ο Ντίνος Μαυροπάνος κάνει μία εξαιρετική αρχή με τη Νυρεμβέργη στη Zweiteliga, έχοντας επιδόσεις top class αμυντικού και το Sport24.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα του 22χρονου στόπερ που βλέπει... Εθνική. (VIDEO)

Τον Ιανουάριο του 2018 ο Ντίνος Μαυροπάνος έκανε ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα του, αφού άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα για λογαριασμό της Άρσεναλ, η οποία κατέβαλε το ποσό των 2.100.000 ευρώ στους Ηπειρώτες για να τον κάνει "δικό" της. Οι "κανονιέρηδες" και συγκεκριμένα ο Αρσέν Βενγκέρ είδαν στο πρόσωπο του 20χρονου -τότε- στόπερ μία ενδιαφέρουσα περίπτωση και μία καλή επένδυση για το μέλλον.

Άλλωστε, το κόστος για μία ομάδα του επιπέδου της Άρσεναλ δεν ήταν υψηλό, ενώ από την πλευρά του ο Μαυροπάνος θα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο κορυφαίο επίπεδο. Δύο χρόνια αργότερα, με τους τραυματισμούς να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα ελάχιστα παιχνίδια που πήρε με την πρώτη ομάδα, ο "Dinos" (όπως τον αποκαλούν οι Βρετανοί) αποφάσισε από κοινού με την ομάδα να δοθεί δανεικός στη Νυρεμβέργη προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει δριμύτερος.

Γι' αυτό το λόγο, οι διοικούντες την αγγλική ομάδα δεν μπήκαν στη διαδικασία να συζητήσουν πιθανή οψιόν αγοράς για το προσεχές καλοκαίρι. Τον πιστεύουν απόλυτα και θεωρούν πως τα επόμενα χρόνια έχει την ικανότητα, την ποιότητα και τη δυνατότητα να καθιερωθεί στο κέντρο της άμυνας των "κανονιέρηδων". Κι η αλήθεια είναι πως, όπως φαίνεται από τα πρώτα τρία ματς με τη φανέλα της Νυρεμβέργης, η απόφαση του να παίξει στη Zweiteliga και σε μία ομάδα που μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία ήταν απόλυτα σωστή.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟP CLASS ΣΤΟΠΕΡ

Το ντεμπούτο με τη Νυρεμβέργη δεν ήταν ιδανικό, αφού η ομάδα του γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από το Αμβούργο, που παλεύει για να επιστρέψει στα σαλόνια της Bundesliga. Ωστόσο, οι επιδόσεις του στα δύο επόμενα παιχνίδια με αντιπάλους τις Σάντχαουζεν (2-0) και την Όσναμπρικ (0-1), ήταν πραγματικά εντυπωσιακές και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο προκειμένου η ομάδα του να πάρει ισάριθμες νίκες με μηδέν παθητικό. Μάλιστα, στον αγώνα απέναντι στη Σάντχαουζεν, ο γκολκίπερ, Κρίστιαν Ματένια απέκρουσε πέναλτι στο 65ο λεπτό και στη συνέχεια ο Μαυροπάνος με μία τρομερή προβολή αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Το πάθος με το οποίο πανηγύρισε τη σωτήρια προβολή του, αποδεικνύει πόσο πολύ του είχε λείψει το ποδόσφαιρο και να αισθάνεται σημαντικός σε μία ομάδα. Οι μόλις οχτώ συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Άρσεναλ σε μία διετία, τον πήγαν πίσω σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά πλέον τα σημαντικά είναι μπροστά. Κι επειδή αναφερθήκαμε στις τρομερές επιδόσεις του, είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία παιχνίδια με τη Νυρεμβέργη, ο Μαυροπάνος έχει δύο επιτυχημένα τάκλιν ανά 90 λεπτά, 6.7 διωξίματα και 4.7 κλεψίματα της μπάλας. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς με αντίπαλο την Όσναμπρικ, είχε και 11(!) κερδισμένες εναέριες μονομαχίες. Ένας πραγματικός αμυντικός ογκόλιθος που βοηθάει τη γερμανική ομάδα να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Την ίδια στιγμή, ο κορυφαίος στόπερ στον κόσμο, Βίρτζιλ φαν Ντάικ έχει 4.8 διωξίματα ανά 90 λεπτά, ο Ζεράρ Πικέ 4.3, ο Ραφαέλ Βαράν 4.2, ο Ματάις ντε Λιχτ 4, ο Νταγιό Ουπαμεκανό 3.4, ενώ ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος 3.2. Προφανώς, το δείγμα γραφής του Μαυροπάνου είναι πολύ μικρό σε σχέση με τους υπολοίπους, αλλά είναι κι ένα "μήνυμα" για την ποιότητα και τις προδιαγραφές του. Παράλληλα, στα κλεψίματα τα 4.7 κατά μέσο όρο είναι... υπερβολικά, αν σκεφτεί κανείς πως παίκτες όπως ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ και ο Ντόμπι Αλντερβάιρελντ έχουν λιγότερα από δύο ανά 90 λεπτά, αγωνιζόμενοι σε 20+ παιχνίδια την εφετινή σεζόν.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Την ίδια ώρα, η πόρτα της Εθνικής είναι ορθάνοιχτη, αφού όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σε ρεπορτάζ του στο Sport24.gr, ο 22χρονος αμυντικός βρίσκεται στα "ραντάρ" του Τζον Φαν Σιπ ενόψει των φιλικών αγώνων με Μεξικό και Κόστα Ρικά στα τέλη Μαρτίου. Ο Ολλανδός τεχνικός εκτιμά τα προσόντα και την εξέλιξή του και σκέφτεται σοβαρά να τον εντάξει από τώρα στην Εθνική Ανδρών.

Σκοπός του Ομοσπονδιακού προπονητή είναι να τον δοκιμάσει στα δύο φιλικά προκειμένου να δει αν μπορεί να τον υπολογίζει για τα επίσημα ματς του Σεπτεμβρίου. Άλλωστε, οι επιλογές, μετά και το σοβαρό τραυματισμό και του Παντελή Χατζηδιάκου, όσον αφορά στο κέντρο της άμυνας, έχουν περιοριστεί σημαντικά, με τον Μαυροπάνο να αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές.

Photo Credits: FC Nürnberg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ