ΣΤΗΛΕΣ

Φόβητρο το Καραϊσκάκη για τους Άγγλους

Φόβητρο το Καραϊσκάκη για τους Άγγλους
INTIME SPORTS

Πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε σύνολο έξι εντός έδρας αγώνων με ομάδες από το "Nησί" έχει ο Ολυμπιακός στο Champions League, στο Καραϊσκάκη. Διαβάστε αναλυτικά στο Sport24.gr τα κατορθώματα των νταμπλούχων (VIDEOS).

Από το καλοκαίρι του 2004, όταν άνοιξε τις πύλες του το νέο Καραϊσκάκη, έχουν περάσει από τον Πειραιά τέσσερις ομάδες από την Premier League στο πλαίσιο του Champions League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ. Απλώς οι “κανονιέρηδες” του Λονδίνου έχουν εξελιχθεί σε... μόνιμο αντίπαλο του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού για τέταρτη φορά θα πατήσουν στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου.

Οι “ερυθρόλευκοι” λοιπόν έχουν ένα εκπληκτικό σερί κόντρα σε αγγλικές ομάδες. Και μιλάμε πάντα για επίπεδο Champions League, καθώς υπάρχει και πέμπτος σύλλογος από το νησί που είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν για το Κύπελλο UEFA. Ο λόγος για την Νιούκαστλ του Άλαν Σίρερ που τον Μάρτιο του 2005 είχε πάρει το διπλό με 1-3.

Στο Champions League όμως οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν μία εξαιρετική προϊστορία! Έξι αγώνες έχουν δώσει συνολικά και έχουν πέντε νίκες και μία ισοπαλία! Ούτε μία φορά δηλαδή δεν έχει χάσει ο Ολυμπιακός από αγγλική ομάδα στο Καραϊσκάκη.

Πάμε να θυμηθούμε ένα-ένα εκείνα τα παιχνίδια...

Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 1-0 (28/09/2004)

Οι δύο θρύλοι των μεγάλων λιμανιών συναντιούνται στο Καραϊσκάκη. Η Λίβερπουλ ήταν φυσικά το φαβορί, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που την στρίμωξε στα σχοινιά και την κέρδισε τελικά με 1-0 με μία κεφαλιά-οβίδα του Ιεροκλή Στολτίδη στο 17'. Θα μπορούσε το σκορ να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αλλά οι Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καφές δεν σημάδεψαν σωστά στις ευκαιρίες που τους είχαν παρουσιαστεί, ενώ ο Οκκάς στάθηκε ιδιαιτέρως άτυχος καθώς είχε δύο δοκάρια (5', 75'). Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πάντου στο 84'.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (71' Βενετίδης), Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Καφές, Γεωργάτος (85' Βάλλας), Ριβάλντο, Τζιοβάνι (71' Γεωργιάδης), Οκκάς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντούντεκ, Χοσέμι (73' Σισέ), Κάραγκερ, Χίπια, Ρίισε, Φίναν, Τσάμπι Αλόνσο, Χάμαν (83' Ντιαό), Γουόρνοκ (46' Κιούελ), Λουίς Γκαρσία, Μπάρος.

Ολυμπιακός - Τσέλσι 0-0 (19/02/2008)

Με Τάκη Λεμονή στον πάγκο του ο Ολυμπιακός “σπάει” την κατάρα και παίρνει δύο διπλά στους ομίλους του Champions League σε Βρέμη (με Βέρντερ) και Ρώμη (με Λάτσιο). Πανηγυρική πρόκριση των “ερυθρολεύκων” στους “16” της διοργάνωσης και η κληρωτίδα φέρνει την Τσέλσι. Τον Φλεβάρη του 2008 η Αθήνα πλήττεται από βαρυχειμωνιά και το αεροπλάνο που μεταφέρει την αποστολή της Τσέλσι μετά από τρεις-τέσσερις προσπάθειες, καταφέρνει να προσγειωθεί στην χιονισμένη πίστα του “Ελ. Βενιζέλος”. Οι παίκτες των “μπλε” έχουν κατέβει... κοτόπουλα από το αεροπλάνο και πάνε κατευθείαν στο ξενοδοχείο για ύπνο. Μία μέρα μετά σε ένα ματς τακτικής οι δύο ομάδες έρχονται ισόπαλες 0-0. Είναι μάλιστα και το τελευταίο “Χ” του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη στο Champions League!

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Ζούλιο Σέζαρ, Πάντος, Λεντέσμα, Στολτίδης, Τοροσίδης, Γκαλέτι (83' Λεονάρντο), Τζόρτζεβιτς (76' Μπελούτσι), Κοβάσεβιτς (87' Νούνιες).

ΤΣΕΛΣΙ (Αμπρααμ Γκραντ): Τσεχ, Μπελέτι, Καρβάλιο, Αλεξ, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Μακελελέ, Μπάλακ (86' Λάμπαρντ), Μαλουντά (75' Καλού), Τζο Κόουλ (75' Ανελκά), Ντρογκμπά.

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-0 (09/12/2009)

Σε μία περίεργη χρονιά, με τον Κετσπάγια να φεύγει πριν καν αρχίσει το Champions League και τον Ζίκο που τον διαδέχεται να αποδεικνύεται ελάχιστος, ο Ολυμπιακός παίρνει μία παλικαρίσια πρόκριση στους “16” του Champions League. Τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη και οι Πειραιώτες φιλοξενούν την Άρσεναλ που ήρθε με αρκετές ρεζέρβες. Οι “ερυθρόλευκοι” χωρίς να κάνουν το σούπερ ματς καταφέρνουν σε μία κόντρα επίθεση με τον Λεονάρντο που έπαιζε εξτρέμ, να πάρουν τη νίκη με 1-0 και συνάμα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (85' Ντομί), Μαρέσκα, Γκαλέτι, Λεονάρντο, Όσκαρ (92' Πάντος), Μήτρογλου.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Γκίλμπερτ, Μπάρτλεϊ, Σιλβέστρ, Κρουζ, Σονγκ, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Μερίδα, Γουίλσιρ (77' Σουνού), Βέλα.

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1 (06/12/2011)

Ένας κακός χαμός γίνεται την τελευταία αγωνιστική στον 6ο όμιλο με την Άρσεναλ να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και τον Ολυμπιακό, την Ντόρτμουντ και την Μαρσέιγ να διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο! Ο Ολυμπιακός ήθελε οπωσδήποτε νίκη για να πάρει την πρόκριση, αλλά την ίδια στιγμή ήθελε και την Μαρσέιγ να μην παίρνει διπλό στην Γερμανία. Οι Πειραιώτες έχουν μπει φουριόζοι και στο πρώτο ημίχρονο προηγούνται 2-0 με σκόρερ τους Τζιμπούρ (16') και Φουστέρ (36'). Με 2-1 κερδίζει και η Ντόρτμουντ την Μαρσέιγ με τους Μπλαζικόφσκι (23') και Χούμελς (32'), ενώ για τους Γάλλους είχε μειώσει ο Ρεμί στις καθυστερήσεις. Ουσιαστικά με αυτά τα αποτελέσματα ο Ολυμπιακός περνούσε στην επόμενη φάση!

Κι όμως: Στην επανάληψη γίνεται το... μυθικό στο Βεστφάλεν Στάντιον. Την ώρα που οι Πειραιώτες “καθάριζαν” στο 89' με γκολ του Μοντέστο τη νίκη (είχε μειώσει προσωρινά στο 57' ο Μπεναγιούν), η Μαρσέιγ γύριζε το ματς στην Γερμανία. Στο 85' ο Αγιού ισοφάρισε και στο 87' ο Βαλμπουενά έδωσε το διπλό και την πρόκριση στους Μαρσεγιέζους! Οι Πειραιώτες όταν ολοκληρώθηκε το ματς, κοίταζαν τα μάτριξ του Καραϊσκάκη και έμειναν... κάγκελο, γιατί είχαν ενημερωθεί στην ανάπαυλα ότι η Ντόρτμουντ ήταν μπροστά στο σκορ. Τελικά, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο Europa League όπου λίγο έλειψε να κάνει μία πολύ καλή πορεία, αν δεν γίνοταν τα τραγικά λάθη των Μέγερι και Τζιμπούρ στο παιχνίδι με την Μέταλιστ στο Καραϊσκάκη.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοντέστο, Φουστέρ (64’ Αμπντούν), Χολέμπας (37’ Ορμπάιθ), Μιραλάς, Τζιμπούρ (90’ Παπάζογλου).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι (25’ Μανόνε), Τζουρού, Σκιλασί, Βερμάελεν, Σάντος (51’ Μίκελ), Φρίμπονγκ, Κοκλέν (67’ Ροζίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Τσαμάκ.

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 2-1 (4/12/2012)

Το πιο αδιάφορο ματς έγινε εκείνη την ημέρα στο Καραϊσκάκη, αφού οι Πειραιώτες είχαν εξασφαλίσει την 3η θέση που οδηγούσε στο Europa League και η Άρσεναλ ακόμα και με ήττα περνούσε στους “16” του Champions League. Σε αυτό το παιχνίδι και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, με τους “κανονιέρηδες” να ανοίγουν το σκορ με τον Ροζίτσκι (38') και τους Μανιάτη (64') και Μήτρογλου (73') να χαρίζουν τη νίκη στον Ολυμπιακό. Ήταν ίσως το μοναδικό παιχνίδι που δεν το πολυθυμάται ο κόσμος γιατί δεν είχε κανένα ενδιαφέρον.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Φέισα (60' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Μασάντο, Γκρέκο, Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζένκινσον, Σκιλασί, Βερμέλεν, Κοκλέν, Μιντ (83' Άνγκα), Ράμσεϊ, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Ροζίτσκι (46' Αρσάβιν), Ζερβινιό, Τσαμάκ.

Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (25/2/2014)

Ένα παιχνίδι που έχει μείνει στην ιστορία! Ένα ματς που θα το θυμόντουσαν περισσότεροι αν έπαιρνε και την πρόκριση μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Όμως, το 2-0 του Φαλήρου με τα τέρματα των Τσόρι (35') και Κάμπελ (55') δεν ήταν αρκετό. Παρόλα αυτά, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του κόσμου για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε σκόνη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι αστέρες Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι απείλησαν το πολύ μια-δυο φορές τον Ρομπέρτο, ενώ σε γενικές γραμμές ο Μίτσελ είχε κάνει πάρτι στη “μάχη” των πάγκων με τον Ντέιβιντ Μόγες. Αλλά είπαμε: Αυτή η μεγάλη νίκη δεν συνδυάστηκε με πρόκριση, καθώς στο Ολντ Τράφορντ ο Ολυμπιακός κατέρρευσε κια ηττήθηκε με 3-0 (χατ τρικ ο Φαν Πέρσι).

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67' Φουστέρ), Ντομίνγκες, Πέρες (86' Βαλδές), Ολαϊτάν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Ντέιβιντ Μόγες): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (60' Καγκάβα), Βαλένσια (60' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ, Γιανγκ, Φαν Πέρσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ