ΣΤΗΛΕΣ

Μια ζωή σε μια ομάδα

Μια ζωή σε μια ομάδα

Με αφορμή την υπογραφή του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό, το Sport24.gr βρήκε εννέα περιπτώσεις παικτών στο ελληνικό μπάσκετ που συνδέθηκαν άρρηκτα με τις ομάδες τους.

Στο ΝΒΑ υπάρχουν ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Τζον Στόκτον και ο Τιμ Ντάνκαν. Τέσσερις αθλητές-”θρύλοι” που πέρασαν ολόκληρη την καριέρα τους, 19 και πλέον χρόνια, σε μία ομάδα. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ υπάρχει η περίπτωση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, του παίκτη-σημαία της Μπαρτσελόνα, ο οποίος συμπλήρωσε φέτος 19 χρόνια στην καταλανική ομάδα και σκοπεύει να τις κάνει 20.

Στο NHL ο Στιβ Άιζερμαν διένυσε 22 χρόνια στους Ντιτρόιτ Ρεντ Γουίνγκς, δύο παραπάνω απ' ότι ο συμπαίκτης του Νίκλας Λίντστρομ και ο Πάτρικ Ελιας στους Νιού Τζέρσεϊ Ντέβιλς. Στο MLB υπάρχει το παράδειγμα του Ντέρεκ Τζίτερ, που έπαιξε 20 συναπτά χρόνια στους Νιού Γιορκ Γιάνκις. Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο υπάρχει φυσικά ο Φραντσέσκο Τότι, που έπαιξε στην ανδρική ομάδα της Ρόμα το 1992 και σταμάτησε να φοράει τη φανέλα της φέτος, δηλαδή 25 χρόνια αργότερα! Άλλα δύο ενδεικτικά παραδείγματα; Ο Ράιαν Γκιγκς και ο Πάολο Μαλντίνι, δύο σταρ του αθλήματος, που αγωνίστηκαν 24 ολόκληρα χρόνια σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μίλαν αντίστοιχα.

Όσο για το ελληνικό μπάσκετ; Ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα παικτών που συνδέθηκαν άρρηκτα με μία ομάδα; Ποιοι είναι αυτοί που έριξαν... άγκυρα σε ένα μέρος και δεν μπόρεσαν να το αποχωριστούν; Με αφορμή την παραμονή του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό για άλλα τρία χρόνια , το Sport24 βρήκε εννέα ενδεικτικά παραδείγματα απ' όλες τις κατηγορίες -εθνικές ή τοπικές- της Ελλάδας.

Γρηγόρης Στιβαχτάρης

(25 χρόνια - Πολύγυρος Χαλκιδικής)

Μια ζωή σε μια ομάδα

Ξεκίνησε την αθλητική καριέρα του από το ποδόσφαιρο του Πολύγυρου Χαλκιδικής, μέχρι που το Σεπτέμβριο του 1991 εντάχθηκε στην ομάδα μπάσκετ. Δεν έφυγε ποτέ. Ο Γρηγόρης Στιβαχτάρης έπαιξε στον Πολύγυρο από το 1991 έως τον Ιούνιο του 2016, όταν πήρε την απόφαση να αποσυρθεί σε ηλικία 39 ετών, έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια και 499 αγώνες στην ανδρική ομάδα. Πέρασε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στην ΕΚΑΣΧ, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα στη Γ' Εθνική και μία σεζόν (την τελευταία του) στη Β' Εθνική.

Γιώργος Σιδερής

(20 χρόνια - Κουκάκι)

Μια ζωή σε μια ομάδα

Οι πιστοί fans των μικρών κατηγοριών και δη της ΕΣΚΑ αποκλείεται να μην τον γνωρίζουν. Κάποτε, άλλωστε (το 2005 για την ακρίβεια), είχε βάλει 10 τρίποντα σε έναν αγώνα! Ο Γιώργος Σιδερής έχει φάει με το κουτάλι τα (ανοιχτά και κλειστά) γήπεδα της ΕΣΚΑ, από τη 4η κατηγορία έως την 1η, όπου βρίσκεται την τελευταία διετία μαζί με το Κουκάκι. Ο 39χρονος “μπόμπερ” συμπλήρωσε φέτος 20 ολόκληρα χρόνια στο Κουκάκι και οδεύει ολοταχώς για την 21η σεζόν του.

Λεωνίδας Ζούπας

(19 χρόνια - Αμύντας)

Μια ζωή σε μια ομάδα

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αθλητή που “γεννήθηκε” μέσα σε ένα σύλλογο. Ο Λεωνίδας Ζούπας βρίσκεται από τα γεννοφάσκια του στον Αμύντα. Στα 35 του χρόνια, πια, ο αειθαλής πόιντ γκαρντ βρίσκεται ακόμα εκεί. Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Αμύντα στα μίνι το 1991 και έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα το 1998, σε ηλικία 16 ετών. Η σεζόν 2017-18 θα τον βρει και αυτή στον Υμηττό, να φοράει τα μπλε-πορτοκαλί για 20ή συνεχόμενη χρονιά.

Φραγκίσκος Αλβέρτης

(19 χρόνια - Παναθηναϊκός)

Μια ζωή σε μια ομάδα

Έγινε ανταλλαγή με έναν διεθνή... πολίστα (τον Δημήτρη Σελετόπουλο) το 1990 και από τη στιγμή που φόρεσε το τριφύλλι στο στήθος, δεν το έβγαλε ουσιαστικά ποτέ. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έκανε το ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 16 ετών, τον Οκτώβριο του 1990, σε έναν αγώνα με τον Αρη (84-105), παίζοντας μάλιστα 10 λεπτά. Δεν έφυγε ποτέ από τους "πράσινους" μέχρι το τέλος της καριέρας του τον Ιούλιο του 2009, όταν ήταν πια 35 ετών. Ο "Φράγκι" συμπλήρωσε 19 συναπτά χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Στάθης Κεραμιτσόπουλος

(19 χρόνια - ΚΑΟΔ)

Μια ζωή σε μια ομάδα

Η ζωντανή ιστορία του ΚΑΟΔ. Ο Στάθης Κεραμιτσόπουλος έπαιξε στη δραμινή ομάδα από το 1984 έως το 2002 και ήταν παρών σε όλες τις ανόδους του συλλόγου από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ μέχρι τη Stoiximan.gr Basket League, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του παίζοντας τιμητικά σε μόνο έναν αγώνα. Ο Κεραμιτσόπουλος έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα του ΚΑΟΔ σε ηλικία 15 ετών και αποσύρθηκε στα 33 του.

Οδυσσέας Μπέλλας

(17 χρόνια - Ένωση Ιλίου)

Μια ζωή σε μια ομάδα

Άλλη μία περίπτωση αθλητή που αποτελεί συνώνυμο της ομάδας στην οποία αγωνίζεται. Ο Οδυσσέας Μπέλλας παίζει στην Ένωση Ιλίου από επτά ετών και είναι μέλος της ανδρικής ομάδας από τα 15 του -και μάλιστα ως αρχηγός! Στο Ίλιον έχει βιώσει πέντε ανόδους (από τη Γ' ΕΣΚΑ μέχρι τη Β' Εθνική) και δεν έχει φύγει ποτέ από εκεί. Σήμερα είναι 32 ετών και η επόμενη σεζόν θα τον βρει στη Γ' Εθνική με την ομάδα όπου έχει περάσει όλη την καριέρα του. Θα είναι η 18η συνεχόμενη χρονιά του στην Ένωση Ιλίου.

Αργύρης Καμπούρης

(17 χρόνια - Ολυμπιακός)

Μια ζωή σε μια ομάδα

Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις τρεις ομάδες (μαζί με τη Γλυφάδα και το Περιστέρι) στις οποίες αγωνίστηκε στην πολυετή καριέρα του ο “Άρτζι”. Είναι όμως και αυτή με την οποία έχει ταυτιστεί. Ο Αργύρης Καμπούρης μεγάλωσε στον Πειραιά και με εξαίρεση δύο σεζόν πέρασε όλη την καριέρα του ως αθλητής στον Ολυμπιακό, τη φανέλα του οποίου φόρεσε συνολικά 17 χρόνια, από το 1978 έως το 1980 και από το 1981 μέχρι το 1995. Ένα χρόνο αργότερα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών ως παίκτης του Περιστερίου.

Καδήρ Χαλήλ

(17 χρόνια - Κομοτηνή)

Μια ζωή σε μια ομάδα

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή συμπλήρωσε 41 χρόνια ζωής φέτος. Σχεδόν στα μισά εξ αυτών υπάρχει ένας αθλητής που φοράει ανελλιπώς τη φανέλα της ακριτικής ομάδας: ο Καδήρ Χαλίλ. Αν και είναι ακόμα 32 ετών (τα “έκλεισε” τον περασμένο Μάιο) ο σέντερ της Κομοτηνής βρίσκεται στην ομάδα τα τελευταία 19 χρόνια, έχοντας αγωνιστεί στην ανδρική ομάδα στις 17 από αυτές τις σεζόν, από τις τοπικές κατηγορίες της Μακεδονίας - Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) μέχρι και τη Β' Εθνική. Η σεζόν 2017-18 θα βρει τον ΓΑΣ Κομοτηνή στη Γ' Εθνική και ο Καδήρ θα είναι ξανά παρών.

Κωνσταντίνος Αχής

(16 χρόνια - Ψυχικό)

Μια ζωή σε μια ομάδα

Αν και διανύει μόλις το 31ο έτος της ηλικίας του, ο Ντίνος Αχής είναι μέλος της ανδρικής ομάδας του Ψυχικού 16 χρόνια, από τη σεζόν 2000-01 μέχρι σήμερα. Αποτελεί γέννημα θρέμμα του συλλόγου, παίζει στο ανδρικό τμήμα από 15 ετών και με εξαίρεση τη σεζόν 2003-04, όταν δόθηκε δανεικός για μία χρονιά στον Δούκα, έχει περάσει όλη την καριέρα του στο Ψυχικό, ακολουθώντας την ομάδα των βορείων προαστίων σε όλη τη διαδρομή της από τη Β' ΕΣΚΑ μέχρι την Α2, όπου βρίσκεται ακόμα σήμερα.

* Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη, αν ξεχάσαμε κάποιον που θα έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ