ΣΤΗΛΕΣ

"Μεγάλος παίκτης ο Ζαγοράκης, μου αρέσουν τα μαλλιά του Σαμαρά"

"Μεγάλος παίκτης ο Ζαγοράκης, μου αρέσουν τα μαλλιά του Σαμαρά"

O ηγέτης της διάσημης rock μπάντας Kasabian μιλάει αποκλειστικά στο Sport24.gr για ποδόσφαιρο εντυπωσιάζοντας με τις γνώσεις του. Τα σχόλια του για Σαμαρά, Ζαγοράκη, Νταμπίζα, τα εγκώμια του για Μουρίνιο, Ρονάλντο αλλά και το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε απέναντι στον Σίμαν (vds)!

Οι Kasabian έχουν αναγορευθεί από τον ξένο Τύπο ως το σπουδαιότερο rock συγκρότημα που ανέδειξε η Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία 15 χρόνια.

Τα άλμπουμ τους έχουν γίνει πολυπλατινένια, τα singles τους παίζουν ασταμάτητα στο ραδιόφωνο, ενώ χάρη στις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο του κορυφαίου live act.

Παράλληλα τα πλέον έγκριτα μουσικά περιοδικά (Mojo, NME, Q, κλπ) τους έχουν απονείμει τα σημαντικότερα βραβεία χαρακτηρίζοντας τους «Best Rock Act In The World».

Οι Kasabian παντρεύοντας το rock με το electro και την ψυχεδέλεια έχουν καταφέρει να κατακτήσουν και το ελληνικό κοινό, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην απόλυτα πετυχημένη εμφάνιση τους στην 8η έκδοση του καθιερωμένου Ejekt Festival.

"Master mind" της μπάντας είναι ο Sergio Pizzorno. Ο πανύψηλος κιθαρίστας με την περιποιημένη κώμη που παραπέμπει σε Τζορτζ Μπεστ δηλώνει αθεράπευτος οπαδός του ποδοσφαίρου.

"Μεγάλος παίκτης ο Ζαγοράκης, μου αρέσουν τα μαλλιά του Σαμαρά"

Το Sport24.gr άδραξε την ευκαιρία και συνάντησε τον διάσημο κιθαρίστα που δέχθηκε με χαρά να μιλήσει αποκλειστικά για ποδόσφαιρο εντυπωσιάζοντας με το εύρος των γνώσεων του.

Ο Pizzorno, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός της Λέστερ, αναφέρθηκε στους Σαμαρά, Ζαγοράκη και… Νταμπίζα, εξήγησε γιατί προτίμησε τη μουσική από το ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε και για το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε σε αγώνα με αστέρες του ποδοσφαίρου απέναντι στον Ντέιβιντ Σίμαν.

Επίσης δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τους Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα, Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Είναι φανταστικό το επίπεδο του τουρνουά, ελπίζω η Ιταλία να νικήσει αύριο την Γερμανία» ήταν η πρώτη φράση του για το Euro 2012 η οποία αποδείχθηκε προφητική για τον ιταλικής καταγωγής μουσικό.

"Μεγάλος παίκτης ο Ζαγοράκης, μου αρέσουν τα μαλλιά του Σαμαρά"

Ο Pizzorno αναφέρθηκε και στα εθνικά συγκροτήματα που ξεχώρισε.

«Θεωρώ πως η Ισπανία είναι η καλύτερη εθνική ομάδα που έχουμε δει στο ποδόσφαιρο, επίσης η Γερμανία είναι δυνατή, όπως πάντα άλλωστε. Επίσης η Ιταλία σε αυτό το τουρνουά δείχνει πολύ ψυχωμένη και πιο συγκροτημένη σε σχέση με το παρελθόν. Με έχει εντυπωσιάσει πολύ».

Ο αποκλεισμός της Αγγλίας απογοήτευσε τους συμπατριώτες του ηγέτη των Kasabian, ο οποίος ωστός έσπευσε να υψώσει ασπίδα προστασίας στον Ρόι Χόντσον.

«Νομίζω έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Είναι δύσκολη η θέση του προπονητή στην εθνική Αγγλίας. Δεν μπορώ να πως εάν είναι ο κατάλληλος για την εθνική Αγγλίας.

Θα μπορούσε να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο και ο Χάρι Ρέντναπ .Θεωρώ πάντως πως είναι (σ.σ.: ο Χόντγκσον) ένας ποιοτικός προπονητής».

Ο 32χρονος μουσικός εξέπληξε με τις γνώσεις του σχετικά με Έλληνες ποδοσφαιριστές, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο μαλλί του Γιώργου Σαμαρά (με τον οποίο τον έχει παραλληλίζει λόγω... look ο βρετανικός Τύπος), αλλά και στη μεγάλη αξία του πρώην αρχηγού της εθνικής Ελλάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη.

"Μεγάλος παίκτης ο Ζαγοράκης, μου αρέσουν τα μαλλιά του Σαμαρά"

«Μου αρέσει ο Σαμαράς ως ποδοσφαιριστής, λατρεύω επίσης το μαλλί του. Επίσης μου αρέσει ο Τεό Ζαγοράκης που αγωνίστηκε στη Λέστερ, αλλά και ο Νταμπίζας για τον οποίο έχω πολύ καλή άποψη.

Ο Ζαγοράκης όμως ήταν εκπληκτικός εκείνη την εποχή στο Euro. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής».

Πόσο κοντά στο ποδόσφαιρο βρέθηκε ο Sergio Pizzorno;

«Δεν έφτασα τόσο κοντά. Ήμουν μανιακός με το ποδόσφαιρο και έπαιζα όλη μέρα. Εάν γεννιόμουν στην Ιταλία ή την Βραζιλία ίσως να γινόμουν ποδοσφαιριστής. Τελικά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο και δεν το μετανιώνω».

Αναμφισβήτητα ένα από τα χάιλαϊτς της ζωής του, ήταν το γκολ που σημείωσε σε αναμέτρηση για φιλανθρωπικούς σκοπούς "κρεμώντας" στον Ντέιβιντ Σίμαν αλλά και το γεγονός πως αναδείχθηκε MVP!

Δείτε το εκπληκτικό γκολ!

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα αγωνίστηκαν μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως είναι ο Ζέεντορφ, Κιν, Σταμ, Φαν ντερ Σάαρ, Λιούνμπεργκ, Όουεν και Σέριγχαμ.

«Ήταν υπέροχα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως πήρα μέρος σε ένα παιχνίδι για φιλανθρωπικούς σκοπούς όπου συγκεντρώθηκαν 4 εκατ. λίρες. Δεν περίμενα ότι θα τα καταφέρω σε αυτό επίπεδο, όμως τα κατάφερα και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Στον πάγκο κάθονταν θρύλοι του βρετανικού ποδοσφαίρου, όπως είναι οι Κένι Νταλγκλίς και Ίαν Ρας.

«Μου έκαναν πλάκα και με ενθάρρυναν. Πραγματικοί τζέντλεμεν με όλους τους ποδοσφαιριστές. Θα αγωνιζόμουν ξανά σε ένα τέτοιο ματς».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Pizzorno σχετικά με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο;

«Εάν ο Μέσι κατακτήσει ένα Μουντιάλ τότε θα είναι ο σπουδαιότερος παίκτης του πλανήτη. Δεν ξέρω αν ο Μέσι έχει την ίδια δυναμική με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αγγλία.

Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για αυτό τον λόγο ο Ρονάλντο έχει τον σεβασμό μου. Απέδειξε πως μπορεί να ξεχωρίσει και στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο Μέσι θα έλεγα πως είναι πιο πολύ παίκτης συνόλου».

"Μεγάλος παίκτης ο Ζαγοράκης, μου αρέσουν τα μαλλιά του Σαμαρά"

Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα;

«Η Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο είναι μία πολύ σκληροτράχηλη ομάδα που είναι δύσκολο να την καταβάλεις. Αντίθετα το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελόνα είναι εντελώς διαφορετικό, πιο θεαματικό. Και οι δύο ωστόσο είναι μεγάλοι σύλλογοι».

Ο κιθαρίστας των Κasabian εξέφρασε την άποψη του και για τον διάδοχο του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα.

«Δεν ξέρω πολλά για τον Βιλανόβα, αλλά θεωρώ πως θα βαδίσει πάνω στις ίδιες ιδέες του προκατόχου του. Υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία στον σύλλογο την οποία καλείται να συνεχίσει και αυτό πρέπει να κάνει».

Ο Pizzorno εκμυστηρεύτηκε στο Sport24.gr την λατρεία του για τον Ζοζέ Μουρίνιο.

«Θα μπορούσα να πω για τον Γκουαρδιόλα για όλα όσα έχει κάνει στην Μπαρτσελόνα και τον τρόπο με τον οποίο έπαιζε. Ο Μουρίνιο όμως, όμως είναι πετυχημένος στην Αγγλία, την Πορτογαλία την Ισπανία.

Νομίζω πως ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος, αγαπώ τον Μουρίνιο. Δεν νομίζω πως είναι σαν άνθρωπος όπως τον παρουσιάζουν.

Δεν τον ξέρω προσωπικά, άλλά όλα είναι σόου. Γνωρίζει πώς να παίζει το παιχνίδι των media αλλά και βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παικτών διατηρώντας τους προσγειωμένους. Είναι ένας προπονητής που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων».

Όσο για απόλυτο ποδοσφαιρικό είδωλο του; Δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί και πολύ…

«Ρομπέρτο Μπάτζιο».

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr ο Sergio Pizzorno των Kasabian.

Ejekt Festival Photos by Θοδωρής Μάρκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ