ΣΤΗΛΕΣ

“Μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Τουρέ”

“Μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Τουρέ”

O Ουκρανός ατζέντης, Ντιμίτρι Σέλουκ μιλάει στοSport24.grγια τους Μαρινάκη, Σαββίδη, Χριστόπουλο. Τι λέει για την επιστροφή Τουρέ στον Ολυμπιακό αλλά και την “μεγαλύτερη ηλιθιότητα” της Μπαρτσελόνα!

Ο Ντιμίτρι Σέλουκ δεν συνηθίζει να μασάει τα λόγια του.

Γνωρίζοντας την ποδοσφαιρική αγορά καλύτερα από τον καθένα καταθέτει την άποψη του στο Sport24.gr για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται με κολακευτικά σχόλια στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακού, εκφράζει την άποψη πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει την μεταγραφική πολιτική του, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό λόγω των σχέσεων του με τον πρόεδρο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Παράλληλα, κάνει λόγο για την μεγαλύτερη ηλιθιότητα της Μπαρτσελόνα τα τελευταία 20 χρόνια αναφορικά με την αποχώρηση του Τουρέ, ενώ εκθειάζει τον Γιάννη Χριστόπουλο.

Ο γνωστός μάνατζερ εξέφρασε την άποψη πως δεν βρίσκεται μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο σε καθοδική πορεία.

“Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι ψηλό, ούτε χαμηλό. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα όπου το μπάτζετ το συλλόγων έχει μειωθεί.

Σε Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία υπάρχει άνοδος. Αντίθετα παρατηρώ πτώση σε Ολλανδία, ενώ στη Γαλλία αν εξαιρέσεις τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό δεν κινείται πολύ χρήμα στην αγορά”.

Ο Ντιμίτρι Σέλουκ αναφέρθηκε και στα αφεντικά των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ κάνοντας τις συγκρίσεις. Όπως επισημαίνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει το “μαξιλαράκι” των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ είναι και πιο έμπειρος από τον Ιβάν Σαββίδη.

“Μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Τουρέ”

“Ο Μαρινάκης ξοδεύει πολλά λεφτά για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχει αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία για να το κάνει, ενώ στα θετικά είναι το γεγονός πως μέσα από την συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα ξεκινάει με κέρδη 20-25 εκατ. Ευρώ.

Αντίθετα ο Σαββίδης δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Δεν είναι όμως θέμα Σαββίδη, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά.

Θα πρέπει να φέρνει παίκτες νεαρούς που θα μπορεί στο μέλλον να τους πουλάει ώστε ο ΠΑΟΚ να βγάζει χρήματα και όχι να χάνει συνεχώς. Έχει μεγάλη ηλικιακά ομάδα και δεν γίνεται να υπάρχουν μόνο έμπειροι παίκτες. Με νέους κάνεις επενδύσεις και δεν χάνεις τα χρήματα σου.

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ελληνικούς συλλόγους αλλά η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική και να μην αποκτούν μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Μπορούν να βρουν ποδοσφαιριστές εξελίξιμους σε καλές τιμές και να επωφεληθούν στο μέλλον, αυτό τους λέω”.

“Μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Τουρέ”

Ο ατζέντης του Γιάγια Τουρέ στάθηκε και στον Γιάννη Χριστόπουλο για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει από την βραχεία θητεία του τελευταίου στην ουκρανική Τάβριγια.

“Ο Χριστόπουλος είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Μου αρέσει. Δεν θεωρώ πως απέτυχε στην Τάβριγια. Τον υποστήριζαν οι οπαδοί και οι παίκτες. Θεωρώ πως όσο έμεινε στην ομάδα υπήρξε βελτίωση.

Έκανε σωστά την δουλειά του, όμως υπάρχει πρόβλημα όταν δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφές λόγω οικονομικών. Είναι δύσκολο. Πρόκειται για έναν νέο, καλό, εργατικό προπονητή που δεν σκέφτεται μόνο την τσέπη του αλλά εργάζεται σκληρά.

Επίσης είναι και προσιτός οικονομικά. Θα συνεχίσω να τον στηρίζω και είμαι σίγουρος πως σύντομα θα βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας”.

“Μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Τουρέ”

Ο Ντιμίτρι Σέλουκ, ούτε λίγο, ούτε πολύ έκανε λόγο για ηλιθιότητα της Μπαρτσελόνα στο θέμα του Γιάγια Τουρέ, ο οποίος κάνει πράγματα και θαύματα πλέον στην Μάντσεστερ Σίτι.

“Δεν χρειάζεται να τα πω εγώ, τα γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες. Το ότι άφησαν τον Γιάγια Τουρέ να φύγει ίσως είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχει κάνει η Μπαρτσελόνα τα τελευταία 20-25 χρόνια.

Δώσανε τεράστια ποσά για ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν και έχασαν τον Γιάγια. Σκέψου είναι πλέον 4ος σκόρερ τηςPremier League.

Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις. Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα σε Ελλάδα, Ισπανία, Αγγλία. Τι να πω για τον Τουρε;

Επίσης είναι υποψήφιος για καλύτερος παίκτης της χρονιάς μαζί με τους Ντρογκμπά και Μίκελ. Αν τα καταφέρει θα γράψει ιστορία καθώς θα συμβεί για τρίτη διαδοχική σεζόν”.

“Μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Τουρέ”

Ο έμπειρος μάνατζερ δεν αποκλείει λόγω των καλών σχέσεων του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη να επιστρέψει ο Γιάγια Τουρέ στους “ερυθρόλευκους”.

“Αν δεν είχα καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό δεν θα μιλούσα για το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Γιάγια Τουρέ. Τώρα όμως δεν το αποκλείω.

Πέρασε καλά στον Ολυμπιακό και είναι πιθανό να συμβεί αυτό. Άλλωστε έχω άριστη σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αν θυμάσαι πριν μερικά χρόνια είχα στείλει τον Γιάγια να πάρει μέρος σε ένα ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Καραϊσκάκη με τους Ζιντάν και Ρονάλντο.

Τώρα όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή στον Ολυμπιακό γιατί έχει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με την Μάντσεστερ Σίτι. Μετά τα πάντα είναι πιθανά”.

Ο Ντιμίτρι Σέλουκ παραδέχθηκε πως δεν παρακολουθεί αγώνες της Super League και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει κάποιο νέο ταλέντο από το ελληνικό πρωτάθλημα.

“Δυστυχώς είμαι τόσο απασχολημένος που δεν έχω τον χρόνο να παρακολουθήσω αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχω χάσει την επαφή.

Η Ελλάδα είναι μία ωραία χώρα. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Μαρινάκη και γνωρίζω πως γίνεται καλή δουλειά στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ όμως να ξεχωρίσω κάποιον νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να σταθεί σε μεγάλο σύλλογο του εξωτερικού”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ