ΣΤΗΛΕΣ

Ο κατήφορος του Odom

Ο κατήφορος του Odom

Η λέξη “τραγωδία” ήταν ανέκαθεν η επωδός στη ζωή του Lamar Odom. Μία ζωή γεμάτη ναρκωτικά, ποτό και πολλά προβλήματα.

Είχε τόσο πολύ ταλέντο, που πριν από 10 χρόνια ο Phil Jackson είχε ζητήσει τη βοήθεια του Scottie Pippen προκειμένου να τον μετατρέψει στον “νέο Pippen”. Ήταν τόσο πολυδιάστατος, που μπορούσε να παίξει ακόμα και σε πέντε θέσεις στο γήπεδο και να κάνει τα πάντα. Ο Lamar Odom είχε όλο το ταλέντο του κόσμου. Πίσω όμως από αυτό το πληθωρικό ταλέντο κρυβόταν πάντα ένας άνθρωπος με πολλά, πολλά προβλήματα.

Γεννήθηκε σε κακόφημη συνοικία του Queens, στη Νέα Υόρκη, μεγάλωσε με τη γιαγιά του, ο πατέρας του ήταν ναρκομανής και η μητέρα του πέθανε από καρκίνο. Στα 17 του χρόνια συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης σε κυκλώματα πορνείας στο Las Vegas και στο κολέγιο (UNLV) πιάστηκε να έχει πάρει χρήματα από μπούκερ. Τα προβλήματα τον ακολουθούσαν από μικρό. Και δεν σταμάτησαν ούτε στα χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του.

Στα 27 του χρόνια είδε τον 6,5 μηνών γιο του να πεθαίνει στην κούνια του. Τον επόμενο μήνα τον λήστεψαν υπό την απειλή όπλου. Η κάτω βόλτα πάντως ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από 3-4 χρόνια, κι ενώ το 2009 και το 2010 είχε κατακτήσει δύο τίτλους με τους Lakers και το 2011 έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της ομάδας του L.A. που ψηφίστηκε ο κορυφαίος 6ος παίκτης της χρονιάς. Μετά άρχισαν τα προβλήματα.

Τα αγωνιστικά προβλήματα σε L.A. και Dallas

Τον Ιούλιο του 2011 ένας κοντινός ξάδερφος του και ένας έφηβος ποδηλάτης σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα, γεγονός που τον τάραξε τόσο πολύ, που σκέφτηκε ακόμα και να διακόψει προσωρινά το μπάσκετ. Δεν το έκανε ποτέ, αλλά στο μεταξύ είχαν αρχίσει και οι τριβές με τους Lakers. Η ομάδα του L.A. τον έκανε γρήγορα ανταλλαγή στο Dallas, αλλά εκεί δεν στέριωσε ποτέ.

Ο κατήφορος του Odom

Ο Rick Carlisle δεν τον χρησιμοποιούσε πολύ και ο Odom εξέφραζε τη δυσφορία του με το να αργεί συστηματικά να πηγαίνει στις προπονήσεις (παρότι το σπίτι του ήταν ακριβώς απέναντι από το γήπεδο!) και να μην δείχνει ιδιαίτερη διάθεση στους αγώνες. Μέχρι που τσακώθηκε σε ένα ματς με τον Mark Cuban. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι Mavericks δεν του έκαναν καν τη χάρη να τον αφήσουν να βρει ομάδα. Τον έθεσαν εκτός ομάδας και τον έκαναν ανταλλαγή στο τέλος της χρονιάς. Ήταν πια προφανές ότι η καριέρα του 33χρονου, πια, Odom όδευε προς το τέλος της. Το καλοκαίρι του 2012 οι Mavericks τον έστειλαν στους Clippers και έπαιξε μάλιστα όλη τη σεζόν 2012-13, έχοντας όμως μικρό ρόλο και με πενιχρή παραγωγικότητα στα σχεδόν 20 λεπτά που αγωνιζόταν. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδαμε στο ΝΒΑ.

Η κατρακύλα

Η αγωνιστική πτώση του Odom συνέπεσε με τα προβλήματα που είχε στο γάμο του με την Khloe Kardashian, την οποία παντρεύτηκε το 2009, ένα μήνα μετά τη γνωριμία τους. Το γεγονός ότι έπρεπε να τα διαχειριστεί όλα αυτά ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού στο ριάλιτι “Khloé & Lamar”, βλέποντας παράλληλα τη φάτσα του στα πρωτοσέλιδα κουτσομπολίστικων περιοδικών, σίγουρα δεν τον βοήθησε... Ο Odom δεν άργησε να “σπάσει” τελείως.

Ο κατήφορος του Odom

Σύντομα άρχισε τη χρήση κοκαΐνης. Τον Αύγουστο του 2013 εξαφανίστηκε (και θεωρούνταν αγνοούμενος από αμερικανικά Μ.Μ.Ε.) επί τρία 24ωρα. Τον ίδιο μήνα επιτέθηκε σε παπαράτσι και έσπασε την φωτογραφική κάμερα του. Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και έφυγε την επόμενη μέρα. Η Kardashian τον έδιωξε από το σπίτι επειδή την απατούσε και ένα μήνα αργότερα κατέθεσε τα χαρτιά του διαζυγίου. Το Νοέμβριο του 2013 εμφανίστηκε σε video να ραπάρει στο μπάνιο γύρω από τις απιστίες του στο γάμο του με την Kardashian.

Έπειτα από ένα σχετικά ήσυχο 2014, το όνομα του Odom έγινε πάλι αιτία αρνητικών δημοσιευμάτων. Ήταν λίγο καιρό μετά το θάνατο ενός εκ των πλέον στενών φίλων του, τον Jamie Sangouthai, από χρήση ναρκωτικών. Τον Αύγουστο το TMZ τον “συνέλαβε” να περιμένει έξω από το σπίτι της Kardashian για να της μιλήσει, όντας σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η τραγωδία υπήρξε ανέκαθεν επωδός στη ζωή του Lamar Odom. Αν και μάλλον λίγοι θα περίμεναν τρεις εβδομάδες πριν από τα 36α γενέθλια του να φτάσει στο σημείο να βγει λιπόθυμος από οίκο ανοχής...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ