ΣΤΗΛΕΣ

New kids on the block

New kids on the block

Νέο Champions League, νέα πρόσωπα στους μεγάλους, νέοι λόγοι για να αράζουμε μπροστά στην τηλεόραση και να χαζεύουμε. Ιδού μια ενδεκάδα "νέων" που μπορεί να μας απασχολήσει (πολύ) θετικά στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή που ξεκινάει.

Για τους περισσότερους ξέρουμε τι ψάρια πιάνουν. Από φέτος, όμως, τους απολαμβάνουμε με άλλη φανέλα, σε άλλη ομάδα και με άλλες προοπτικές. Ιδού μια ενδεκάδα «νέων» που μπορεί να μας απασχολήσει (πολύ) θετικά στο Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκινάει. Η σειρά των παικτών, με βάση τους ομίλους, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Από εσάς, όχι από εκείνους! (photos+videos)

New kids on the block

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν, 63 εκατομμύρια ευρώ)

Κανείς δεν κατάλαβε, και πρώτος ο Κάρλο Αντσελότι, γιατί έφυγε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ήταν παίκτης - κλειδί. Στο Μάντσεστερ δεν έβγαλε άκρη με τις παραξενιές του Λουίς φαν Χάαλ. Στο Παρίσι ελπίζει να βρει ξανά το (ποδοσφαιρικό) «φως» του, να αρχίσει ξανά να μοιράζει καρδούλες όταν σκοράρει και σε αυτόν ποντάρει το αφεντικό Νασέρ Αλ Κελαϊφί για να κάνει η ομάδα του το πολυπόθητο παραπάνω βήμα στην Ευρώπη. Ο Αργεντινός μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στα χαφ και την μεσοεπιθετική γραμμή. «διψάει» να δώσει απαντήσεις και, με τον Ντι Μαρία στο φουλ, η πρωταθλήτρια Γαλλίας δικαιούται να ελπίζει ότι θα πλησιάσει στο Μιλάνο (έδρα του τελικού).

New kids on the block

Μέμφις Ντεπάι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 27,5 εκατομμύρια ευρώ)

Η φανέλα με το «7» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πάντα ιδιαίτερη: Μπράιαν Ρόμπσον, Ερίκ Καντονά, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Κριστιάνο Ρονάλντο και, πλέον, Μέμφις Ντεπάι. Ο Ολλανδός «δαίμονας» είναι προσωπικό στοίχημα του συμπατριώτη του Λουίς φαν Χάαλ και έχουμε την εντύπωση ότι είναι στοίχημα με σίγουρο κέρδος. Ταχύτατος, προκαλεί ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα, έχει περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος και δίνει φρεσκάδα σε μια ομάδα που ακόμα «ψάχνεται» και θέλει πρωτίστως να βάλει τις βάσεις ώστε να κυριαρχήσει και πάλι τα επόμενα χρόνια. Με παίκτες όπως ο Μέμφις (όπως γράφει και η φανέλα του), είναι στον σωστό δρόμο, έστω και στο Τσάμπιονς Λιγκ δύσκολα θα πάει μακριά φέτος.

New kids on the block

Αντονί Μαρσιάλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 50 εκατομμύρια ευρώ)

Στα 19 του χρόνια, καλείται να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος, αφού η μεταγραφή του στοίχισε, αναμφίβολα, πολύ περισσότερα από την τωρινή του αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το πρώτο του δείγμα, στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ, επιτρέπει στους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τρίβουν τα χέρια τους για ένα αυθεντικό ταλέντο που μπορεί να προσφέρει στις τρεις θέσεις της επίθεσης, έχει εύκολο το γκολ και οι ιερόσυλοι (;) έσπευσαν να του κολλήσουν την ταμπέλα «νέος Ανρί». Σαν πολλές ταμπέλες δεν μαζεύτηκαν ξαφνικά; Ο πρώην άσος της Μονακό έχει πολύ μέλλον μπροστά του, στο Τσάμπιονς Λιγκ θα προσφέρει ωραίες στιγμές, αλλά και αυτός χτίζει τώρα για να έχει (λίγο) αργότερα.

New kids on the block

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ, 36 εκατομμύρια ευρώ)

Μας αρέσει η προσέγγισή του στα πράγματα. «Έφυγα από την Σάλκε γιατί δεν άντεχα την πίεση, η οποία στην Βόλφσμπουργκ είναι λιγότερη» εξήγησε ο 21χρονος μεσοεπιθετικός. Και αναρωτιόμαστε; Στους «λύκους», όπου έφτασε ουσιαστικά ως ο «αντί - Ντε Μπράινε», δεν έχει πίεση; Ο χαρισματικός δεξιοπόδαρος δεν έχει κάνει το οριστικό «μπαμ» στην καριέρα του και φιλοδοξεί να το κάνει με την πράσινη φανέλα, την οποία προτίμησε από την ασπρόμαυρη της Γιουβέντους, αφού δεν θεωρούσε εαυτόν έτοιμο για να φύγει εκτός Γερμανίας. Αν ξεδιπλώσει το ταλέντο του και δείξει προσωπικότητα για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, δεν θα αργήσει και η στιγμή που θα ξενιτευτεί. Ή θα πάει στην Μπάγερν Μονάχου, η άλλη (μόνιμη) επιλογή για τους σταρ στην Γερμανία!

New kids on the block

Λουσιάνο Βιέτο (Ατλέτικο Μαδρίτης, 20 εκατομμύρια ευρώ)

Στην πρώτη του σεζόν επί ευρωπαϊκού εδάφους, έκλεψε την παράσταση με την φανέλα της Βιγιαρεάλ, όπου πέτυχε είκοσι γκολ, οκτώ εκ των οποίων στο Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος, ο 21χρονος Αργεντινός επιθετικός πήρε «προαγωγή» στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Ντιέγο Σιμεόνε, ο οποίος τον πίστεψε και τον προώθησε στην Ράσινγκ Κλουμπ, τον πήρε υπό την προστασία του στην Ατλέτικο. Φαντάζει δεδομένο πως θα πάρει το καλύτερο δυνατό από έναν ταλαντούχο, θρασύ και εξπέρ στα τελειώματα ποδοσφαιριστή. Το ξεκίνημα δεν είναι εύκολο, ο ανταγωνισμός υψηλότατος (με Τζάλσον Μαρτίνες, Αντουάν Γκριεζμάν και Φερνάντο Τόρες), αλλά ο πιτσιρικάς δεν πτοείται και ξέρει πως θα έχει τις ευκαιρίες. Στο πόδι του είναι να τις αρπάξει από τα μαλλιά.

New kids on the block

Κέβιν ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι, 74 εκατομμύρια ευρώ)

Στην πρώτη του αγγλική εμπειρία, με την φανέλα της Τσέλσι, δεν ήταν έτοιμος. Γύρισε στην Γερμανία, έκανε το δεύτερο «αγροτικό» του στην Βόλφσμπουργκ και, στα 24 του, ο Βέλγος μπαλαδόρος επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ πιο ώριμος, πιο σοβαρός, πιο αποφασισμένος να βάλει την σφραγίδα του στην οριστική εκτόξευση της Μάντσεστερ Σίτι. Η παρουσία του στην μεσοεπιθετική γραμμή δίνει τρομακτικές εναλλακτικές στον Μανουέλ Πελεγρίνι και είναι το μεγάλο στοίχημα των «πολιτών» για να κάνουν το αποφασιστικό, μεγάλο βήμα και εκτός συνόρων. Η πιο ακριβή μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού διαθέτει όλα τα προσόντα για να αποσβέσει, αργά ή γρήγορα, τον πακτωλό χρημάτων που δαπανήθηκε για χάρη του ταλέντου της.\

New kids on the block

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι, 62,5 εκατομμύρια ευρώ)

Φοβήθηκε μην βαλτώσει σε μια Λίβερπουλ που αποτυγχάνει διαρκώς να επανέλθει στο επίπεδο που αρμόζει στο πρεστίζ και την φανέλα της. Στο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού, ο 20χρονος επιθετικός πέτυχε τον στόχο του και μετακόμισε στο γειτονικό Μάντσεστερ. Εκεί καλείται να «αποφορτίσει» τον Σέρχιο Αγουέρο στο σκοράρισμα και να δώσει πολύτιμη ενέργεια όποτε οι δυνάμεις και το καθαρό μυαλό εγκαταλείπουν την Σίτι. Τα προσόντα, αναμφίβολα, τα διαθέτει. Τώρα απομένει να μας πείσει ότι έχει και την προσωπικότητα για να ανταποκριθεί στις υψηλότατες προσδοκίες.

New kids on the block

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους, 32 εκατομμύρια ευρώ)

Είναι άδικο να του κολλούν την (πολύ βαριά) ταμπέλα του «αντί - Τέβες». Φταίει και αυτός όμως! Βραχύσωμος, θρασύς, κινητικός, με εύκολο το γκολ όπως και ο σπουδαίος «Απάτσι», ο 21χρονος Αργεντινός φτάνει σε μια Γιουβέντους που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Η προσαρμογή του είναι καλή, αλλά οι συνθήκες δεν τον βοηθούν να ξεδιπλώσει άμεσα όλο το ρεπερτόριό του. Η «Μεγάλη Κυρία» δεν πείθει ότι μπορεί και φέτος να πάει πολύ μακριά στην διοργάνωση, αλλά ο Ντιμπάλα είναι σε θέση να αφήσει ωραίες ποδοσφαιρικές εικόνες και, κυρίως, υποσχέσεις για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

New kids on the block

Ντόουγκλας Κόστα (Μπάγερν Μονάχου, 30 εκατομμύρια ευρώ)

Όσοι θαυμάσαμε τις επελάσεις του Φρανκ Ριμπερί (και ήμασταν πολλοί), ας μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες. Ο Γάλλος αρτίστας δύσκολα θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο ή, για να μην το δραματοποιούμε απόλυτα, δεν θα ξαναπιάσει το λαμπρό επίπεδο του παρελθόντος. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος προσγειώθηκε στο Μόναχο με την βαριά κληρονομιά της διαδοχής του Ριμπερί και, προς το παρόν, ανταποκρίνεται στην εντέλεια. Αποτελεί το ιδανικό alter ego του Άριεν Ρόμπεν στην αριστερή πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής, η Μπάγερν Μονάχου δεν «μπατάρει» πλέον στα δεξιά και ο Ντάγκλας πείθει πως είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε, ώστε οι Βαυαροί να πατήσουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Αρκεί, βεβαίως, να μην τραυματίζεται κάθε τρεις και λίγο ο Ρόμπεν, όπως ήδη συνέβη φέτος με τον τρομερά άτυχο Ολλανδό.

New kids on the block

Πέδρο (Τσέλσι, 27 εκατομμύρια ευρώ)

Στην Μπαρτσελόνα του MSN (Μέσι - Σουάρες - Νεϊμάρ) ήξερε πως δεν είχε μέλλον. Στα 28 του, ο Κανάριος επιθετικός πήρε την μεγάλη απόφαση να ξενιτευτεί και επέλεξε την Τσέλσι γιατί ο Ζοζέ Μουρίνιο τον έπεισε πως θα είναι πρωταγωνιστής. Το έδειξε στο ντεμπούτο του (ένα γκολ, μια ασίστ), δεδομένα θα το δείξει και στη συνέχεια, αφού διαθέτει όλο το πακέτο: Γκολ, διαρκή κινητικότητα, πάσα και τοποθέτηση. Από την στιγμή, μάλιστα, που οι «μπλε» έχουν πατώσει στο πρωτάθλημα, δεν αποκλείεται να ρίξουν το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, το μεγάλο άλλωστε απωθημένο του Ζοζέ με την Τσέλσι. Και ο Πέδρο έχει αποδείξει ότι στο υψηλότερο επίπεδο μπορεί να ανταποκριθεί άψογα.

New kids on the block

Σάντι Μίνα (Βαλένθια, 10 εκατομμύρια ευρώ)

Το νέο πουλέν του σούπερ μάνατζερ Ζορζ Μέντες έχει τα προσόντα για να μας απασχολεί για πολλά, πολλά χρόνια. Στα 19 του χρόνια, έκανε πέρυσι το «μπαμ» στην Θέλτα, όπου έδειξε πως έχει την ικανότητα να παίξει σε όλες τις θέσεις της γραμμής κρούσης. Στην Βαλένθια θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, αλλά με την ταχύτητα, την αντίληψη και την ευκολία του στο σκοράρισμα, είναι δεδομένο ότι μπορεί να αποδειχθεί ως το νέο μεγάλο (εγχώριο) «προϊόν» της ομάδας του «Μεστάγια». Αν στο παρελθόν, οι «Νυχτερίδες» μοσχοπούλησαν τους δύο Νταβίδ (Βίγια - Σίλβα) και τον Χουάν Μάτα, ο Σάντι πείθει πως μπορεί να μπει σε αυτή την ξεχωριστή ελίτ. Και το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί πάντα την καλύτερη βιτρίνα.

Αντονί Μαρσιάλ

Κέβιν Ντε Μπράινε

Ντόουγκλας Κόστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ