ΣΤΗΛΕΣ

Φάκελος τερματοφύλακες: Ο γρίφος του Νο1 της Εθνικής

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει μια μεγάλη δεξαμενή τερματοφυλάκων για να επιλέγει την τριάδα για την Εθνική μας ομάδα. Ο Γερμανός εκλέκτορας πονοκεφαλιάζει ευχάριστα, διότι διαθέτει πολλές επιλογές και το Sport24.gr αναλύει.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ανέκαθεν έβγαζε καλούς αμυντικούς και μέχρι σήμερα αποτελεί τη μεγάλη μας δύναμη. Αν σκεφτεί κάποιος ότι το βασικό δίδυμο των σέντερ μπακ της Εθνικής μας αγωνίζεται σε Ρόμα και Άρσεναλ αντίστοιχα και από πίσω υπάρχουν παίκτες όπως ο Ρέτσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν, που της κόστισε πάνω από 16.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει από τον Ολυμπιακό πέρυσι το καλοκαίρι, αντιλαμβάνεται πως στα μετόπισθεν πάμε καλά!

Αισίως, ο Μίχαελ Σκίμπε έχει άλλον ένα λόγο να χαμογελάει και ένα λιγότερο λόγο για να παραπονιέται, αφού έχει πολλές επιλογές και στη μεσοεπιθετική γραμμή. Αρκεί να δει κάποιος την 11άδα με την Εσθονία στο Ταλίν, όπου ξεκίνησε με τρία δεκάρια (Φορτούνης, Πέλκας, Μάνταλος), έχοντας στον πάγκο τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μπακασέτα, ενώ δεν κάλεσε παίκτες όπως ο Λημνιός και ο Καρέλης που αν όλα πάνε καλά, θα τους δούμε μελλοντικά ξανά στις κλήσεις του.

Εντούτοις, ο Γερμανός ομοσπονδιακός εκλέκτορας έχει έναν ακόμη ευχάριστο "πονοκέφαλο" και αφορά τους τερματοφύλακες. Οι επιλογές του είναι πολλές, ώστε να... δυσκολεύεται για να το ποιος θα μείνει εκτός αποστολής. Μπορεί να καλεί τρεις κάθε φορά, αλλά η δεξαμενή είναι μεγάλη, δεν είναι αναγκασμένος να προχωράει σε αλχημείες και να πειραματίζεται. Υπάρχουν πολλοί ικανοί και άξιοι τερματοφύλακες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλοί εξ αυτών έχουν αρκετά παραγωγικά χρόνια μπροστά τους.

Η ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΣΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Ξεκινώντας από τους τρεις γκολκίπερ που κάλεσε για το ζευγάρι αγώνων με Εσθονία και Ουγγαρία για το UEFA Nations League, υπάρχει ο πολύπειρος Ορέστης Καρνέζης της Νάπολι, ο οποίος αποτελεί μια σταθερά για την γαλανόλευκη. Ο 33χρονος έχει 3-4 χρόνια μπροστά του σε υψηλό επίπεδο, έχει παραστάσεις, εμπειρία και πολλές ικανότητες.

Φάκελος τερματοφύλακες: Ο γρίφος του Νο1 της Εθνικής
Καρνέζης EUROKINISSI

Μένει να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του Κάρλο Αντσελότι στους "παρτενοπέι", έχοντας πίσω του μια σημαντική πορεία στο εξωτερικό και ακόμα μπορεί να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ο 24χρονος, Βασίλης Μπάρκας, της ΑΕΚ έχει δει τις μετοχές του να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαρίνου Ουζουνίδη και εκεί που πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν πίσω από Ανέστη και Τσιντώτα, πλέον είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Ένωση. Τρομερά προσόντα, περίσσιο θάρρος στις ικανότητές του, αυτοπεποίθηση στο έπακρο και δείχνει να αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού.

NATIONS LEAGUE / ÅÓÈÏÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
NATIONS LEAGUE / ÅÓÈÏÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τα γκολπόστ της Ένωσης δεν είναι απλή υπόθεση και ο Σκίμπε τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης του Ολυμπιακού προέρχεται από δυο σούπερ σεζόν σε Πανιώνιο και Ατρόμητο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να τον καλέσει πίσω φέτος και να του δώσει φανέλα βασικού. Ο 25χρονος πορτιέρε παίζει για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο, σε ομάδα τεράστιας πίεσης και ως τώρα ανταπεξέρχεται.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είναι νωρίς βέβαια ακόμη, αλλά είναι παιδί που δουλεύει πολύ, διαθέτει σοβαρότητα που είναι απαραίτητη για τη θέση του τερματοφύλακα, έχει πολλές ικανότητες, χρειάζεται λίγο περισσότερο θάρρος για να φτάσει εκεί που μπορεί και θέλει, όμως είναι κάτι που θα έρθει μέσα από τους αγώνες και τις καλές εμφανίσεις.

Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Από 'κει και πέρα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι μια περίπτωση τερματοφύλακα που σε αρκετά μεγάλη ηλικία πήρε την ευκαιρία για να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Από τις πολύ καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΣ, πήγε στον ΠΑΟΚ, κέρδισε τον Ρέι, έγινε βασικός και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται, αποτελώντας μια τρομερή επιλογή για τον Μίχαελ Σκίμπε. Φοβερή κορμοστασιά, τρομερά ρεφλέξ, θάρρος και θράσος όσο ελάχιστοι, όσο παίζει, θα ωριμάζει.

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του, έχει πράγματα να βελτιώσει κάτω από τα δοκάρια, πολλές φορές κάνει επιπολαιότητες ίσως από υπερβολική σιγουριά, όμως χωρίς αμφιβολία είναι καλός τερματοφύλακας.

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ

Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου της Μπενφίκα. Από τον Παναθηναϊκό έδειχνε ο 24χρονος ότι έχει ταλέντο και ήρθε η μετεγγραφή του στην Μπενφίκα για να ανεβάσει κατά πολύ τις ποδοσφαιρικές μετοχές του. Έχει παίξει στις μικρότερες εθνικές της Γερμανίας, αλλά μπορεί να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας. Ακόμα ο Σκίμπε δεν τον έχει στις κλήσεις του, αλλά ίσως να συμβεί μελλοντικά.

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στους Λουζιτανούς είναι πλέον βασικός και αυτό κάτι δείχνει. Όπως είπε και ο Νούνο Ρέις στην "A Bola", ο Βλαχοδήμος μπορεί να πάρει παιχνίδια μόνος του. Εξαιρετική περίπτωση τερματοφύλακα και με πολλά χρόνια μπροστά του.

Ο ΚΑΠΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΞΑΝΑ

Όσον αφορά στον Στέφανο Καπίνο, έχει εννέα συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών και μάλιστα έχει πραγματοποιήσει ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις όπως αυτή στις Βρυξέλλες με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όπου κατέβασε ρολά. Πέρυσι στον Ολυμπιακό έχασε νωρίς τη θέση του για εξωαγωνιστικούς λόγους, πήγε δανεικός στη Νότιγχαμ, έπαιξε λίγο και πλέον είναι για δεύτερη φορά στη Γερμανία για λογαριασμό της Βέρντερ Βρέμης. Η πρώτη ήταν για τη Μάιντς τη σεζόν 2014-15, προτού πάει στον Ολυμπιακό.

Φάκελος τερματοφύλακες: Ο γρίφος του Νο1 της Εθνικής
Καπίνο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχει προσόντα, το έχει αποδείξει. Εντούτοις, δεν είναι το μόνο που χρειάζεται, διότι απαιτούνται και άλλα πράγματα. Είναι μόλις 24 ετών και έχει μια καριέρα ολόκληρη μπροστά του. Ο καλός και σταθερός Καπίνο μπορεί να επανέλθει στις κλήσεις της γαλανόλευκης.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Επιπροσθέτως, υπάρχουν και άλλοι τερματοφύλακες που έχουν τα φόντα να αποτελέσουν μελλοντικά μέρος των κλήσεων του προπονητή, έστω και αν αυτοί την στιγμή είναι αρκετά πίσω στις προτιμήσεις. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας στάθηκε άξια στα γκολπόστ της ΑΕΚ στους αγώνες πρωταθλήματος, όταν... απενεργοποιήθηκε ο Γιάννης Ανέστης και συνέβαλε τα μέγιστα στο πρωτάθλημα της ΑΕΚ.

Φέτος είναι πίσω από τον Μπάρκα όμως έχει αποδείξει ότι είναι ικανότατος, σοβαρός και μπορεί να αντέξει την πίεση.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σωκράτης Διούδης παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό και είναι στοίχημα για τον ίδιο. Αν τα πάει καλά στο "τριφύλλι", τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί για το μέλλον, ενώ ο Παναγιώτης Γλύκος προσπαθεί να βάλει και πάλι την καριέρα του σε ράγες μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε πίσω. Μην ξεχνάμε ότι ήταν σταθερά στις κλήσεις της Εθνικής και έπαιζε βασικός στον ΠΑΟΚ. Δεν έγινε ξαφνικά κακός τερματοφύλακας, αλλά πρέπει να αγωνίζεται και να έχει ρυθμό, ώστε να ελπίζει ξανά σε κλήση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

* Στην Εθνική έχουν κληθεί και οι Γιάννης Ανέστης, Δημήτρης Κυριακίδης και Μάρκος Βελλίδης, αλλά δεν λογίζονται την δεδομένη στιγμή ως υποψήφιοι για τα γκολπόστ της Εθνικής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ