ΣΤΗΛΕΣ

Ιμπραχίμοβιτς: Οι ατάκες του που έγραψαν ιστορία

Ιμπραχίμοβιτς: Οι ατάκες του που έγραψαν ιστορία

Με αφορμή τη νέα μεγάλη ατάκα που είπε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς το Sport24.gr θυμήθηκε τις κορυφαίες όσων έχει πει όλα αυτά τα χρόνια ο ιδιόρρυθμος Σουηδός.

Μεγάλωσε και ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Ρόσενγκραρντ. Μιας από τις πιο φτωχές περιοχές του Μάλμε, πολλά προβλήματα, όπως υψηλή ανεργία, πολλές δυσκολίες, πάρα πολλούς μετανάστες. Είναι από τα πιο δύσκολα σημεία της πόλης, για να ζήσεις.

Πάλεψε πολύ για να φτάσει στο σημείο να θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της σύγχρονης εποχής.

Σίγουρα ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς το έκανε με τον δικό του τρόπο, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Μέσα στις τέσσερις γραμμές έχει πετύχει γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ενώ έξω από αυτές απασχολεί για τις μεγάλες ατάκες που έχει πει. Άλλες φορές είναι ειρωνικός, άλλες επιθετικός, όμως κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν είναι ο εαυτός του.

Άλλωστε, πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μεγαλώσει κάτω από δύσκολες συνθήκες και δούλεψε όσο λίγοι για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα. Υπήρχαν φορές που στην παιδική του ηλικία άνοιγε το ψυγείο και μέσα σε αυτό έβρισκε μόνο μπύρες.

"Τον "έτρωγε" η πείνα και ο θυμός. Κάποιες ημέρες το ψυγείο είχε μόνο μπύρες. Τότε ήταν που αποφάσισε ότι θα γίνει κάτι σε αυτή τη ζωή" είχε πει ο άνθρωπος που έγραψε τη βιογραφία του, Ντέιβιντ Λάγκερκράντς. Εκτός των γηπέδων, ουδείς τον αντιμετώπιζε θετικά. Όλοι τον υποψιάζονταν πως θα κλέψει, θα εξαπατήσει. Στα παιχνίδια αυτό άλλαζε. Έπαιρνε εκδίκηση. Υπό την όποια έννοια. Και την κοινωνική. Παρέμενε ωστόσο, για πολλά χρόνια το ανασφαλές παιδί από το ghetto. Ώσπου έμαθε να χρησιμοποιεί πιο γόνιμα το θυμό του. Το ποδόσφαιρο έπαψε να είναι μόνο ένας τρόπος εκτόνωσης. Είχε γίνει προορισμός.

Είτε αγαπάς, είτε μισείς τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο τύπο. Τα ξημερώματα αποχαιρέτησε το Λος Άντζελες και της ΗΠΑ λέγοντας στους Αμερικανους ότι μπορούν πλέον να ασχοληθούν ξανά με το μπέιζμπολ.

Η συγκεκριμένη ατάκα φυσικά και έγινε viral ομως δεν είναι η μόνη που έχει πει κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Με αφορμή αυτό που είπε επιλέξαμε εννιά από τις καλύτερες που έχει πει αυτά τα χρόνια.

Απολαύστε τις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ