ΣΤΗΛΕΣ

Ανατριχιαστικά τάκλιν ικανά να "κόψουν" καριέρες

Ανατριχιαστικά τάκλιν ικανά να "κόψουν" καριέρες

Σαν σήμερα το 1989 ο Κώστας Κολομητρούσης δεχόταν ένα τάκλιν από τον Γιώργο Παπαδόπουλο που προκάλεσε κάταγμα κνήμης και περόνης. Το Sport24.gr θυμίζει χαρακτηριστικές φάσεις που θα θέλαμε να μην βλέπαμε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. (VIDEOS).

Η κακή στιγμή είναι μέσα στον αθλητισμό. Δεν είναι όλα ρόδινα και ωραία στον μαγικό κόσμο των σπορ και οι αθλητές που σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνουν υπέρογκα ποσά, πολύ πάνω από το μέσο όρο των υπολοίπων, έχουν πέσει θύματα ατυχίας που έχει φέρει σε κάποιες περιπτώσεις απότομο φινάλε στην καριέρα τους. Τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα είναι κάτι που θα θέλαμε να μην βλέπαμε ποτέ, όμως δεν αποφεύγονται.

Άλλοτε γιατί θολώνει το μυαλό ή γιατί έγινε μια κακή εκτίμηση της φάσης, έχουμε δει τάκλιν που σηκώνουν την τρίχα κάγκελο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας παίκτης μένει πολλούς μήνες εκτός δράσης εξαιτίας ενός μαρκαρίσματος, ενώ σε άλλες περιπτώσεις την έχουν σκαπουλάρει από καθαρή τύχη και μόνο. Όταν βλέπεις το ριπλέι της φάσης και δεν πιστεύεις ότι δεν προέκυψε σοβαρός τραυματισμός.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΗΤΡΟΥΣΗ

Σαν σήμερα (8/1) το 1989, ο Κώστας Κολομητρούσης έπεσε θύμα ενός βίαιου μαρκαρίσματος από τον Γιώργο Παπαδόπουλο σε αγώνα της ΑΕΛ με τον Ηρακλή στο Αλκαζάρ. Ήταν μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα και έγινε στο κέντρο του γηπέδου, με τον άσο της Λάρισας να αποχωρεί από το γήπεδο με κάταγμα κνήμης περόνης και τον ποδοσφαιριστή του "γηραιού" να παίρνει απευθείας κόκκινη.

Ο Κολομητρούσης μίλησε στην κρατική τηλεόραση από το κρεβάτι του πόνου και είπε μεταξύ άλλων πως "δεν χρειαζόταν το τάκλιν, διότι ήταν στο κέντρο του γηπέδου", ενώ ερωτηθείς για το αν ήθελε να τον χτυπήσει ο αντίπαλός του, ανέφερε πως "αν είχε πρόθεση, το ξέρει αυτός. Η ενέργειά του ήταν αδικαιολόγητη". Στον αμυντικό της ΑΕΛ χορηγούνταν παυσίπονες ενέσεις κάθε 2-3 ώρες για να περάσουν οι πόνοι. Ο Παπαδόπουλος τιμωρήθηκε με 16 αγωνιστικές.

Το Sport24.gr θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις με ανατριχιαστικά τάκλιν που έχουν... κοσμήσει τα ελληνικά γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια. Προφανώς και δεν γίνεται να χωρέσουν όλα, αλλά επιλέγονται κάποια ενδεικτικά. Με την ευχή να μην δούμε και άλλα στο μέλλον, διότι είναι πολύ άσχημο κομμάτι του αθλητισμού.

ΟΤΑΝ Ο ΣΕΜΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ... ΠΙΤΣ ΤΟΝ ΖΙΟΒΑΝΙ

Το καλοκαίρι του 1999, ο Ολυμπιακός έφερε τον Ζιοβάνι και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο του Ολυμπιακού. Δυστυχώς όμως, η πρώτη σεζόν του Βραζιλιάνου στην Ελλάδα συνδυάστηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμού του στον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Θύτης ήταν ο Λάζαρος Σέμος, ο οποίος έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον "Ζιο", τον σώριασε στο έδαφος και τον άφησε εκτός δράσης για αρκετούς μήνες. Ο αμυντικός του Ηρακλή έγινε από τα πιο μισητά πρόσωπα εκείνη την περίοδο για τον κόσμο των Πειραιωτών, αν και δεν είχε πρόθεση να τον τραυματίσει. Ρήξη χιαστών η διάγνωση και την επόμενη μέρα ο Σέμος επισκέφτηκε τον Βραζιλιάνο στο νοσοκομείο για να του ζητήσει συγγνώμη και εκείνος του χάρισε την Αγία Γραφή σε μια κίνηση μεγαλοψυχίας εκ μέρους του.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΧΑΜΑΝΤΟΥ

Τον Μάρτιο του 2003, ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενούσε τον Παναθηναϊκό στους "Ζωσιμάδες" και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου προκάλεσε έναν σοβαρότατο τραυματισμό στον Χαμαντού, της ομάδας των Ιωαννίνων. Ο Κύπριος επιθετικός ήταν σοκαρισμένος απ' αυτό που έγινε και ενδεικτικό είναι ότι ο Αλγερινός αρκετά χρόνια μετά είχε θέμα ακόμα και στο περπάτημα. Πάντως, είχε τονίσει τότε πως ήταν μια άτυχη στιγμή, καθώς δεν πίστευε πως ο Κωνσταντίνου είχε πρόθεση να τον χτυπήσει.

Ανατριχιαστικά τάκλιν ικανά να "κόψουν" καριέρες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΚΑΡΑΤΙΑ ΤΟΥ Γ.Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Αν μη τι άλλο, ήταν μια στιγμή που ο Γ.Χ. Γεωργιάδης θα θέλει να ξεχάσει και δεν θα... θυμάται να πει στα εγγόνια του, όταν τους μιλήσει για την σπουδαία καριέρα του. Σε ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας, ο δεξιός χαφ του "Δικεφάλου του Βορρά" έκανε μια καρατιά με τις τάπες, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ άσχημα τον Γιώργο Καράμπελα, ο οποίος βίωσε ίσως την χειρότερη στιγμή της καριέρας του. Μάλιστα, η φάση έγινε μόλις στο 4ο λεπτό και κοντά στη γραμμή του πλαγίου.

ΟΤΑΝ Ο ΖΕ ΕΛΙΑΣ ΕΠΕΦΤΕ ΓΙΑ ΤΑΚΛΙΝ, ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ

Σε ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, ο Μοεντίν Ζε Ελίας θέλησε να ανακόψει τον Γιαννάκη Οκκά, ο οποίος έβγαινε την μπάλα στην επίθεση. Έτσι, λοιπόν, μάζεψε τα πόδια του Κύπριου επιθετικού με ένα μεγαλοπρεπέστατο ψαλίδι, σωριάζοντας τον αντίπαλό του στο χορτάρι. Ο άλλοτε άσος της Ίντερ δεν αστειευόταν, όταν έπεφτε για τάκλιν και δεν ήταν λίγα τα θύματά του, ασχέτως του αν επρόκειτο για έναν κεντρικό μέσο από τους πιο σπουδαίους που έπαιξαν στα ελληνικά γήπεδα.

Ο ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΣΗΚΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΝΤΕΜΗ

Τον Μάιο του 1999, ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε σε αγώνα-φιέστα την ΑΕΚ, σε ένα ματς που έληξε χωρίς γκολ. Σε μια ανύποπτη φάση, ο Γρηγόρης Γεωργάτος έφυγε... σφαίρα για τα πόδια του Ντέμη Νικολαΐδη, σηκώνοντάς τον στον αέρα. Ένα πολύ άγαρμπο μαρκάρισμα από τον ακραίο μπακ των Πειραιωτών στον άλλοτε ηγέτη και μετέπειτα πρόεδρο της Ένωσης, ο οποίος φτηνά τη γλίτωσε.

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ "ΝΙΝΤΖΑ" ΣΤΟΝ ΖΙΟΒΑΝΙ

Ο Ζιοβάνι έπεσε για δεύτερη φορά θύμα ανατριχιαστικού μαρκαρίσματος, το οποίο ευτυχώς δεν είχε τις συνέπειες εκείνου που είχε κάνει ο Σέμος. Ο Γιάννης Καλιτζάκης ήταν εκείνος που έπεσε για τάκλιν και δεν βρήκε καθόλου μπάλα, παρά μόνο τα πόδια του Βραζιλιάνου. Φυσικό και επόμενο να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, έστω και αν ο ίδιος δεν... συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή Δημητρόπουλου. Ήταν το περιβόητο ντέρμπι με τις πιστολιές στο "Mambers Club" μετά το φινάλε του ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός την σεζόν 1999-00.

Ο ΛΙΣΓΑΡΑΣ "ΓΚΡΕΜΙΣΕ" ΤΟΝ ΣΕΜΠΑ

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Λισγάρας έκανε ένα αχρείαστο όσο και δολοφονικό μαρκάρισμα στον Σεμπά στον αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έγινε κάτοχος της μπάλας και ο αμυντικός των ακριτών πήγε με το πόδι όρθιο, σχεδόν στο ύψος του γοφού, χτυπώντας άτσαλα τον Σεμπά. Δημιουργήθηκε σύρραξη, πήρε την κόκκινη, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον άσο του Ολυμπιακού για εκτός φάσης χτύπημά του αμέσως μετά.

*Υπάρχουν και άλλα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα στα ελληνικά γήπεδα όπως του Τάσου Λαγού στον Ζιγκί Μπαντιμπαγκά, του Μπρούνο Τσιρίλο στον Μάρτσιν Μίετσελ, του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στον Πέτρο Μάνταλο και του Αλέξανδρου Τζιόλη στον Κάρλος Ζέκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ