ΣΤΗΛΕΣ

Ενας χρόνος Χιμένεθ: Οι 11+1 στιγμές του Μανόλο

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ συμπληρώνει σήμερα (19/01) ακριβώς έναν χρόνο από την επιστροφή του στον πάγκο της ΑΕΚ και το Sport24.gr παρουσιάζει τις 11+1 στιγμές του Ισπανού τεχνικού μέσα σ' αυτό το διάστημα.

Η αλήθεια είναι πως παραδοσιακά στην ΑΕΚ, η ζωή κάνει κύκλους. Είναι πολλές οι φορές που οι παλιές αγάπες, αντί να πάνε στον παράδεισο, λοξοδρομούν πως… ΑΕΚ μεριά. Κάπως έτσι βρέθηκε ξανά στον κιτρινόμαυρο πάγκο και ο Μανόλο Χιμένεθ. Βεβαίως έπαιξε σε μεγάλο βαθμό το ρόλο του γι’ αυτή την επιστροφή και τα το αγωνιστικό… μπάχαλο που είχαν προκαλέσει πρώτα ο Τιμούρ Κετσπάγια και μετά ο Ζοζέ Μοράις, αλλά και η ροπή του Ισπανού τεχνικού προς αποστολές… καμικάζι.

Όπως και να έχει, ο Χιμένεθ συμπληρώνει σήμερα, 19 Ιανουαρίου, ακριβώς έναν χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ. Διαδρομή μικρή, αλλά με τεράστια βήματα. Αρκεί να σκεφτείτε πως ο Χιμένεθ ανέλαβε πέρυσι 19 Γενάρη, όταν η Ένωση ήταν στην 7η θέση της βαθμολογίας, 17 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή και τέσσερις πίσω από τη θέση που οδηγούσε στα playoffs του πρωταθλήματος. Και τώρα, πάλι 19 Γενάρη, η ΑΕΚ είναι έναν βαθμό πίσω από την κορυφή, στους "32" του Europa League και στους "8" του Kυπέλλου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Το Sport24.gr βάζει στο τραπέζι, τις 11+1 στιγμές του Χιμένεθ, σ' αυτές τις 365 ημέρες στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

1. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ…

Την ώρα που η ΑΕΚ έχανε (και) από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 18 του Ιανουαρίου του 2017, ο Ζοσέ Μοράις έπαιρνε την απόφαση να παραιτηθεί και ο Μανόλο Χιμένεθ έπαιρνε το αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα. Μετά από 5,5 ολόκληρα χρόνια. Στις 19 Ιανουαρίου "η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ διατηρεί δικαίωμα ανανέωσης για ένα χρόνο".

Ενας χρόνος Χιμένεθ: Οι 11+1 στιγμές του Μανόλο

Ο Χιμένεθ αμέσως πιάνει δουλειά και στέλνει το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. "Θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε καλή ομάδα, σας πιστεύω, αλλά πρέπει να πιστέψετε και εσείς στους εαυτούς σας. Ηρεμία και δουλειά, αυτά χρειαζόμαστε τώρα. Με πολλή δουλειά, ηρεμία και βήμα το βήμα, να φτάσουμε πάλι σε νίκες και να διορθώσουμε την κατάσταση".

2. "ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

Ο Χιμένεθ παίρνει νίκη με το καλημέρα στον πάγκο, αλλά ήταν ένα ματς στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης. Η πρώτη επιτυχία του Ισπανού τεχνικού, που άρχισε να "ψήνει" και τον κόσμο, ήταν στις 19 Φλεβάρη και στο πρώτο ντέρμπι, απέναντι στον Ολυμπιακό. Πριν από το ματς, ο Χιμένεθ φτιάχνει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"Για ποιόν θα παίξουμε σήμερα;" ρωτούσε τους παίκτες και έπαιρνε την απάντηση "για τον κόσμο". Και αυτό ζήτησε και ο Χιμένεθ. "Να παίξετε για τον κόσμο, αλλά να παίξετε και για εσάς. Να μπείτε στο γήπεδο και να ευχαριστηθείτε το παιχνίδι". Η ΑΕΚ νικάει 1-0 αλλά ο Χιμένεθ κρατά χαμηλά την μπάλα. "Συγχαρητήρια, κάνατε αυτό που έπρεπε", η ατάκα του Ισπανού στους παίκτες.

3. Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΡΕΒΑΝΣ

Από την πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, εκείνο που ο Μανόλο Χιμένεθ κουβαλούσε μέσα του ως βάρος, ήταν η βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη με 6-0. Το κουβαλούσε, παρόλο που δεν ήθελε να μιλάει ποτέ γι' αυτό. Και στις 13 Απριλίου, ο Χιμένεθ επέστρεψε στο Καραϊσκάκη, για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Επιστροφή, όπως την ήθελε. Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ το έζησε έντονα το ματς, μπήκε στο γήπεδο μετά το τέλος για να πανηγυρίσει με τους ποδοσφαιριστές του, αλλά κράτησε ξανά χαμηλά την μπάλα. "Ήταν μια μεγάλη νίκη και πρέπει να το χαρούμε. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια, αλλά πρέπει να είμαστε και ήρεμοι. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Υπάρχει και ένα δεύτερο παιχνίδι. Δεν έχουμε τελειώσει", είχε τονίσει τότε ο Χιμένεθ στην ομιλία του στους παίκτες.

4. "ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ"

Στις 6 Μαΐου, ο Μανόλο Χιμένεθ πήγε ξανά με την ΑΕΚ σε τελικό. Όπως και το 2011, όταν μάλιστα είχε κατακτήσει και την κούπα. Αυτή την φορά ο τελικός εξελίχθηκε στραβά και ανάποδα. Η ΑΕΚ χάνει με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό, μ’ ένα γκολ από θέση οφσαιντ. Ο Χιμένεθ είναι έξαλλος και στην ομιλία που κάνει στα αποδυτήρια στους ποδοσφαιριστές του, δεν "μασάει" τα λόγια του.

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"Είμαι υπερήφανος για εσάς και την προσπάθεια που κάνατε. Δεν παίξαμε όσο καλά μπορούμε να παίξουμε. Αλλά σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος από μας. Αλλά δυστυχώς τα λάθη του διαιτητή μας στέρησαν την κατάκτηση του κυπέλλου. Ανθρώπινο λάθος είναι, όταν κάποιος δεν βλέπει κάτι για λίγους πόντους. Όταν δεν βλέπεις μια απόσταση μέτρων, τότε δεν είναι λάθος, είναι κάτι άλλο. Όλοι είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και εκνευρισμένοι, αλλά πρέπει όμως να ηρεμήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά, διότι έχουμε ακόμα έξι σημαντικά παιχνίδια για να τελειώσει η χρόνια. Και πρέπει να συγκεντρωθούμε σ’ αυτά".

5. ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ

Όταν πέρυσι τον Γενάρη ο Χιμένεθ επέστρεφε στον πάγκο της ΑΕΚ, το αρχικό πλάνο ήταν για συνεργασία μέχρι και το τέλος της σεζόν. Και το ερώτημα που υπήρχε, ήταν αν ο Ισπανός τεχνικός θα συνέχιζε στην ομάδα. Σ’ αυτό το ερώτημα, δόθηκε απάντησε μετά τον τελικό του κυπέλλου και πριν ξεκινήσουν τα playoffs του πρωταθλήματος. Στις 10 Μαΐου ο Χιμένεθ συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες, έδωσαν τα χέρια για να συνεχίσουν μαζί.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε κερδίσει την ευκαιρία του. Στα τέλη του Ιούνη, ανακοινώθηκε και επίσημα, η ανανέωση της συνεργασίας με τον Χιμένεθ. "Συνεχίζω τη δουλειά μου σε μια ομάδα που έχει σημαδέψει την καριέρα μου, όπως και η Σεβίλλη. Μία και μόνη είναι η ευχή μου: να καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε τον κόσμο της ΑΕΚ ακόμα πιο χαρούμενο και υπερήφανο για τη μεγάλη ομάδα που υποστηρίζει".

6. "ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ"

Την τελευταία αγωνιστική των playoffs στη Νέα Σμύρνη, η ΑΕΚ ήθελε νίκη απέναντι στον Πανιώνιο και ταυτόχρονα απώλεια του ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσει πρωτιά και θέση στα προκριματικά του Champions League. Ο Χιμένεθ είχε απαγορεύσει στους παίκτες κατά την διάρκεια του ματς να ασχολούνται μ’ όσα γίνονταν στην Τούμπα. Τελικά η ΑΕΚ κέρδισε με γκολ του Αραούχο 2-1, ο ΠΑΟΚ έχασε και η ΑΕΚ επέστρεφε στα… αστέρια μετά από δέκα χρόνια.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"Είμαστε οι πρώτοι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που ήταν πρωταθλητής. Να έχουμε όρεξη ώστε να δώσουμε την μάχη μας, για να μπούμε στους ομίλους. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι μεγάλη στιγμή, να μπορεί να ονειρεύεται. Σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση. Διότι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα και τα κατάφεραν. Οι παίκτες τα κατάφεραν και όχι μόνο εγώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους καταπληκτικούς επαγγελματίες στην ομάδα, που με στήριξαν και μου έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα", ήταν τα λόγια του Χιμένεθ στη Συνέντευξη Τύπου.

Στην πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν στα τέλη του Ιούνη, ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του, είχε ζητήσει "να ακούσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φορές, τον ύμνο του Champions League. Είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά θα είναι και ονειρεμένο".

7. Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ

Ολόκληρη η σεζόν της ΑΕΚ αλλά και ενδεχομένως η πορεία του Μανόλο Χιμένεθ στον κιτρινόμαυρο πάγκο, να ήταν πολύ διαφορετική, αν δεν είχε έρθει εκείνη η νίκη με 3-0 επί της Μπριζ στις 24 Αυγούστου και η πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Ήταν ίσως η πιο μεγάλη φετινή νύχτα της ΑΕΚ και του Χιμένεθ.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι ποδοσφαιριστές θυμούνται ακόμα τον Ισπανό να φωνάζει μετά το πρώτο γκολ της Ένωσης: "είναι ακόμα 0-0, δεν έχουμε κάνει τίποτα, είναι 0-0", ενώ έκανε και τις αντίστοιχες χειρονομίες. Θυμούνται επίσης πως όταν έληξε το ματς και πήγαν να πάρουν και τον Ισπανό τεχνικό μαζί τους για την αποθέωση από τον κόσμο, εκείνος δεν ακολούθησε. "Είναι η δική σας βραδιά αυτή", είπε και έστειλε μόνο τους παίκτες.

8. "ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ"

Στις 24 του Σεπτέμβρη, η ΑΕΚ μπήκε ξανά στο γήπεδο για ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έκανε μια ιστορική ανατροπή, από 0-2, σε 3-2. Η κορυφαία στιγμή όμως για τον Χιμένεθ, ήρθε στους πανηγυρισμούς. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έγιναν έναν κουβάρι αμέσως μετά την λήξη του ντέρμπι, προκειμένου να πανηγυρίσουν τη νίκη. Και μάλιστα έκαναν τον γύρο του θριάμβου μέσα στο ΟΑΚΑ.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όμως ο Μανόλο Χιμένεθ, έτρεξε αμέσως δίπλα στον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο. Και εκείνο που του ζήτησε, ήταν να πάει όλη η ομάδα σε δυο οπαδούς που βρισκόντουσαν σε αναπηρικό καροτσάκι και είχαν μπει δίπλα στους πάγκους. Έτσι και έγινε. Όλη η ομάδα πήγε δίπλα τους και τους αφιέρωσε τη νίκη.

Όσο για την ομιλία του Χιμένεθ στους παίκτες στα αποδυτήρια; Προπομπός για τη συνέχεια. "Θέλω να σας δώσω πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε. Πιστέψατε πως μπορείτε να κερδίσετε και δεν εγκαταλείψατε ποτέ το ματς. Είμαι περήφανος για σας και θα ήμουν περήφανος ακόμα και αν δεν κερδίζαμε. Δείξαμε όμως, πως έχουμε φιλοδοξία. Και αυτή την φιλοδοξία, θα πρέπει να την κρατήσουμε και στη συνέχεια, στα ματς που έρχονται".

9. ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΣ

Το πιο στραβό και ανάποδο αποτέλεσμα της ΑΕΚ, με τον Χιμένεθ στον πάγκο, είναι η ήττα με 2-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη, την 1η του περασμένου Οκτώβρη. Εξ ου και μετά το ματς, ο Χιμένεθ έκανε και το μεγαλύτερο ξέσπασμά του. Ο Ισπανός τεχνικός μπήκε στα αποδυτήρια και "άστραψε" και "βρόντηξε". Έβαλε τις φωνές στους ποδοσφαιριστές του και μάλιστα με τέτοια ένταση, που ακουγόταν σ' όλους τους διαδρόμους του γηπέδου της Τρίπολης.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα ο Χιμένεθ, τονίζοντας πως ήταν απαράδεκτη και ντροπιαστική η εικόνα που έδειξε η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα αφού ολοκλήρωσε τα "γκάζια" που έβαλε ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες του, όταν τα πράγματα ηρέμησαν μετά από λίγα λεπτά, έκανε και δεύτερη ομιλία. Σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους. "Καναμε όλοι λάθη σήμερα. Όλοι μας. Ότι έχουμε πετύχει όμως, το έχουμε πετύχει όλοι μαζί. Ακόμα υπάρχει δρόμος, τίποτα δεν χάθηκε και πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι".

10. ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΛΥΓΙΣΕ

Η ΑΕΚ στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη (29/10), πήγε στη Νέα Σμύρνη με την πλάτη στον τοίχο. Είχε δυο ήττες, από Αστέρα και Ατρόμητο και μια ισοπαλία στην Ξάνθη. Ένα ακόμα στραβοπάτημα, πιθανότατα θα έβαζε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τον Χιμένεθ. Και ο Ισπανός το ήξερε. Όμως η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 πάλι με γκολ του Αραούχο και υπό κανονικές συνθήκες ο Χιμένεθ θα το πανηγύριζε πιο πολύ από κάθε άλλο ματς. Οι συνθήκες ωστόσο, δεν ήταν κανονικές. Ο Μάνταλος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο και αυτό είχε ρίξει βαριά σκιά σ’ όλη την ομάδα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κι στον Χιμένεθ, που όλοι λένε πως δεν τον είχαν ξαναδεί έτσι, όπως εκείνο το βράδυ στα αποδυτήρια της Νέας Σμύρνης. Στα Σπάτα τις επόμενες μέρες, ζητούσε από τους παίκτες του, να παίξουν και για τον Μάνταλο. "Ήταν μια μεγάλη απώλεια αυτή με τον Πέτρο. Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης για εμάς. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να παίζουμε γι αυτόν και να του αφιερώνουμε όλα τα γκολ και όλες τις νίκες. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, προκειμένου να καλύψουμε το κενό που έχει αφήσει ο Πέτρος".

11. ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΠΗΡΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Όταν η ΑΕΚ μπήκε στις 19 Οκτωβρίου στο Σαν Σίρο για να αντιμετωπίσει τη Μίλαν, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του κάτι πολύ συγκεκριμένο. "Μπείτε μέσα να το διασκεδάσετε. Έχετε ήδη κερδίσει". Βεβαίως ο Χιμένεθ το είχε δουλέψει πολύ το ματς. Είχε επιλέξει σχήμα με τριάδα στην άμυνα και τον Μπακάκη για πρώτη φορά αριστερό στόπερ αλλά και τον νεαρό Τζανετόπουλο σε θέση λίμπερο.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έφυγε αήττητη στο Μιλάν και με την… πίκρα, πως θα μπορούσε ακόμα και τη νίκη. Κατόπιν στα Σπάτα, ο Χιμένεθ μοίραζε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του. "Θέλω να σας δώσω για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε στο Μιλάνο. Αυτό είναι που μετράει. Και θα έλεγα το ίδιο ακόμα και αν δεν είχαμε πάρει αυτό το αποτέλεσμα".

11+1. "ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ"

Μετά από μια δεκαετία, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση από ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα συνεχίσει και τον Φλεβάρη. Αυτή η πρόκριση σφραγίστηκε στις 7 Δεκέμβρη με την ισοπαλία 0-0 στην Βιέννη απέναντι στην Αούστρια. Και το μήνυμα που έστειλε ο Χιμένεθ στα αποδυτήρια, ήταν αυτό της ενότητας.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / AUSTRIA WIEN - AEK / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / AUSTRIA WIEN - AEK / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σ’ όλους. Και όταν λέω σ’ όλους εννοώ σ’ όλους. Τόσο αυτούς που έπαιξαν, όσο και εκείνους που ήταν στον πάγκο, αλλά και αυτούς που ήταν εκτός αποστολής. Όλοι βοηθήσατε για να πετύχουμε αυτή την πρόκριση. Ήμασταν όλοι μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια και είναι επιτυχία όλων αυτών που έγινε. Και όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ