ΣΤΗΛΕΣ

Σάντμπεργκ στο Sport24.gr: "Σπουδαίος ο γκολτζής ο Μπεργκ"

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1985-86 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-1
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1985-86 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-1 INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος Σουηδός σκόρερ, Χόκαν Σάντμπεργκ αποθέωσε στο Sport24.gr τον Μάρκους Μπεργκ, θυμήθηκε τα ένδοξα χρόνια του στην ΆΕΚ, την σύντομη παρουσία του στον Oλυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την εθνική ομάδα.

Προικισμένος σκόρερ με καλή τεχνική και άψογα τελειώματα ο Χόκαν Σάντμπεργκ στέφθηκε Κυπελλούχος UEFA με την Γκέτεμποργκ το 1982.

Δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε στην ΑΕΚ με τη φανέλα της οποίας έμελλε να αγωνιστεί για τρεις σεζόν κάνοντας την διαφορά με την έφεση του στο σκοράρισμα.

Περισσότερες από 80 συμμετοχές με απολογισμό 30 γκολ για τον 55χρονο σήμερα Σάντμπεργκ. Το καλοκαίρι του 1987 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό ως αντικαταστάτης του Αναστόπουλου, όμως η καριέρα του στους "ερυθρόλευκους" αποδείχθηκε βραχεία. Μόλις τρία ματς.

"Οι δύο πρώτες μου σεζόν στην ΑΕΚ ήταν πολύ καλές όχι όμως και η τρίτη χρονιά μου. Στη συνέχεια μεταπήδησα στον Ολυμπιακό όπου έμεινα για λίγους μήνες και στη συνέχεια επέστρεψα τον Δεκέμβριο στη Σουηδία.

Θυμάμαι κάναμε με τον Ολυμπιακό προετοιμασία στις ΗΠΑ, όπου είχα και κάποιους τραυματισμούς. Ήταν μία μεταβατική περίοδος στην ομάδα. Μάλιστα μεσούσης της περιόδου αποχώρησαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Νομίζω έπαιξα σε μόλις τρία παιχνίδια

Έχω ωραίες αναμνήσεις από την καριέρα μου στην Ελλάδα και μάλιστα μιλάω ακόμη λίγα ελληνικά. Η Ελλάδα είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου. Επίσης διετέλεσα προπονητής στο Παραλίμνι".

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1984-85Α ΑΕΚ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2-0
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1984-85Α ΑΕΚ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2-0 INTIME SPORTS

Ο Χόκαν Σάντμπεργκ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια στο Sport24.gr για την αξία του συμπατριώτη του και νυν άσου του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ.

"Τον ξέρω από την εποχή που έπαιζε στην Γκέτεμποργκ. Πρόκειται για την ομάδα που αναδείχθηκε στη Σουηδία και στην οποία αγωνίστηκα και εγώ προτού έρθω στην Ελλάδα.

Η καριέρα του Μπεργκ στη Σουηδία ήταν σύντομη καθώς αποχώρησε σε μικρή ηλικία για την Γκρόνινγκεν. Είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου κάτι που είχε φανεί από εκείνη την εποχή. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό γκολτζή που παρουσίασε μεγάλη βελτίωση".

Σύμφωνα με τον παλαίμαχο επιθετικό της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ο Μπεργκ έχει θέση στην εθνική Σουηδίας.

"Νομίζω πως αξίζει να αγωνίζεται στην εθνική Σουηδίας ως παρτενέρ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Άλλωστε αυτή τη θέση μπορούν να διεκδικήσουν 2-3 παίκτες και ο Μπεργκ είναι ένας από αυτούς όπως για παράδειγμα και ο Ελμάντερ.

Παρακολούθησα το φιλικό της Σουηδίας με την Τουρκία, όπου επέστρεψε έπειτα από αρκετό καιρό. Είναι ένας πολύ ικανός ποδοσφαιριστής και στον Παναθηναϊκό κατάφερε να βρει και πάλι την φόρμα του".

Το άλλοτε βαρύ πυροβολικό της ΑΕΚ, μίλησε για την ομάδα με τη φανέλα της οποίας έκανε καριέρα στα ελληνικά γήπεδα γνωρίζοντας πως πλέον μετέχει στην Γ' Εθνική.

Σάντμπεργκ στο Sport24.gr: "Σπουδαίος ο γκολτζής ο Μπεργκ"
INTIME SPORTS

"Λυπήθηκα για την ΑΕΚ μαθαίνοντας πέρυσι πως υποβιβάζεται στην Γ΄Εθνική λόγω οικονομικών προβλήματα. Μάλιστα μετά από τόσα χρόνια είδα στην τηλεόραση παλιούς συμπαίκτες μου όπως ο Μανωλάς και ο Καραγκιοζόπουλος να μιλούν για την ομάδα!

Ξέρω είναι κάτι μεταβατικό και πως γρήγορα θα επιστρέψει εκεί που ανήκει. Φέτος δυστυχώς δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία της αλλά είναι μεγάλη ομάδα και θα ξαναβρεί τον δρόμο της".

Ο πρώην Σουηδός διεθνής αναφέρθηκε και στις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιστεύω πως έχει καλές πιθανότητες να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται για μία καλή ομάδα που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ευρώπη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ