ΣΤΗΛΕΣ

Εθνική Ελλάδας: Τελευταίο επίσημο ματς στο ΟΑΚΑ από τα χρόνια του... Όθωνα

Εθνική Ελλάδας: Τελευταίο επίσημο ματς στο ΟΑΚΑ από τα χρόνια του... Όθωνα
EUROKINISSI

Η Εθνική επιστρέφει αύριο (12/10) στο ΟΑΚΑ σε επίσημο αγώνα για πρώτη φορά μετά το μπαράζ με τους Ουκρανούς για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ήταν και το τελευταίο επίσημο εν Ελλάδι ματς του Ρεχάγκελ. Το Sport24.gr γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα. (VIDEO)

Η Εθνική Ελλάδας φιλοξενεί την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ (12/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Nations League και το παιχνίδι αυτό αποκτά ιστορική σημασία, αφού σηματοδοτεί την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο έπειτα από εννέα χρόνια.

Προφανώς δεν προσμετράται το φιλικό με την Ελβετία πριν από μερικούς μήνες, καθώς γίνεται λόγος για επίσημους αγώνες, όπως είναι αυτός με τους Μαγυάρους για τη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, η οποία υποκαθιστά τα διεθνή φιλικά και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε όσες ομάδες δεν τα πάνε καλά στα προκριματικά.

Η γαλανόλευκη έχει δώσει 61 αγώνες συνολικά στο ΟΑΚΑ, επίσημα και φιλικά. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο που έδωσε ποτέ, ήταν το φιλικό με την Ελβετία στις 1/12/1985, όταν και ηττήθηκε 1-3 και τελευταίο είναι πάλι με την Ελβετία στις 23/3/2018, όπου έχασε 0-1.

Από εκεί και πέρα, το τελευταίο επίσημο ματς ήταν στις 14 Νοεμβρίου 2009 για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Προπονητής ο Ότο Ρεχάγκελ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και απέναντί μας η ισχυρή Ουκρανία του Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, κόπηκαν 39.025 εισιτήρια σε εκείνη την σπουδαία αναμέτρηση με φόντο το εισιτήριο για το Μουντιάλ!

Εθνική Ελλάδας: Τελευταίο επίσημο ματς στο ΟΑΚΑ από τα χρόνια του... Όθωνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν, δε, το τελευταίο εν Ελλάδι επίσημο παιχνίδι του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής μας. Μετά το Μουντιάλ, ο Όθωνας αποχώρησε και ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος κάθισε ως το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Εκείνο το παιχνίδι, λοιπόν, με την Ουκρανία αποτέλεσε το φινάλε του Γερμανού στον πάγκο της Εθνικής μας εντός των συνόρων.

Το τελικό 0-0 άφησε ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τη ρεβάνς, όπου εκεί... καθάρισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και με δικό του γκολ η Ελλάδα νίκησε 0-1 και πήρε παλικαρίσια πρόκριση στα τελικά του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού στον πλανήτη.

Κοιτάζοντας την ενδεκάδα της Εθνικής μας, είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Σε εκείνον τον αγώνα, είχε περάσει ως αλλαγή ο Κώστας Μήτρογλου, αποτελώντας τον μοναδικό ερυθρόλευκο άσο, ενώ η Ένωση και ο Δικέφαλος δεν είχαν ούτε έναν εκπρόσωπο στο ματς. Όσο για τον Παναθηναϊκό, είχε πέντε παίκτες του στο αρχικό σχήμα!

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (71' Μήτρογλου), Γκέκας (66' Χαριστέας)

Ουκρανία: Πιάτοφ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Χατσερίντι, Κόμπιν, Μίχαλικ, Τίμοστσιουκ, Γκούσεφ (83' Αλίγιεφ), Ρόταν (45' Γιαρμολένκο), Σεβτσένκο, Μιλέφσκι

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ