ΣΤΗΛΕΣ

Η απλή μέθοδος των τριών

Η απλή μέθοδος των τριών

Το Sport24.gr αναλύει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε επίπεδο κορυφής, μέσα από την απόσταση σε βαθμούς του πρώτου και του τρίτου κάθε λίγκας. Σε ποιες χώρες "στριμώχνονται" οι ομάδες στην κορυφή και σε ποιες η διαφορά είναι χαώδης. Η Super League στην κορυφή της λίστας ως η πλέον ανταγωνιστική!

Σε ένα πρωτάθλημα ξεκινούν - πρακτικά - όλοι μαζί από την ίδια αφετηρία. Πριν αρχίσει μια διοργάνωση υπάρχουν - θεωρητικά -τα φαβορί που θα παλέψουν για τον τίτλο. Στην πορεία όμως είναι που επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται τα όποια προγνωστικά έχουν δοθεί στην αρχή. Μια παράμετρος που δίνει επιπλέον αξία σε μια λίγκα είναι η ανταγωνιστικότητα. Αυτήν μπορούμε να τη συναντήσουμε σε διάφορα επίπεδα. Όμως το επίπεδο το οποίο δίνει τη μεγαλύτερη αίγλη σε ένα πρωτάθλημα είναι αυτό της διεκδίκησης του τίτλου. Πόσες ομάδες παλεύουν για το πρωτάθλημα, όχι στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα. Όλοι μας μπορούμε να ορίζουμε φαβορί και αουτσάιντερ, όμως οι αριθμοί είναι αυτοί - και μόνο αυτοί - που λένε την αλήθεια. Μια συνηθισμένη μέθοδος για να βρούμε το πόσο ανταγωνιστικό είναι ένα πρωτάθλημα σε επίπεδο κορυφής, είναι η απόσταση πρώτου και τρίτου. Το Sport24.gr εφάρμοσε την "απλή μέθοδο των τριών" στα 20 σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (σύμφωνα με την βαθμολογία της UEFA) και σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα.

Σε κάθε λίγκα υπάρχουν οπωσδήποτε δυο "μονομάχοι", όλα τα πρωταθλήματα ξεκινούν, έστω θεωρητικά, από αυτό το μίνιμουμ. Όσο περισσότεροι - πραγματικοί - διεκδικητές προστεθούν στην εξέλιξη, τόσο πιο ανταγωνιστική χαρακτηρίζεται η λίγκα σε επίπεδο κορυφής. Ξεκινώντας λοιπόν με το δεδομένο της παρουσίας των "δυο" στο κυνήγι του τίτλου, ο πιο απλός τρόπος για να διαπιστώσουμε - καταρχήν - αν υπάρχει και επιπλέον μονομάχος, είναι να δούμε τη βαθμολογική απόσταση του πρώτου από τον τρίτο. Στα περισσότερα σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είτε έχει συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, είτε θα συμπληρωθεί άμεσα, οπότε το δείγμα της έρευνας είναι αντιπροσωπευτικό και πραγματικό, αφού ήδη έχει γίνει η απαραίτητη "διόρθωση" στις τάσεις του ποδοσφαιρικού "χρηματιστηρίου", μιας και στο ξεκίνημα υπάρχουν σχεδόν πάντοτε οι ομάδες "εκπλήξεις" που έρχονται από το πουθενά, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στις πρώτες αγωνιστικές.

Με το μισό λοιπόν των περισσότερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης ήδη συμπληρωμένο, οι ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις τους τίτλους βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία και πρωταγωνιστούν. Ας δούμε λοιπόν ποιες λίγκες έχουν πραγματικά το προνόμιο της "πολυφωνίας" και ποιες είναι "καταδικασμένες" είτε στον διπολισμό, είτε ακόμα και στην παράσταση για έναν ρόλο. Όπως γράψαμε και στον πρόλογο, θα ασχοληθούμε με τα πρωταθλήματα που βρίσκονται στην πρώτη εικοσάδα της βαθμολογίας της UEFA, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τόσο το ελληνικό (15ο), όσο και το κυπριακό (19ο). Ας περάσουμε πρώτα να δούμε την βαθμολογική κατάσταση αυτή την στιγμή σε αυτές τις 20 λίγκες και τις διαφορές που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στους πρωτοπόρους, με τα τέσσερα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να παρουσιάζουν - τουλάχιστον για φέτος - πολύ μεγάλες εκπλήξεις σε ότι αφορά στην ανταγωνιστικότητα, η οποία, όπως θα δούμε και παρακάτω, είναι μηδενική, αν περιοριστούμε αυστηρά στην διεκδίκηση του τίτλου!

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η απλή μέθοδος των τριών

Η φετινή συγκυρία είναι τέτοια που όχι μόνο δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την πρώτη θέση στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), αλλά έχει εξανεμιστεί τελείως (στα 4 από τα 5, με εξαίρεση την Ιταλία) ακόμα και ο βασικός κανόνας των μίνιμουμ δυο μονομάχων. Ας τα εξετάσουμε όμως ένα-ένα, για να δούμε τις βαθμολογικές διαφορές που έχουν διαμορφώσει τη συγκεκριμένη εικόνα "παράστασης για έναν ρόλο" σε αυτές τις Λίγκες.

1. Ισπανία: μονόλογος για τους "μπλαουγκράνα" του Βαλβέρδε

Η απλή μέθοδος των τριών

Ο Μέσι και η Μπαρτσελόνα είναι ασταμάτητοι στην Primera

Η Μπαρτσελόνα, αήττητη μια μόλις αγωνιστική πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος της Primera División, προελαύνει προς την κατάκτηση του 25ου πρωταθλήματος στην ιστορία της. Φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, εξαφανίστηκε το δίπολο στο οποίο μας είχε συνηθίσει η ισπανική Λίγκα, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην 4η θέση, 16 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τους culés. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα κερδίσει το ματς που χρωστάει, οι 13 βαθμοί είναι μια χαώδης διαφορά, την οποία οι ευρισκόμενοι σε κρίση "μερένγκες" δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψουν. Η Μπάρτσα έχει μια διαφορά 9 βαθμών από τη δεύτερη Ατλέτικο και 11 βαθμών από την τρίτη Βαλένθια, άρα είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Οι τέσσερις πρώτες θέσεις που οδηγούν απευθείας στους ομίλους του Champions League, δείχνουν να έχουν καπαρωθεί ήδη, αν και ο Ζιντάν και οι παίκτες του δεν έχουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω απώλειες, αφού η πέμπτη Σεβίγια βρίσκεται πλέον αρκετά κοντά.

* Διαφορά μεταξύ πρώτου & τρίτου: 11 βαθμοί

2. Αγγλία: μονόλογος για τους "πολίτες" του Γουαρδιόλα

Η απλή μέθοδος των τριών

Η Σίτι έχει εξασφαλίσει ήδη τον τίτλο στην Αγγλία (AP Photo/Dave Thompson)

Κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία, αλλά σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, βλέπουμε στην Premier League. Μετά από 22 αγώνες (σε σύνολο 38), η Σίτι έχει καπαρώσει ήδη το πέμπτο της πρωτάθλημα, με διαφορές που προκαλούν ίλιγγο, τουλάχιστον για την Αγγλία. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε στο ξεκίνημα να μείνει κοντά στην συμπολίτισσα, όμως στη συνέχεια οι συνεχόμενες γκέλες, της αφαίρεσαν κάθε πιθανότητα διεκδίκησης του τίτλου. Η εντυπωσιακή - και αήττητη - Σίτι έχει πλεονέκτημα 15 βαθμών από την ομάδα του Μουρίνιο, 16 από την Τσέλσι και 18 από τη Λίβερπουλ! Εκεί που όλα δείχνουν ότι θα γίνει ο "θάνατος της αλεπούς", είναι η μάχη για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις που οδηγούν απευθείας στους ομίλους του Champions League και τις οποίες διεκδικούν πέντε ομάδες, η Γιουνάιτεντ (47 β.), η Τσέλσι (46), η Λίβερπουλ (44), η Τότεναμ (41) και η Άρσεναλ (39).

* Διαφορά μεταξύ πρώτου & τρίτου: 16 βαθμοί

3. Ιταλία: η μοναδική με δυο μονομάχους

Η απλή μέθοδος των τριών

Η Νάπολι παλεύει με την Γιούβε για τον τίτλο (Andreas Gebert/dpa via AP)

Ανάμεσα στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το ιταλικό είναι το μοναδικό που σώζει τα προσχήματα της ανταγωνιστικότητας για τον τίτλο, αφού στην Serie A έχουν ήδη ξεχωρίσει δυο ομάδες που παλεύουν για το φετινό scudetto. Πρόκειται για την Νάπολι και την Γιουβέντους, που τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός στον πίνακα μετά από 20 αγωνιστικές (51 έναντι 50 υπέρ των "παρτενοπέι"). Πιο πίσω οι διαφορές μπορεί να μην είναι απαγορευτικές (Ίντερ 42 και Λάτσιο 40 με ματς λιγότερο), όμως όλα δείχνουν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι υπόθεση των δυο πρωτοπόρων. Πολύ μεγάλη μάχη θα γίνει για τις υπόλοιπες δυο θέσεις που οδηγούν απευθείας στους ομίλους του Champions League, ανάμεσα σε Ίντερ (42 β.), Λάτσιο (40) και Ρόμα (39, επίσης με ματς λιγότερο). Εδώ μην ξεχνάμε ότι η Μίλαν, που ξόδεψε ένα καράβι λεφτά για μεταγραφές και ξεκίνησε τη σεζόν με όνειρα ακόμα και για τον τίτλο, έχει μείνει 23 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή!

* Διαφορά μεταξύ πρώτου & τρίτου: 9 βαθμοί

4. Γερμανία: μονόλογος για τους Βαυαρούς του Μονάχου

Η απλή μέθοδος των τριών

Η Μπάγερν είναι ασταμάτητη στην Bundesliga (AP Photo/Matthias Schrader,file)

Εδώ δεν έχουμε καμία έκπληξη, αφού η Μπάγερν μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε αυτό που λέμε "παράσταση για ένα ρόλο". Οι Βαυαροί έχουν κατακτήσει τα προηγούμενα πέντε χρόνια το πρωτάθλημα, πάντα με διψήφιες διαφορές από τον δεύτερο. Έτσι λοιπόν και φέτος, δεν προβλέπεται να υπάρξει αλλαγή στον πρωταθλητή, αλλά - λογικά - ούτε και στο διψήφιο της διαφοράς, αφού η Μπάγερν, μετά από 17 αγωνιστικές, είναι ήδη πρώτη με 11 βαθμούς πλεονέκτημα από τη δεύτερη Σάλκε και 13 από την τρίτη Ντόρτμουντ. Εκεί που θα έχουμε μια ακόμα τρομερή μάχη, θα είναι για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις που οδηγούν απευθείας στους ομίλους του Champions League, αφού έχουμε τουλάχιστον επτά ομάδες στην Bundesliga που μπορούν να διεκδικήσουν είσοδο στην τελική τετράδα: Σάλκε (30 β.), Ντόρτμουντ (28), Λεβερκούζεν (28), Λειψία (28), Γκλάντμπαχ (28), Χόφενχαϊμ (26) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης (26)!

* Διαφορά μεταξύ πρώτου & τρίτου: 13 βαθμοί

5. Γαλλία: η Παρί κλείνει την παρένθεση της Μονακό

Η απλή μέθοδος των τριών

Η ενισχυμένη Παρί δεν έχει αντίπαλο στη Γαλλία (AP Photo/Francois Mori)

Με τον πρώτο γύρο συμπληρωμένο (19 αγωνιστικές), η Παρί Σεν Ζερμέν έχει καπαρώσει ήδη την πρώτη θέση και σε τεράστιο ποσοστό και το πρωτάθλημα, αφού η διαφορά της από τις Μονακό και Λιόν που την καταδιώκουν, βρίσκεται στους 9 βαθμούς. Οι Παριζιάνοι, "παγκόσμιοι πρωταθλητές" στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, κυρίως λόγω των χρημάτων που ξόδεψαν για να αποκτήσουν τους Νεϊμάρ και Μπαπέ, είναι έτοιμοι να κλείσουν την περσινή παρένθεση της Μονακό και να ξαναπάρουν τον τίτλο που κατακτούσαν συνεχόμενα από το 2013 μέχρι το 2016. Μεγάλη μάχη προβλέπεται και εδώ καταρχήν για τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League και κατόπιν για την τρίτη που δίνει το εισιτήριο για τα play offs της ίδιας διοργάνωσης. Υποψήφιες η Μονακό (41 β.), η Λιόν (41) και η Μαρσέιγ (38).

* Διαφορά μεταξύ πρώτου & τρίτου: 9 βαθμοί

SUPER LEAGUE, Η ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Η απλή μέθοδος των τριών

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός νιώθει τόσο μεγάλη πίεση από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αλλά και Ατρόμητο, στη διεκδίκηση του τίτλου (photo: eurokinissi)

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την "απλή μέθοδο των τριών", αλλά και εκείνη "των τεσσάρων", το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό ανάμεσα στα είκοσι κορυφαία όλης της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης! Η Super League κερδίζει στις λεπτομέρειες - αλλά κερδίζει - το Ισραήλ, την Πολωνία και την Κύπρο. Εξηγούμαστε: Στην Ελλάδα, με 16 αγωνιστικές συμπληρωμένες, ο πρώτος (ΟΣΦΠ) από τον τρίτο (ΠΑΟΚ) απέχουν μόλις έναν βαθμό, ενώ ο πρώτος από τον τέταρτο (Ατρόμητος) μόλις δύο! Ο πρωτόγνωρος για τη χώρα μας συνωστισμός τεσσάρων ομάδων στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δίνει στη Super League - αυτή τουλάχιστον την χρονική στιγμή - τον τίτλο του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος σε επίπεδο κορυφής. Απίστευτο, αλλά... ελληνικό!

Στη δεύτερη θέση της ανταγωνιστικότητας βρίσκουμε το Ισραήλ, όπου οι πρώτες τέσσερις ομάδες βρίσκονται επίσης μέσα σε δυο βαθμούς, αλλά αντίθετα με την Super League, πίσω από την Χάποελ Μπερσεβά (37 β.) ακολουθεί μόνο μια ομάδα, η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (36 β.) και έπονται με 35 βαθμούς έκαστη, οι Χάποελ Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το "βάθρο" συμπληρώνει η Πολωνία με πρωτοπόρο την Λέγκια Βαρσοβίας (38 β.) και τρεις ακόμα ομάδες να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 36 βαθμούς έκαστη (Λεχ Πόζναν, Γκόρνικ Ζάμπρζε, Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ). Η Κύπρος θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας, πάνω ακόμα και από το δικό μας πρωτάθλημα, αφού υπάρχουν τέσσερις ομάδες μέσα σε έναν βαθμό (Ανόρθωση και ΑΕΚ με 40 βαθμούς, Απόλλων Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ με 39 βαθμούς), όμως την αφήνουμε στην τέταρτη θέση, επειδή τόσο ο Απόλλων όσο και ο ΑΠΟΕΛ έχουν δυο ματς λιγότερα, άρα αμφότεροι, όταν δώσουν τα παιχνίδια που χρωστάνε, μπορούν να διαμορφώσουν μια τελείως διαφορετική εικόνα στη βαθμολογία από αυτή που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η απλή μέθοδος των τριών

Το πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα στη διεκδίκηση του τίτλου, με τους "αετούς" της Μπενφίκα να βρίσκονται προς το παρόν στην πρώτη θέση (AP Photo/Armando Franca)

Ας δούμε τώρα τί γίνεται και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην μάχη του τίτλου, συμπληρώνοντας την εικοσάδα της κατάταξης της UEFA. Έχοντας ήδη εξετάσει τα πρώτα πέντε, συνεχίζουμε από το έκτο και κάτω.

- Ρωσία: Μετά από 20 αγωνιστικές, η Λοκομοτίβ Μόσχας (45 β.) έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα 8 βαθμών από τις Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Σπαρτάκ Μόσχας που ακολουθούν με 37 βαθμούς η καθεμία.

- Πορτογαλία: Εδώ έχουμε μάλλον το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα από εκείνα της "δεύτερης γραμμής" (μαζί με την Τουρκία), αφού προηγείται η Πόρτο με 45 βαθμούς και ακολουθούν η Σπόρτινγκ (43) και η Μπενφίκα (40), όλες μέσα στο κόλπο του τίτλου.

- Ουκρανία: Εδώ έχουμε ένα ισχυρό δίπολο, με την Σαχτάρ Ντόνετσκ να οδηγεί την κούρσα με 42 βαθμούς και την Ντιναμό Κιέβου να ακολουθεί με 39 και έναν αγώνα λιγότερο. Η τρίτη, Βόρσκλα Πολτάβα, έχει μείνει αρκετά πίσω (31 β.).

- Βέλγιο: Με 21 αγωνιστικές συμπληρωμένες, η Κλαμπ Μπριζ δείχνει να έχει καθαρίσει τον τίτλο, αφού έχει 53 βαθμούς, έναντι 42 της δεύτερης Σαρλερουά και 40 της τρίτης Άντερλεχτ.

- Τουρκία: Άλλο ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αρκετά μεγάλο συνωστισμό στην κορυφή, ακριβώς στα μισά της διοργάνωσης. Πρώτη είναι η Μπουγιουκσεχίρ (36 β.) και ακολουθούν η Γαλατάσαραϊ (35), η Φενέρμπαχτσε (33) και οι Μπεσίκτας, Καϊσέρισπορ και Γκοζτέπε με 30 βαθμούς έκαστη.

- Αυστρία: Ακόμα ένα ισχυρό δίπολο, με την Στουρμ Γκρατς να προηγείται (44 β.) και την Σάλτσμπουργκ να ακολουθεί μόλις έναν βαθμό πίσω (43). Η τρίτη Ραπίντ Βιέννης έχει χάσει ήδη επαφή (34).

- Ελβετία: Και εδώ έχουμε ένα ισχυρό δίπολο, αφού η Γιούνγκ Μπόις είναι στην κορυφή με 40 βαθμούς και ακολουθεί η Βασιλεία με 38. Η τρίτη Ζυρίχη είναι πολύ πίσω (28).

- Ολλανδία: Έχουν δημιουργηθεί διαφορές, αλλά όχι πολύ μεγάλες. Προηγείται η Αϊντχόφεν με 46 βαθμούς, δεύτερος ακολουθεί ο Άγιαξ (41) και τρίτη είναι η Άλκμααρ (38).

- Τσεχία: Εδώ ο τίτλος έχει κριθεί, αφού η πρωτοπόρος Βικτόρια Πλζεν έχει ήδη 46 βαθμούς, 14 περισσότερους από τις δυο δεύτερες της βαθμολογίας, Σλάβια Πράγας και Σίγμα Όλομουτς, που ακολουθούν με 32 έκαστη.

- Κροατία: Άλλο ένα πρωτάθλημα που έχει ήδη κριθεί, με την πρωτοπόρο Ντιναμό Ζάγκρεμπ να έχει φτάσει τους 50 βαθμούς, έναντι 38 της Χάιντουκ Σπλιτ και 36 της Όσιγιεκ.

- Δανία: Τριπλή μονομαχία για τον τίτλο, με πρώτη την Μίντιλαντ στους 44 βαθμούς, δεύτερη την Μπρόντμπι στους 43 και τρίτη την Νόρτζελαντ στους 39.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να βγάλουμε τα εξής συμπεράσματα:

- Τα τέσσερα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην μάχη για τον τίτλο, βρίσκονται στις πέντε τελευταίες θέσεις της 20άδας της UEFA: η Ελλάδα (15η), το Ισραήλ (18ο), η Πολωνία (20η) και η Κύπρος (19η).

- Από την πρώτη δεκάδα της UEFA, τα δυο πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα είναι εκείνα της Πορτογαλίας (7η) και της Τουρκίας (10η).

- Από τα 20 πρωταθλήματα, τα 8 δείχνουν να έχουν ήδη κριθεί (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Βέλγιο, Τσεχία, Κροατία).

- Από τα 20 πρωταθλήματα, στα 5 έχουμε μάχη ανάμεσα σε δυο ομάδες για τον τίτλο (Ιταλία, Ουκρανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία).

- Από τα 20 πρωταθλήματα, στα 7 έχουμε μεγάλες μάχες για τον τίτλο, ανάμεσα σε τουλάχιστον τρεις ομάδες (Πορτογαλία, Τουρκία, Δανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, Πολωνία).

Η ΑΠΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η απλή μέθοδος των τριών

Τα 20 πρώτα πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA και οι βαθμολογικές διαφορές ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο και τον πρώτο και τον τρίτο.

Α/Α ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑ 1-2 ΔΙΑΦΟΡΑ 1-3
01. Ισπανία 9 11
02. Αγγλία 15 16
03. Ιταλία 1 9
04. Γερμανία 11 13
05. Γαλλία 9 9
06. Ρωσία 8 8
07. Πορτογαλία 2 5
08. Ουκρανία 3 11
09. Βέλγιο 11 13
10. Τουρκία 1 3
11. Αυστρία 1 10
12. Ελβετία 2 12
13. Ολλανδία 5 8
14. Τσεχία 14 14
15. Ελλάδα 1 1
16. Κροατία 12 14
17. Δανία 1 5
18. Ισραήλ 1 2
19. Κύπρος 0 1
20. Πολωνία 2 2

Πηγές: As, gr.soccerway.com, kassiesa.home.xs4all.nl

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ