ΣΤΗΛΕΣ

Έβδομη αλλαγή προπονητή σε 1,5 χρόνο ο Ολυμπιακός

Έβδομη αλλαγή προπονητή σε 1,5 χρόνο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός απομάκρυνε τον Τάκη Λεμονή από την τεχνική του ηγεσία, ο Όσκαρ Γκαρθία έρχεται και αυτή θα είναι η 7η αλλαγή προπονητή τους τελευταίους 18 μήνες στο Λιμάνι. Το Sport24.gr καταγράφει.

Αν και το φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Super League Σουρωτή βρίσκει τον Ολυμπιακό στην κορυφή, όπως είχε... προαναγγείλει ο Τάκης Λεμονής πριν μερικούς μήνες, αυτό δεν έσωσε την θέση του στον πάγκο. Η "ερυθρόλευκη" ηγεσία αποφάσισε να τον απομακρύνει και να φέρει τον Όσκαρ Γκαρθία στην θέση του. Στο παιχνίδι με την ΑΕΛ θα κοουτσάρει ως υπηρεσιακός προπονητής ο Χρήστος Κόντης.

Από το τέλος Ιουνίου του 2016 μέχρι τον Γενάρη του 2018, δηλαδή αυτούς τους 18 μήνες, η διοίκηση των Πειραιωτών έχει προβεί σε επτά αλλαγές στον πάγκο. Ο όρος "ηλεκτρική καρέκλα" ταιριάζει γάντι σε αυτή την περίπτωση, αφού αποδεικνύεται πως μόνο εύκολο πράγμα δεν είναι ο ρόλος του προπονητή στον Ολυμπιακό. Με τους "ερυθρόλευκους" μάλιστα να κατακτούν τον τίτλο πέρυσι, ενώ και φέτος οδηγούν την κούρσα με βραχεία κεφαλή.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ

Ο Πορτογάλος, Μάρκο Σίλβα, ήταν στον πάγκο την σεζόν 2015-16. Έναν προπονητή που πάλεψε πολύ για να τον φέρει, που ρίσκαρε μέχρι να λύσει το θέμα που είχε με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και ο οποίος παρουσίασε μια ομάδα που σίγουρα έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κατακτώντας το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου (28 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα), ενώ στην Ευρώπη είχε ως επίτευγμά του τα διπλά σε Λονδίνο και Ζάγκρεμπ, αλλά σε όλους έμεινε χαραγμένη στο μυαλό η τεράστια ευκαιρία που χάθηκε απέναντι στην Άρσεναλ στο Φάληρο.

Έβδομη αλλαγή προπονητή σε 1,5 χρόνο ο Ολυμπιακός
Μάρκο Σίλβα, Μαρινάκης, Βρέντζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήρθε και ο αποκλεισμός από την Άντερλεχτ στους "32" του Europa για να... δέσει το γλυκό. Παρ' όλα αυτά, έμεινε κανονικά και ουδείς περίμενε ότι θα αποχωρούσε, κάτι που εντέλει συνέβη ξαφνικά το μεσημέρι της 23ης Ιουνίου και ενώ η ομάδα βρισκόταν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού ανακοίνωσε άμεσα την πρόσληψη του Βίκτορ Σάντσεθ, άλλοτε βοηθού του Μίτσελ στο Λιμάνι. Παρά τις προσδοκίες, ο Ισπανός δεν στέριωσε στην ομάδα και απομακρύνθηκε μόλις 44 ημέρες μετά την έλευσή του. Ήταν μια εξέλιξη που δύσκολα μπορούσε να φανταστεί κανείς όταν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να δώσουν το χρίσμα στον πρώην τεχνικό της Ντεπορτίβο, όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες, γνωρίζοντας και τον αποκλεισμό από την Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Οι Πειραιώτες έφεραν στην θέση του έναν ακόμη Πορτογάλο, τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος ανέλαβε σε δύσκολες συνθήκες στις 10 Αυγούστου 2016 και άντεξε στον πάγκο του Ολυμπιακού μέχρι τις 6 Μαρτίου 2017.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με το ρόστερ να διαμορφώνεται μέχρι και τις 31 Αυγούστου, έβαλε τον Ολυμπιακό τους ομίλους του Europa League, έφτασε στους "16" της διοργάνωσης, έκανε "περίπατο" στο πρωτάθλημα, νίκησε με 3-0 ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στα ντέρμπι του πρώτου γύρου (έκανε το 3/3 με το 2-1 επί του ΠΑΟΚ), έδωσε ρόλο σε τέσσερα παιδιά της Ακαδημίας, έχασε Μιλιβόγεβιτς - Ιντέγε τον χειμώνα, αλλά δεν άντεξε πολλούς μήνες στην τεχνική ηγεσία και απομακρύνθηκε.

Ο Βασίλης Βούζας βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού στην συνέχεια, παίρνοντας το... χρίσμα ως υπηρεσιακός, αφήνοντας για λίγο διάστημα την Κ-20. Έπειτα από 17 ημέρες και συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου 2017, η ΠΑΕ ανακοίνωσε την επιστροφή του Βασίλη Βούζα στις ακαδημίες της ομάδας και την πρόσληψη του Τάκη Λεμονή στον πάγκο των πρωταθλητών. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από την Μπεσίκτας στους "16" του Europa League και υπήρχαν ανοιχτά μέτωπα στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Ο Λεμονής έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά δεν θα ξεκινούσε την επόμενη.

ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΧΑΣΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΕΜΟΝΗ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία το καλοκαίρι που μας πέρασε, στον Μπέσνικ Χάσι. Έναν προπονητή που μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν ήθελε, αλλά ο ίδιος πίστεψε και εμπιστεύτηκε. Με αυτόν πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία και ο σχεδιασμός για τον Ολυμπιακό της φετινής σεζόν, ενώ ο Αλβανοκοσοβάρος έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Champions League, περνώντας δυο προκριματικούς γύρους με Παρτιζάν και Ριέκα.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISI

Οι ακατανόητες κινήσεις στο ματς με τη Σπόρτινγκ στο Φάληρο και τα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, έφεραν το οριστικό και δικαιολογημένο "διαζύγιο" μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την ήττα με 3-2 από 0-2.

Ποιος θα καθόταν ξανά στον πάγκο του Ολυμπιακού; Ο Τάκης Λεμονής για 4η φορά βρέθηκε στου Ρέντη, αναλαμβάνοντας σε μια δύσκολη συνθήκη για την ομάδα, πριν το ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο. Ο δικός του Ολυμπιακός πήρε μια ισοπαλία από την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν έκανε κάτι άλλο στην Ευρώπη, ενώ στο πρωτάθλημα τον επανέφερε στην κορυφή στο φινάλε του πρώτου γύρου.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όχι ότι δεν υπήρξαν αρνητικά αποτελέσματα, αλλά το νικηφόρο σερί στο τέλος και οι γκέλες των αντιπάλων, έφερε αλλαγή στο ρετιρέ. Παρ' όλα αυτά, κάποια γεγονότα εντός ομάδα και η αγωνιστική εικόνα που δεν είχε τη βελτίωση που όλοι θα περίμεναν, ανάγκασαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον απομακρύνει από τον πάγκο, προσφέροντάς του άλλη θέση στο Σύλλογο.

Πλέον, το... χρίσμα θα δοθεί όπως όλα δείχνουν στον 44χρονο Όσκαρ Γκαρθία, έναν Ισπανό προπονητή με φιλοδοξίες, λάτρη του επιθετικού ποδοσφαίρου, με επιρροές από τον Γιόχαν Κρόιφ και με συστάσεις από τον αγαπημένο όλων, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Έβδομη αλλαγή προπονητή σε 1,5 χρόνο ο Ολυμπιακός

Ο άλλοτε κόουτς της Σεντ Ετιέν, ο οποίος έχει πάρει πρωταθλήματα σε Μακάμπι και Ζάλτσμπουργκ, αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν, αρχής γενομένης από το μεσοβδόμαδο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Το αν θα είναι μια σωστή ή λάθος επιλογή, θα φανεί στα αποτελέσματα και στην εικόνα της ομάδας στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ