ΣΤΗΛΕΣ

Ο Γιώργος Μασούρας είναι (ο) Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Μασούρας είναι (ο) Ολυμπιακός
EUROKINISSI SPORTS

Πάθος, ένταση, μαχητικότητα και πίστη στο ακατόρθωτο σε μία ονειρική βραδιά. Ο Γιώργος Μασούρας έδωσε απαντήσεις μέσα στο γήπεδο και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Άρσεναλ.

Το χρονόμετρο έδειχνε το 77ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γιώργος Μασούρας βρισκόταν στην πλάγια γραμμή, δίπλα στον τέταρτο διαιτητή και περίμενε υπομονετικά για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς.

Όπως συνέβη και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν άρχισε βασικός, αλλά πέρασε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα προκειμένου να δώσει λύσεις στην ομάδα του. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να επιβραβεύσει τον 22χρονο Σέρβο για την εικόνα που είχε στην Τούμπα, αφήνοντας τον Μασούρα στον πάγκο για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Η επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού αποδείχθηκε πέρα για πέρα ορθή, αφού ο 26χρονος εξτρέμ είχε καταλυτική συμβολή στην σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο. Ο Μασούρας, που έχει ακούσει τα εξ αμάξης από τους φίλους του Ολυμπιακού, είχε μία αξιοσημείωτη παρουσία στα σχεδόν 45 λεπτά που αγωνίστηκε, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου να έρθει η μεγαλειώδης πρόκριση.

Στο 103ο λεπτό είχε μία εξαιρετική σέντρα πάρε-βάλε στον Μπρούνο Γκασπάρ, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ έξι λεπτά αργότερα θα μπορούσε να γίνει ήρωας, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπερντ Λένο. Τελικά, ο "Μασου" δικαιώθηκε για την προσπάθειά του, αφού ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί για το "χρυσό" γκολ του Ολυμπιακού.

ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙ

Μπορεί να μην έχει τη λάμψη του Ματιέ Βαλμπουενά, την ποιότητα του Κώστα Φορτούνη ή τα τελειώματα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά ο Γιώργος Μασούρας έχει τη θέληση, τη φιλοδοξία και το πάθος να πετύχει με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, για εκείνον ήταν ένα όνειρο ζωής να παίξει με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, όπως είχε αποκαλύψει στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό.

"Ήρθα στη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έκανα πραγματικότητα ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Θα δώσω την ψυχή μου γι' αυτή την ομάδα. Δεν σας κρύβω ότι έχω ζήσει την ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη από τις εξέδρες, οπότε θα ήθελα πλέον να τη ζήσω και μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να φτάσω σ' αυτό το σημείο", ήταν το σχόλιο στην κάμερα του Olympiacos TV. Το σύνθημα "Θυμάμαι ακόμα ήμουν παιδάκι, όταν με φέρανε μεσ' το Καραϊσκάκη" βρίσκει απόλυτη ταύτιση στην περίπτωση του Μασούρα. Χωρίς να πουλάει οπαδιλίκι, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής ζει όσα ονειρευόταν από μικρό παιδί.

Με σκληρή δουλειά, πίστη στον εαυτό του και αφοσίωση στον στόχο, ο Μασούρας κατάφερε να γίνει βασικό μέλος στα σχέδια του Πέδρο Μαρτίνς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, επειδή δεν διαθέτει το φαντεζί στοιχείο στο παιχνίδι του, δεν "τρελαίνονται" με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, ο διεθνής μεσοεπιθετικός προσφέρει πολλά και σημαντικά πράγματα τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν έγινε αλλαγή στο πρώτο ματς με τους "κανονιέρηδες", ο Μπουκάγιο Σάκα "ξεθάρεψε", βρήκε περισσότερους χώρους απ' τα αριστερά και διεμβόλησε πολλές φορές την άμυνα του Ολυμπιακού, δίνοντας και την ασίστ στον Αλεξάντρ Λακαζέτ για το 0-1.

Ο Μαρτίνς είναι ένας δίκαιος προπονητής και βλέπει στο πρόσωπό του Μασούρα έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να του προσφέρει λύσεις και να καλύψει απόλυτα τα θέλω του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει την ικανότητα και να σκοράρει, αλλά και να προσφέρει ασίστ στους συμπαίκτες του, όπως απέδειξε και στο χθεσινό ματς. Τα έξι γκολ και οι πέντε ασίστ σε 38 αγώνες την εφετινή σεζόν είναι βέβαιο πως δεν προκαλούν... φρενίτιδα ενθουσιασμού, αλλά οι βοήθειες που δίνει μέσα στο γήπεδο δεν αποτυπώνονται μόνο στα συγκεκριμένα νούμερα. Δεξιά, αριστερά, πίσω από τον επιθετικό. Ο Μασούρας παίζει παντού για το καλό της ομάδας (του).

ΕΝΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ, ΟΛΗ Η ΕΝΤΑΣΗ

Επειδή, όμως, πρόκειται για ένα παιδί χαμηλών τόνων που δεν του αρέσει να είναι πρωταγωνιστής για τους λάθους λόγους, ποτέ δεν θα αντιδράσει ή δεν θα "απαντήσει" σε όσα ακούγονται για εκείνον, τις περισσότερες φορές αδίκως. Προτιμά να δίνει τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, στηριζόμενος στην σκληρή δουλειά του.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε συμβολή στην είσοδο στους ομίλους του Champions League, σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ με κεφαλιά απέναντι στην Μπασακσεχίρ στην Τουρκία, το οποίο έδωσε και τη νίκη στην ομάδα του. Αυτό ήταν και το μοναδικό ευρωπαϊκό γκολ του Μασούρα την εφετινή σεζόν (μέχρι το επόμενο), αλλά όπως προείπαμε, προσφέρει πολλά που δεν δείχνουν οι αριθμοί.

Και μπορεί ως άνθρωπος να είναι χαμηλών τόνων, αλλά μετά από μία τόσο σπουδαία πρόκριση, είναι απόλυτα λογικό να βγει η ένταση της προσπάθειας. Το "Ολυμπιακός, Ολυμπιακός" ηχούσε την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων, με τον Μασούρα να φωνάζει με πάθος για τη μεγάλη του αγάπη. Όπως τότε, που ήταν παιδάκι και τον έφεραν μεσ' το Καραϊσκάκη...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο πιο συγκλονιστικός Ολυμπιακός που έχουμε δει
Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό
Άρσεναλ - Ολυμπιακός 1-2: Ο Θρύλος της Ευρώπης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ