ΣΤΗΛΕΣ

Ντέμης Νικολαΐδης: Τα 11 κορυφαία γκολ του απόλυτου "11"

Ντέμης Νικολαΐδης: Τα 11 κορυφαία γκολ του απόλυτου "11"

O Ντέμης Νικολαΐδης ήταν η επιτομή του "killer" επιθετικού και το Sport24.gr παρουσιάζει τα 11 καλύτερα γκολ της καριέρας του, η οποία ήταν γεμάτη υπέροχες εμπνεύσεις και σημαντικά τέρματα. (VIDEOS)

Ανέθρεψε μία ολόκληρη γενιά ΑΕΚτζήδων, οι οποίοι τον είχαν σαν θεό, ενώ ανάγκασε τους αντιπάλους να τον σέβονται και να παραδέχονται το σπάνιο ταλέντο του. Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν ήταν μία συνηθισμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Φάνηκε, άλλωστε, από την απόφασή του να αρνηθεί τα χρήματα που του προσέφερε ο Ολυμπιακός για να υπογράψει στην ομάδα της καρδιάς του.

Ένας ρομαντικός ανάμεσα σε επαγγελματίες. Ο απόλυτος στράικερ σε μία εποχή που η Ελλάδα διέθετε πλούσιο ταλέντο και στην επίθεση. Άλλα, πάνω απ' όλα, ένας "killer" μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τα γκολ του να συζητούνται μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός πως έχει αποσυρθεί από τη δράση εδώ και 15 χρόνια.

Το μεσημέρι της Κυριακής (08/12) από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 ο Ντέμης Νικολαΐδης θα βρεθεί στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Ελα στο λαό σου" με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό προκειμένου να κάνει μία αναδρομή στην ξεχωριστή καριέρα του, αλλά και να μιλήσει για όσα συμβαίνουν

Το Sport24.gr δεν μπορούσε να τον "υποδεχθεί" με διαφορετικό τρόπο. Γι' αυτό το λόγο, έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τα 11 κορυφαία γκολ της καριέρας του, η οποία ήταν γεμάτη υπέροχες εμπνεύσεις και σημαντικά τέρματα.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΠΑΟΚ (1995-96)

Ο Ντέμης είχε δείξει από πολύ μικρός πως έχει μία μοναδική ικανότητα να "ζαλίζει" τις αντίπαλες άμυνες με την σπάνια τεχνική κατάρτισή του. Το απέδειξε πολλές φορές, αλλά μία έχει μείνει στην ιστορία. Τη σεζόν 1995-96, όταν φορούσε τη φανέλα του Απόλλωνα Αθηνών, ο 22χρονος -τότε- Νικολαΐδης πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, απέφυγε εξαιρετικά τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε υπέροχα, διαμορφώνοντας το 3-1 για την ομάδα του μέσα στην Τούμπα. Μάλιστα, μετά την επίτευξη του γκολ και παρότι το σκορ ήταν καταδικαστικό για τον Δικέφαλο, οι φίλοι του ΠΑΟΚ αποθέωσαν τον νεαρό επιθετικό που ανανταπέδωσε με χειροκρότημα.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1995-96)

Στην πορεία της καριέρας του, ο Νικολαΐδης θα "πληγώσει" πολλές φορές τον Ολυμπιακό με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ωστόσο, ο εξαιρετικός επιθετικός είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του ενώ φορούσε ακόμα τη φανέλα του Απόλλωνα Αθηνών. Σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο παλιό "Γ. Καραϊσκάκης", ο Νικολαΐδης σημείωσε ένα από τα ομορφότερα γκολ εκείνης της σεζόν, θυμίζοντας Μάρκο φαν Μπάστεν. Ύστερα από μπαλιά του Τάτση, ο Ντέμης άφησε την μπάλα να σκάσει μέσα στη μεγάλη περιοχή και έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, το οποίο έμοιαζε με το αντίστοιχο που πέτυχε ο Φαν Μπάστεν στον τελικό του Euro 1988 απέναντι στη Σοβιετική Ένωση. Δεν ήταν, προφανώς, της ίδιας δυσκολίας, αλλά δεν παύει να είναι ένα υπέροχο γκολ.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1997-98)

Πρόκειται για μία από τις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό που έχουν μείνει στη μνήμη των φιλάθλων της ΑΕΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, σφυροκοπούσαν την Ένωση, αλλά ο Ντέμης Νικολαΐδης, που είχε περάσει ως αλλαγή στις αρχές του δευτέρου μέρους, έδωσε τη λύση. Ύστερα από υπέροχη ατομική προσπάθεια και κάθετη μπαλιά του Τόνι Σαβέβσκι, ο 23χρονος φορ βγήκε απέναντι στον Τοχούρογλου και με τρομερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Μετά το γκολ ο Ντέμης έτρεξε προς την πλευρά που βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΚ για να πανηγυρίσει μαζί τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολος εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού. Ωστόσο, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν γι' ακόμα μία φορά καταλυτικός.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1997-98)

Οι μάχες μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στη δεκαετία του '90 ήταν μοναδικές και πολλές φορές έκριναν τίτλους. Η Ένωση διάθετε έναν σπάνιο επιθετικό, όπως ήταν ο Ντέμης, ενώ ο Παναθηναϊκός έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακας που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα. Τον Γιόζεφ Βάντσικ. Ο Πολωνός γκολκίπερ σε μία αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια τη σεζόν 1997-98 έμοιαζε ανίκητος. Πραγματοποιούσε τη μία μεγάλη επέμβαση μετά την άλλη και έδειχνε πως δεν πρόκειται να δεχθεί γκολ από τον 24χρονο επιθετικό εκείνη τη βραδιά. Όμως, στο 73ο λεπτό μίλησε η κλάση του Νικολαΐδη. Με μία απίστευτη περιστροφή μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ντέμης απέφυγε τους αντιπάλους του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα του και σε εμάς ένα γκολ που συζητάμε ακόμα.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1998-99)

Το συγκεκριμένο γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη των φιλάθλων λόγω του πανηγυρισμού στα κάγκελα της Σκεπαστής. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένα από τα ωραιότερα γκολ της καριέρας του, ειδικά όταν πρόκειται για γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Μιχάλης Κασάπης έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Ντέμης κατέβασε υπέροχα την μπάλα, έκανε δύο κοντρόλ στον αέρα, μπέρδεψε τον Γιώργο Ανατολάκη και στη συνέχεια με ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο για το 2-0.

NTEMHΣ VS ΜΟΝΑΚΟ (1999-00)

Πέρα από τα γκολ σε εγχώρια παιχνίδια, ο Ντέμης είχε βάλει την υπογραφή του και σε πολλούς αγώνες της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Όπως για παράδειγμα, στην αναμέτρηση της Ένωσης με τη Μονακό στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη φάση των 32 του UEFA. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Νικολαΐδης πήρε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με μία μοναδική ενέργεια απέφυγε τους αντιπάλους του και πλάσαρε εξαιρετικά, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ΑΕΚ.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΑΡΗΣ (2001-02)

Ο Ντέμης είχε την ικανότητα να περιστρέφει με εντυπωσιακό τρόπο το κορμί του, με αποτέλεσμα να σημειώνει πολλά γκολ με γυριστές κεφαλιές. Ένα από τα ομορφότερα ήταν απέναντι στον Άρη, τη σεζόν 2001-02. Παρά το γεγονός πως ο Νικολαΐδης έκανε ανάποδη κίνηση, κατάφερε να βρεθεί προς την πορεία της μπάλας, στέλνοντάς την στη γωνία του γκολκίπερ του Άρη.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (2001-02)

Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον βαλτωμένο αγωνιστικό χώρο, οι Βασίλης Τσιάρτας και Ντέμης Νικολαΐδης βρέθηκαν γι' ακόμη μία φορά με "κλειστά μάτια", με τον δεύτερο να πετυχαίνει γκολ με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι. Ένα μνημειώδης γκολ, με τον Ντέμη να πανηγυρίζει στη συνέχεια με τη φανέλα του γεμάτη λάσπη, πηγαίνοντας προς τον πάγκο, όπου βρισκόταν ο Φερνάντο Σάντος, στον οποίο και αφιέρωσε το γκολ.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΡΕΑΛ (2002-03)

Είναι μία βραδιά ορόσημο για την ΑΕΚ, αφού κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης και έφτασε μία "ανάσα" από μία τεράστια. Με μπροστάρηδες τους Ντέμη Νικολαΐδη, Βασίλη Τσιάρτα και Χρήστο Μαλαδένη, οι "κιτρίνομαυροι" προηγήθηκαν 3-1, με το τελικό 3-3 να κολακεύει τους Μαδριλένους και να αδικεί την ελληνική ομάδα. Μέσα σε όλα, ο Ντέμης κατάφερε να είναι πάλι πρωταγωνιστής, αφού το γκολ που σημείωσε με γυριστή κεφαλιά ήταν ένα από τα ομορφότερα των ομίλων εκείνης της σεζόν.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2002-03)

Παρά το γεγονός πως είναι μόλις 173 εκατοστά, ο Νικολαΐδης είχε τη δυνατότητα, αλλά και την αλτικότητα να σημειώνει πολλά γκολ με κεφαλιές. Ένα από τα πιο σημαντικά και συνάμα πιο όμορφα ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2002-03, σε παιχνίδι που διεξήχθη στη Ριζούπολη, αφού το "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν ακόμα υπό κατασκευή. Ο Βασίλης Μπορμπόκης έκανε μία εξαιρετική σέντρα εν στάσει και ο Ντέμης έστειλε στα δίχτυα με τρομερή καρφωτή κεφαλιά για το 0-1 της Ένωσης.

ΝΤΕΜΗΣ VS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (2003-04)

Εκτός από τη Ρεάλ, ο Ντέμης κατάφερε να σκοράρει κι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, έστω κι ως παίκτης της Ατλέτικο. Σε μία εποχή που οι "ροχιμπλάνκος" δεν είχαν τη δυναμική που έχουν την τελευταία δεκαετία, ο Νικολαΐδης κατάφερε να ξεσηκώσει τους φιλάθλους, πετυχαίνοντας ένα υπέροχο και παράλληλα δύσκολο γκολ μέσα στο Καμπ Νόου. Η φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον Νάνο να κάνει τη σέντρα απ' τα αριστερά και τον Νικολαΐδη να βγαίνει στο πρώτο δοκάρι και με ένα πολύ δύσκολο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χορκέρα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 22ο λεπτό του αγώνα.

*Και μην ξεχνάτε, το μεσημέρι της Κυριακής (08/12) από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 ο Ντέμης Νικολαΐδης θα βρεθεί στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Ελα στο λαό σου" με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό σε μία μοναδική συνέντευξη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ