ΣΤΗΛΕΣ

H κορυφαία ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Front from left, Bayern's Arjen Robben, Rafinha, Franck Ribery and Manuel Neuer lift the trophy to celebrate Bayern's 7th straight Bundesliga title after the German Soccer Bundesliga match between FC Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Front from left, Bayern's Arjen Robben, Rafinha, Franck Ribery and Manuel Neuer lift the trophy to celebrate Bayern's 7th straight Bundesliga title after the German Soccer Bundesliga match between FC Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Το Sport24.gr παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αναμένεται να απασχολήσουν τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Το μεταγραφικό παζάρι έχει "ανάψει" για τα καλά, με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους να αναζητούν ποδοσφαιριστές για την ενίσχυσή τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πέρα από τις μεταγραφές, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που (θα) κυκλοφορούν ως ελεύθεροι από τις 30 Ιουνίου και αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο όποια ομάδα επιλέξει να τους αποκτήσει.

Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Τερματοφύλακας

ΤΖΙΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΟΥΦΟΝ (41 ΕΤΩΝ, ΙΤΑΛΙΑ)

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποχώρησε, ύστερα από σεζόν, από την Παρί Σεν Ζερμέν και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Παρά το γεγονός πως διανύει το 41ο έτος της ηλικίας, ο "Τζίτζι" δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει το ποδόσφαιρο -τουλάχιστον- γι' ακόμα ένα χρόνο.

Paris Saint-Germain's Gianluigi Buffon gestures as he leaves the field after the Champions League round of 16 soccer match between Manchester United and Paris Saint Germain at Old Trafford stadium in Manchester, England, Tuesday, Feb. 12, 2019. (Martin Rickett/PA via AP)
Paris Saint-Germain's Gianluigi Buffon gestures as he leaves the field after the Champions League round of 16 soccer match between Manchester United and Paris Saint Germain at Old Trafford stadium in Manchester, England, Tuesday, Feb. 12, 2019. (Martin Rickett/PA via AP) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Martin Rickett/PA via AP

Ενδιαφέρον για τον Μπουφόν έχουν δείξει τόσο η Πόρτο όσο κι η Λιντς. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη όσον αφορά στο μέλλον του Ιταλού τερματοφύλακα. Την περσινή σεζόν, με τη φανέλα των Παριζιάνων, μέτρησε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε 9 εξ αυτών.

Αμυντικοί

ΝΤΑΝΙ ΑΛΒΕΣ (36 ΕΤΩΝ, ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ , ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

Ο Βραζιλιάνος μπακ ανακοίνωσε την Κυριακή (23/06) την απόφασή του να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν ύστερα από δύο χρόνια. Ο 36χρονος σταρ ήταν βασικός στέλεχος στις επιτυχίες της γαλλικής ομάδας την τελευταία διετία, αλλά θεώρησε προτιμότερο να φύγει από το Παρίσι, προκειμένου να αναζητήσει μία νέα περιπέτεια.

Παρά την ηλικία του, υπάρχουν πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Ο ίδιος επιθυμεί διακαώς την επιστροφή στην Μπαρτσελόνα προκειμένου να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγαπήθηκε και αγάπησε όσο καμία άλλη. Πέρυσι, σε 32 αγώνες, πέτυχε τρία γκολ και μοίρασε οχτώ ασίστ, ενώ συνολικά με την Παρί είχε οχτώ γκολ και 18 ασίστ σε 73 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΟΜΑΣ ΒΕΡΜΑΛΕΝ (33 ΕΤΩΝ, ΣΤΟΠΕΡ, ΒΕΛΓΙΟ)

Ο Βέλγος στόπερ δεν κατάφερε να δείξει την αξία του στην Μπαρτσελόνα, αφού ταλαιπωρήθηκε από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς. Παρ' όλα αυτά, δεν παύει να αποτελεί ένα αξιόλογο στόπερ με τεράστια εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο.

Belgium's Thomas Vermaelen controls the ball during the group G match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar)
Belgium's Thomas Vermaelen controls the ball during the group G match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

AP Photo/Hassan Ammar

Η ισπανική εφημερίδα "AS" είχε αποκαλύψει πως ο Ολυμπιακός κινήθηκε για την απόκτησή του, αλλά ο 32χρονος αμυντικός δεν εμφανίστηκε θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς επιθυμεί την επιστροφή του στην Αγγλία και την Premier League, μετά το επιτυχημένο πέρασμα που είχε εκεί με τη φανέλα της Άρσεναλ.

ΓΚΑΡΙ ΚΕΪΧΙΛ (33 ΕΤΩΝ, ΣΤΟΠΕΡ, ΑΓΓΛΙΑ)

Ο αρχηγός της Τσέλσι αποχαιρέτησε τους Λονδρέζους ύστερα από μία επταετία, κατά την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Αγγλίας, ένα Champions League και δύο Europa League. Διαθέτει τεράστια εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο, επομένως δεν θα δυσκολευτεί να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εκτός από τις ομάδες στο Νησί, ενδιαφέρον για τον 33χρονο αμυντικό έχουν δείξει η Μπεσίκτας κι η Ρέιντζερς, του πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Αγγλίας, Στίβεν Τζέραρντ. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι πως θα συνεχίσει στην Premier League, έστω κι αν χρειαστεί να παίξει σε μία ομάδα μικρότερου βεληνεκούς.

ΦΙΛΙΠΕ ΛΟΥΙΣ (33 ΕΤΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόπιστα μπακ που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά γήπεδα την τελευταία δεκαετία. Ο Φιλίπε Λουίς αποτέλεσε εκ των βασικών συντελεστών της Ατλέτικο Μαδρίτης στις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, βοηθώντας σημαντικά τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα.

Brazil defender Filipe Luis in action against the United States during the first half of an international soccer friendly match, Friday, Sept. 7, 2018, in East Rutherford, N.J. (AP Photo/Julio Cortez)
Brazil defender Filipe Luis in action against the United States during the first half of an international soccer friendly match, Friday, Sept. 7, 2018, in East Rutherford, N.J. (AP Photo/Julio Cortez) AP PHOTO/JULIO CORTEZ

AP Photo/Julio Cortez

Παρ' όλα αυτά, ο Ντιέγκο Σιμεόνε αποφάσισε το φετινό καλοκαίρι να προχωρήσει σε μία ανανέωση του ρόστερ των "ροχιμπλάνκος", με τον 33χρονο Λουίς να μην βρίσκεται πλέον στα πλάνα του. Βέβαια, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν φαίνεται να τον επηρεάζει ιδιαίτερα, αφού διατηρεί ένα εξαιρετικό όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά. Όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί μία επιστροφή στη Βραζιλία ή μία μεταγραφή σε ομάδα της Κίνας ή του MLS.

Μέσοι

ΝΤΑΝΙΕΛΕ ΝΤΕ ΡΟΣΙ (35 ΕΤΩΝ, ΑΜ. ΧΑΦ, ΙΤΑΛΙΑ)

Ύστερα από 18 χρόνια στη Ρόμα, ο αρχηγός Ντανιέλε ντε Ρόσι, με τις 615 συμμετοχές και τα 63 γκολ, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ομάδα. Ο "Διόσκουρος" του Φραντσέσκο Τότι στους "τζαλορόσι", όσο καιρό αγωνιζόταν ο "Capitano", θεώρησε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να φύγει από τη Ρόμα, αναζητώντας το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του, το οποίο και δεν βρήκε στην ομάδα του.

Παρότι είναι 35 ετών, ξεχειλίζει από εμπειρία και ποιότητα. Ήδη, έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ιταλικών ομάδων, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού οι Los Angeles Galaxy εξετάζουν την περίπτωσή του. Όσο μένει ελεύθερος, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ακόμα και μία μεταγραφή-έκπληξη σε top ομάδα.

ΑΝΤΡΙΕΝ ΡΑΜΠΙΟ (24 ΕΤΩΝ, ΑΜ. ΧΑΦ, ΓΑΛΛΙΑ)

Η απόφαση του Αντριέν Ραμπιό να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν του κόστισε αγωνιστικά, αφού οι Παριζιάνοι τον έθεσαν στο περιθώριο την περσινή σεζόν, με τον Γάλλο να μετράει μόλις δύο γκολ και δύο ασίστ σε 20 παιχνίδια.

PSG's Adrien Rabiot runs after the ball during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Metz at the Parc des Princes Stadium, in Paris, France, Saturday, March 10, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG's Adrien Rabiot runs after the ball during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Metz at the Parc des Princes Stadium, in Paris, France, Saturday, March 10, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

AP Photo/Thibault Camus

Ωστόσο, το γεγονός πως είναι μόλις 24 ετών και έχει περισσότερες από 200 επίσημες συμμετοχές με τη γαλλική ομάδα, κάνουν ιδιαίτερα θελκτική την περίπτωσή του. Το όνομά του βρέθηκε στα ρεπορτάζ τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της Ρεάλ, αλλά, όπως φαίνεται, θα καταλήξει στη Γιουβέντους του Μαουρίτσιο Σάρι.

ΧΑΤΕΜ ΜΠΕΝ ΑΡΦΑ (32 ΕΤΩΝ, ΕΠ. ΧΑΦ, ΓΑΛΛΙΑ)

Ο Χατέμ Μπεν Αρφά "αναγεννήθηκε" την περσινή σεζόν με τη φανέλα της Ρεν, μετρώντας εννιά γκολ και έξι ασίστ σε 41 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου να κατακτήσει το Coupe de France με τη γαλλική ομάδα απέναντι στην πρώην ομάδα του, Παρί Σεν Ζερμέν.

Το φετινό καλοκαίρι θέλει να κάνει "απόσβεση" της εξαιρετικής περσινής σεζόν, αναζητώντας ένα καλύτερο συμβόλαιο και μία καλύτερη ομάδα. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός αρέσει τόσο στην Μπέτις όσο και στη Σεβίλλη, ενώ από την Αγγλία ενδιαφέρον έχει δείξει η Κρίσταλ Πάλας. Προς το παρόν, όμως, κυκλοφορεί ελεύθερος και... ωραίος.

Επιθετικοί

ΦΡΑΝΚ ΡΙΜΠΕΡΙ (36 ΕΤΩΝ, ΕΞΤΡΕΜ, ΓΑΛΛΙΑ)

Η αποχώρηση του Φρανκ Ριμπερί από την Μπάγερν Μονάχου ήταν μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της φετινής σεζόν. Ο Γάλλος σούπερ σταρ αποχαιρέτησε τους Βαυαρούς ύστερα από 12 χρόνια, αφήνοντας ως παρακαταθήκη 124 γκολ, 182 ασίστ σε 425 ματς και (πάρα) πολλούς τίτλους, μεταξύ των οποίων είναι το πρωτάθλημα Γερμανίας, το Κύπελλο και το Champions League.

AP Photo/Frank Augstein
Bayern's Arjen Robben, right, celebrates with Bayern's Franck Ribery after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Arsenal and Bayern Munich at the Emirates Stadium in London, Tuesday, March 7, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

AP Photo/Frank Augstein

Ομάδες του MLS, του Κατάρ και της Κίνας θα ήθελαν να τον κάνουν δικό τους, αλλά ο 36χρονος εξτρέμ δεν αποκλείεται να συνεχίσει στην Ευρώπη και σε μία ομάδα top πρωταθλήματος. Το βέβαιο είναι πως δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα, αφού παρά την ηλικία του, παραμένει ένας εξαιρετικός παίκτης.

ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ (35 ΕΤΩΝ, ΕΞΤΡΕΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Μετά τον Ριμπερί, αποτέλεσε τη δεύτερη πιο σημαντική αποχώρηση της Μπάγερν Μονάχου τη φετινή σεζόν. Ο Ολλανδός εξτρέμ θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει από τους Βαυαρούς, αφήνοντας κι αυτός σπουδαία παρακαταθήκη. Τα 144 γκολ και οι 101 ασίστ σε 309 παιχνίδια αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων, η Αϊντχόφεν, η Ίντερ, η Μπενφίκα κι ο Άγιαξ, δεν είναι αρνητικές να του προσφέρουν το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του, αφού αναγνωρίζουν πως πρόκειται για έναν αξιόλογο ποδοσφαιριστή με σπουδαίες παραστάσεις.

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ (28 ΕΤΩΝ, ΣΤΡΑΪΚΕΡ, ΙΤΑΛΙΑ)

Το γεγονός πως υπέγραψε μόλις για έξι μήνες με τη Μαρσέιγ αποδεικνύει πως ο Μάριο Μπαλοτέλι θέλει να επιστρέψει άμεσα στο υψηλότερο επίπεδο, εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή παρουσία του στο γαλλικό πρωτάθλημα την τελευταία τριετία τόσο με τους Μασσαλούς (8 γκολ σε 15 ματς) όσο και με τη Νις (43 γκολ σε 76 παιχνίδια).

FILE - In this file photo dated Wednesday, Jan. 23, 2019, Olympique Marseille's new player Mario Balotelli poses during a press conference, at the club's headquarters of La Commanderie, in Marseille, southern France. The French club Marseille, is out of European competition after a fifth-place finish in Ligue 1, despite an attack that includes Mario Balotelli, and now Marseille must pay UEFA 2 million euros ($2.24 million) for breaking financial fair play rules, according to a UEFA announcement Wednesday June 19, 2019. (AP Photo/Claude Paris, FILE )
FILE - In this file photo dated Wednesday, Jan. 23, 2019, Olympique Marseille's new player Mario Balotelli poses during a press conference, at the club's headquarters of La Commanderie, in Marseille, southern France. The French club Marseille, is out of European competition after a fifth-place finish in Ligue 1, despite an attack that includes Mario Balotelli, and now Marseille must pay UEFA 2 million euros ($2.24 million) for breaking financial fair play rules, according to a UEFA announcement Wednesday June 19, 2019. (AP Photo/Claude Paris, FILE ) AP PHOTO/CLAUDE PARIS, FILE

AP Photo/Claude Paris, FILE

Ωστόσο, ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του τού βάζει εμπόδια, με τις κορυφαίες ομάδες το σκέφτονται δύο και τρεις φορές για να του προσφέρουν ένα συμβόλαιο. Το πιθανότερο είναι πως ο "Super Mario" θα επιστρέψει στην Ιταλία, με τις Φιορεντίνα και Πάρμα να φαντάζουν ως επικρατέστεροι προορισμοί.

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ